To glede naravoslovje se kar strinjam s tabo.
Sicer pa, da tema ne bo šla v 3PM (tema so informacije o tej gimnaziji in ne toliko mnenja o tej gimnaziji in smiselnosti, da ta mali gredo tja (čeprav za argumentirana mnenja bom tudi hvaležen)) toliko v info:
Malo bo treba začet študirat kaj in kako s tamalimi. Odločili se bodo sami in jih ne mislim jaz silit v bilokero gimnazijo, itd... Ampak treba je pogledat opcije in začet malo študirat (tudi finančno; pač, da vem ali si lahko ubodem novo A4-ko ali bo treba shajat s temi garami še naprej in dati kaj na stran za izobrazbo ta malih;
joke
).
V glavnem, zakaj razmišljam o tej gimnaziji (po mojih dosedanjih informacijah je tako):
- kvaliteta izobraževanja je baje ok, ne nujno boljša kot pri nas, ampak definitivno kvalitetna
- sta pa dve zadevi, kateri bistveno odstopata od naših srednijh šol:
-- tuji jeziki: baje imajo v končnih letnikih 5 jezikov (slovenščina, nemščina, italijanščina, latinščina (mnjah), izbirno ruščina, španščina ali francoščina)
-- šolo obiskujejo otroci iz večih držav: slovenci, avstrijski, bosanci, hrvati, itd. in to ne od nekih hudih bogatašev (kar je recimo običajno pri privat šolah ali pri nekih recimo diplomatskih šolah)
Torej bi tamali v tej šoli dobili dve odlični dispoziciji za kasnejše odraslo življenje: znanje tujih jezikov in pa strpnost, sprejemanje tujcev ter hkrati še networking. To pa so odlične osnove za normalno odraslo življenje. Tako da, s tega vidika mi je ta gimnazija zanimiva, ne pa zaradi tega, da bi froc potem kao več znal...
Čas me (še) ne baše in bi rad v miru pretehtal zadeve in se pripravil, da se potem tamalim zadeve normalno predstavi in se sami odločijo. Bi bilo pa škoda, da jim recimo ne bi mogel nuditi neke izobrazbe in priložnosti za dobre temelje za odraslo življenje, katero bi želeli, npr. zaradi finančnih ali kakšnih drugih razlogov. Dejstvo pa je, da kolikor sem na hitro računal si s stroški lahko kmalu na 10 jurčkov na leto, kar pa ni ravno za zamahnit z roko in bo že... Se je vseeno fajn vnaprej pripravit, da ni potem šoka.