Služba vzgojitelj - predšolska vzgoja

NikiCop

Zelenc'
16. feb 2014
15
0
1
Zdravo, zanima me kako je kaj iskana služba predšolskega vzgojitelja. Ali je veliko brezposelnih?
Rad bi naredil prekvalifikacijo, pa me zanima koliko kaj pomenijo izkušnje in dodatne kvalifikacije. Ali je bolj iskana izobrazba (tudi fakultetna) ali je bolj poudarek na izkušnjah?
smile-1.gif

Zanima me tudi koliko so kaj povprečne plače (neto)

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Če sklepam po tem, da je poklic precej feminiziran, bi rekel, da bodo vsakega desca veseli...
tongue-1.gif

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Veliko je že ljudi, ki je naredilo to prekvalifikacijo. Baje je največji problem, ker je potrebno narediti strokovni izpit, brez izkušenj pa strokovnega izpita ne moreš narediti.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Vzgojitelj ali pomočnik vzgojitelja?

Itak v večini vrtcev imaš hierarhično razporeditev in če nimaš vez prideš na mesto prvega samo tako da delaš delo drugega par (10) let (brisanje riti, brisanje smrkljev, pospravljanje igrač, igranje z otroci, ....). Plača prvih na nivoju učitelja, plača drugih na nivoju čistilke. V vsakem primeru če se misliš zaposlit te čaka mesto "pomočnika". Koliko je to iskan kader je pa težko rečt, gre predvsem po regijah (beri LJ verjetno ni problema, ostale province 0).

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Če gledam situacijo pri nas je tako, da brez vez lahko imaš ne vem kakšne reference pa ne prideš zraven. Čet ti pa mogoče po kakšnem čudnem naključju uspe si pa fata za vse.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Če gledam situacijo pri nas je tako, da brez vez lahko imaš ne vem kakšne reference pa ne prideš zraven. Čet ti pa mogoče po kakšnem čudnem naključju uspe brez poznanstev in vez si pa fata za vse.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Če sklepam po tem, da je poklic precej feminiziran, bi rekel, da bodo vsakega desca veseli...
tongue-1.gif
Je pa po drugi strani dec bolj na udaru raznih pedofilskih itd prebliskov staršev. "mojega je pa čudno prijel"

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
tongue-1.gif
Je pa po drugi strani dec bolj na udaru raznih pedofilskih itd prebliskov staršev. "mojega je pa čudno prijel"

Upam, da narod ni že popolnoma znorel. In ja, preveč gledaš hollywood.
tongue-1.gif

Vsaj moj vtis je bil, da jih (zelo) dobro sprejemajo otroci, straši in kolegice vzgojiteljice, ker so vsem jasne pozitivne komponente vzgoje, ki ni izključno sestavljena iz žensk...
zmaga.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Zaenkrat je poklic prenasičen. Pred kratkim je bil razpis za pripravništvo in kakor se kandidatke pogovarjajo je bil objavljen najbrž le za okras, ker kar se med sabo poznajo, nihče ni dobil pripravništva. Govora je o celo generaciji vzgojiteljic.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Uporabnik ermej pravi:
Če gledam situacijo pri nas je tako, da brez vez lahko imaš ne vem kakšne reference pa ne prideš zraven. Čet ti pa mogoče po kakšnem čudnem naključju uspe brez poznanstev in vez si pa fata za vse.
Ne obupat, mi (JS) smo brez poznanstev pravkar zaposlili enega uporabnika alterja
grims-1.gif

Samo reference!
smile-1.gif

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
jah odvisno.. kašno izobrazbo imaš sedaj? Lahko narediš in iščeš službo. Je pa tako (vsaj pri nas-Gorenjska) da brez vez brez strokovnega izpita ne dobiš službe. Za str. izpit rabiš 6 mes. delovne dobe v vrtcu tako da je to Catch 22.. Imaš pa možnost brez strokovnega izpita dobiti šiht v katoliških in podobnih zasebnih vrtcih - tja noben noče zaradi pretirane vere, majhnih plač ipd. in dosti menjajo kader. Tam nabereš prakso da narediš izpit, potem pa dalje.

Je pa tako, da če dobiš mesto pomočnika vzgojitelja je dobro takoj zraven delati še faks ob delu.. Tako lahko notranje napreduješ na mesto vzgojitelja. Tam je pa že plača vredna dela
smile-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.023
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:Itak v večini vrtcev imaš hierarhično razporeditev in če nimaš vez prideš na mesto prvega samo tako da delaš delo drugega par (10) let (brisanje riti, brisanje smrkljev, pospravljanje igrač, igranje z otroci, ....).
To si tako mimo pihnil, da je skoraj brez veze komentirati. Kaj pa po tvojem brihtnem mnenju dela vzgojitelj v skupini? Vzgojitelj je ta "prvi", pomočnik vzgojitelja pa je ta "drugi" po tvoji terminologiji.
Kdor ne bi delal tega, kar si ti naštel, ni za delovno mesto vzgojitelja (torej delo "prvega"). Ta pač mora skrbeti še za razno administracijo, ki jo je v naši državi čedalje več, nategovanje s starši o njihovih "sončkih" in vodstvom vrtca da dobi kak material.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
ksz

Sicer je le delno povezano s temo... Kako je s prekvalifikacijo, če greš na te višje/visoko šolske zavode? Kater je najcenejši in pri katerem se najlažje pride do končnega cilja?