Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Latinscina je menda dobra osnova za studij ostalih, se zivih jezikov ...
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Moje mnenje je, da je latinščina v današnjem svetu brezvezna, vsaj v smislu izobrazbe, koristne na trgu dela. Kogar zanima klasična izobrazba, naj se odpravi v knjižnico - je pa res, da nekaj klasične izobrazbe ne škodi, vsaj ne boš tako zarukan vse življenje, da bi mislil, da je octopus pač angleško ime za hobotnico...
Namesto latinščine je po moje boljši katerikoli živ jezik. Nekaj modrosti v ideji, da imaš v gimnaziji več (3,4?) tujih jezikov gotovo je, ampak za to ni treba iti v Avstrijo. V Lj imamo Poljansko gimnazijo, ki ima odlične programe kupa tujih jezikov. (Čeprav nisem prepričan, če se tam sploh da izogniti latinščini.) Skratka: strinjam se, da je najboljši čas za učenje tujih jezikov v srednji šoli.
Pa še tole glede Avstrije: saj ne da imam kaj proti jodlarjem, ampak med avstrijci so ravno Korošči problematični in nas južnjakov ne marajo - verjetno zato, ker so vsi po malem slovani. Kakšne druge avstrijske dežele so glede tega bolj normalne, in sam ne vem, če bi otroke dal v šolo ravno tja.
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Če govoriš o predmetu "Vera in kultura", potem ti lahko povem, da to niti od daleč ni verouk.
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Se sploh ne morem strinjat :S
4 leta so me jebali v glavo z latinscino... Lingua Latina od 1-3... :S 2x na teden... [cenzura] smo jo sovrazili.
In ves kaj sem pogruntal? Da razumem italjane (no, vmes sem se se italjansko za silo naucil), pa francoze in spance (kjer sem precej hitreje pobral osnove jezika)... In da, hej, sploh ni bilo tako neuporabno.
Jaz bi definitivno predlagal, da se gre vsak mulc za par let latinscino ucit.
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Če imaš to za verouk, potem k verouku verjetno nisi hodil
Pomoje ni nobene potrebe po učenju latinščine - več kot 30 odstotkov angleških besed ima francoski izvor, nadalje je med romanskimi jeziki in angleščino prek 20.000 besed, ki so dobesedno identične po zapisu in pomenu. Tako da je latinščina, ki jo potrebuješ za učenje tujih jezikov, tako in tako že 'vsebovana' v angleščini.Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Se sploh ne morem strinjat :S
4 leta so me jebali v glavo z latinscino... Lingua Latina od 1-3... :S 2x na teden... [cenzura] smo jo sovrazili.
In ves kaj sem pogruntal? Da razumem italjane (no, vmes sem se se italjansko za silo naucil), pa francoze in spance (kjer sem precej hitreje pobral osnove jezika)... In da, hej, sploh ni bilo tako neuporabno.
Jaz bi definitivno predlagal, da se gre vsak mulc za par let latinscino ucit.
.....pravi bivši ministrantCitat:
Uporabnik bizi pravi:
Verouk so pravljice o hoji po vodi, pretvorbi vode v vino, o vnebovzetju in podobno. Kar si ti naštel, bolj spada v olepšano zgodovino katoliške cerkve
Itak, vprašaj bilokaterega dipl. ekon.Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
GTFO
A tako kot z razvojem kalkulatorja ni bilo vec treba znati matematike?
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Z razvojem prepoznave govora in simultanim racunalniskim prevajanjem, ne bo vec potrebe po ucenju tujih jiezikov...