Slovenske železnice

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
636
54
28
Sem se včeraj peljal z "Stadler" vlakom ki se pojavlja v več oglasih kako se lahko opravlja delo z prenosniki in ostalimi gadgeti ker so pri sedežih montirane vtičnice. Res so, samo imajo en problem! Na vsaki drugi vtičnici so stisnjeni ozemljitveni kontakti! Tako da kar s precejšnjo težavo kar koli vključiš. Sem pozabil fotkati da bi bilo bolj razumljivo kaj hočem povedati.
Mislim da se to dogaja ker ko se vlaki čistijo s sesalci se kontakti zakrivijo. Sem na to opozoril sprevodnika pa je odgovoril, "kaj pa naj naredimo, tako pač je...". Ko se bo pa nekomu kaj zgodilo (upam da se ne bo?) bodo pa zopet razne drame kot so bile ob zadnjem požaru v domu na Poljanski. Povsod samo še sama "šlamparija".
Da nisi mogoče ti to uničil.

• Objave ne odobravam
Reactions: jest5

erikson

Guru
25. avg 2007
22.763
6.539
113
Veliko sreče s pisanjem na službo za pomoč uporabnikom. Po mojih izkušnjah so zelo odrezavi.

Potnici, ki zaradi prenove ni mogla enostavno kupiti vozovnice na kartomatu, so zaradi nakupa vozovnice na vlaku zaračunali dodatnih pet evrov (to velja že dolgo z namenom zagotavljanja delovnih mest prodajalk vozovnic). Svetovali so ji, naj naslednjič porabi 20 minut za nakup vozovnice (10 minut hoje do glavne postaje in nazaj), ali pa jo kupi preko spleta.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.524
1.109
113
Obišči stran
  • Všeč mi je
Reactions: 8888 in erikson

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.314
774
113

Priponke

• Screenshot_20250202_194136_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20250202_194136_com.android.chrome.jpg
    261,1 KB · Ogledi: 22

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.314
774
113
To je še super, glede na to, da imamo kar obsežna gradbena dela na tirih.
Se strinjam, zanimivo je edino to da je danes nedelja in praktično ni nekih večjih del na progi.
Pred dvema letoma in pol sem prepotoval z vlaki Slovenijo po dolgem in počez in moram reči da so bile vse zamude skupaj mogoče 2 uri. Pa mislim da jih ni bilo niti toliko. Pa še ta zamuda je bila večinoma zaradi Pragerskega ki je eno od večjih vozlišč v Sloveniji. Danes je pa ta proga od Zidanega mosta pa do Šentilja res taka kot mora biti.
Saj tisto kar sem videl včeraj (vtičnice) ni bil namen da povem da so SŽ totalno nesposobne. Hotel sem samo opozoriti na pomanjkljivosti ki se jih da z malo truda odpraviti.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.314
774
113
Nova postaja v Novi Gorici je kar lepa. Škoda le ker nimas kam iti od tam...pač traja.
Pa Litiji ne manjka več veliko da bo do konca zgrajena, Laze in pa Zagorje so že. Ostanejo samo še Jevnica, Kresnice, Trbovlje in Hrastnik. Eden od najtežjih projektov pa bo kako in kaj narediti v Zidanem mostu. Tam manjka najmanj en peron. Ko čakam na kakšno prestopanje malo dalj časa imam občutek kot da odpravniki vlakov ali kako se jim že reče igrajo šah.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.763
6.539
113
Glede prikaza zamud vlakov: pred leti so vlaki z daljšimi zamudami enostavno izginili s spletne strani. Menda zaradi omejitev informacijskega sistema. Prav tako so na železnicah zatrjevali, da njihov informacijski sistem ne shranjuje podatkov o zamudah temveč jih sproti briše. Lahko pa se pridobi podatek o zamudi posameznega vlaka na posamezni postaji. Informacijska pooblaščenka je po prijavi ugotovila, da železnicam ni potrebno dati podatka o zamudah (koliko obrokov in osvežilnih pijač so zagotovili zaradi zamud več kot 60 minut), ker bi jih bilo potrebno izračunati. Po zakonu lahko uporabniki zahtevajo samo podatke, ki že obstajajo.