Slovensko kolesarko dobili na dopingu

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Že izraz na frisu ima navihan
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
PS: kar dejanja Klemečičeve in drugih kroničnih astmatikov v ničemer ne opravičuje.

EPO ima malo veze z astmo oz. zdravila za astmatike so/vsebujejo steroide. Za EPO se rabiš šlepat na raka ipd. hujše bolezni (Armstrong etc.)!
evil.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Očitno je, da je kemija na delu

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Kar ne spremeni dejstva da astmo uporabljajo kot masko za doping

Se strinjam, hotel sem povedat da ni samo astma tista, imaš en kup "bolezni" ki so prisotne pri športnikih bolj (sumljivo) kot pri ostali populaciji.

Sicer pa sodobni doping bolj kot v kemijo gre v čisti "biolški" doping ki ga je težko odkrivat in še težje dokazovat. Zato pa trditev da so "dopingirani" vsi dejansko drži ker dokler bo imel povprečen kolesar na neki vrhunski dirki vsaj 30% več eritrocitov kot jih ima povprečna populacija me ne prepričaš da je vse "normalno"!
tongue-1.gif

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.544
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Zdravila za astmo olajšajo in ojačajo dihanje in malo pojačajo srce. Skratka idealna za vzdržljivostne športe. Smučarski tekači so skoraj vsi "astmatiki".

Iz lastnih izkušenj (nisem športnik, sem pa astmatik) lahko povem, da dejansko izboljšajo fizične sposobnosti.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Saj to vsi vemo...zato pa se 'norčujemo' iz dejstva, da so ti kolesarji kao 'astmatiki' (izgovor da lahko jemljejo določene substance), saj vsi vemo, da astma in vzdržljivostni športi na vrhunski ravni sice rne gredo najbolje skupaj

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Glede na to, da se ji bo življenje kr spremenilo. Se mi zdi, da jo bom kmalu na badooju srečal.
tongue-1.gif

Glede na to, da jo je "tip-trener" zajebal. Pri teh zadevah, če se resno lotiš te sploh ne morejo dobit. Če pa po domače je pa tko kot je....

edit: svakog dana u svakom pogledu sve više napredujemo

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.880
113
Zakaj so potem dobili Armstronga, ki je bil v svojih letih z naskokom prvi po proračunu namenjenem za te stvari? A ker je delal po domače?

In hkrati, zakaj so Blažo dobili šele po treh letih in ne 14 dni po tistem, ko so vzeli vzorec? Kdo je tukaj večji šalabajzer je menda jasno.

BTW: Piše se "glede na (to),...."

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Verjetno zaradi potrebe, da se je izpovedoval tej opici. Drugače, bi se verjetno vse pošlo.