Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Dovolj so kaznovani...
Se strinjam, razen z zadnjo povedjo. Stroga kazen, ker kar so se ti ljudje šli ni tako nedolžna reč.Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Dovolj so kaznovani...
Niso, ne! Ti ljudje so nam s svojo močjo in požrešnostjo uničili eno celo generacijo, zaradi posledic pa morda celo tri - æe zdajle začnemo pravilno funkcionirati. Za državo se pa še ne ve, če bo zdržala. Premalo bo 20 let za okrevanje.
Ti ljudje so pri nas uvedli od 89. leta naprej s takratnim "novim podjetniškim zakonom" moralno neodgovornost. Še danes je ves podmladek zastrupljen s tem. Kako boš razvijal in peljal sodobno družbo brez spoštovanja moralnih norm?
Kar se mojega mnenja tiče, bi za te ljudi morali vpeljati jihad!
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
bi za te ljudi morali vpeljati jihad!
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Pa dobro... ne zagovarjam jih, nasprotno... Samo kazen se mi zdi primerna...
Upoštevat je treba tudi skrajšanje povprečne življenske dobe v prihodnjih desetletjih, ker s slabšo kakovostjo življenja se ta krajša,Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Meni pa ne morilec dobi XX let zapora zaradi enega umora in je uničil recimo eno družino s svojim dejanjem.
Tajkun/Tajkunka je pa s svojimi krajami in drugimi dejanji uničil več kot eno družino marsikdo je tudi naredil samomor, ki ga drugače ne bi. A je zato kaj drugačen od morilca?
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Upoštevat je treba tudi skrajšanje povprečne življenske dobe v prihodnjih desetletjih, ker s slabšo kakovostjo življenja se ta krajša,Citat:
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Meni pa ne morilec dobi XX let zapora zaradi enega umora in je uničil recimo eno družino s svojim dejanjem.
Tajkun/Tajkunka je pa s svojimi krajami in drugimi dejanji uničil več kot eno družino marsikdo je tudi naredil samomor, ki ga drugače ne bi. A je zato kaj drugačen od morilca?
Zaradi brezposelnosti danes, ogromno ljudi pokojnine sploh ne bodo dobivali, kdor pa jo bo pa zaradi današnje mizerne plače, s to pokojnino normalno ne bo mogel živet in upam si rečt, da v naslednji generaciji ,,upokojencev,, lahko pričakujemo mogoče tudi 10let krajšo življensko dobo, še sploh, ker nam bo verjetno še zdravljenje in zdravila nedostopna.
In to pomeni....10 ljudi x 10let življenja manj = 1. celo človeško življenje ...pri samo 10ih ljudeh = že MNOŽIČNI MORILEC
Ta sojenja so popolnoma zgrešena, ko se obešajo na bedne tisočake, al pač samo kar lahko dokažejo.
Spisat je treba popolnoma nov zakon v stilu ameriškega protiterorističnega, ki povozi vse druge in celo ustavo, s tem zakonom pa sodit tudi predvidljive posledice, ne samo storjena dejanja, ker to je dolgoročna nepopravljiva škoda narodu, ki lahko celo povzroči ,,konec,, naroda. -(nepremičnine bodo zaradi obubožanja počasi prešle v tujo last in ne bodo nikogar več zadrževale na teritoriju, kjer se večino ustvarjenega porabi za vračanje tujih kreditov in naši potomci bodo odšli tja, kjer se za delo dobi več) čist simpl - v pol stoletja lahko narod enostavno izgine.
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Ampak..sami proti sebi ne bodo spisali zakonov, to je jasno.
Citat:
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
No, no, saj je res, da so pri nas zapori z malo začetnico, samo vse pa ne drži. Interneta NI, razen če jim uspe kaj notri prišvercati, je pa res, da imajo zagotovljeno (dobro) prehrano, lahko imaš TV, lahko imaš igrice, lahko imaš prenosnik, lahko ti kdo pošlje filme na DVDju, to je pa vse res.
O bod brez skrbi, da se da dobit internet.
Gledam naše zapore so kar Luksuz.
Poznam enega (zanimivo kar dost alterašov pozna koga ki je bil notri več kot par dni) ki je notri šel kot jokica (hobi gojenje trave, ki mu je ušlo iz kontrole beri v kile) ven je pa prišel kot trodelna omara z vezami južno od kolpe