SLO2 in SLO3 TV

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.575
9
38
Citat:
Uporabnik Mikulja pravi:
Predlagam proteste!

467716-post_slo.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.575
9
38
najbolj sem bil zadovoljen takrat ,ko so na RTV štrajkali ,prav nič nisem pogrešal niti radia še manj pa TV programa

anker

Pripravnik
23. nov 2011
129
1
18
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Moje mnenje je, da je prav, da obstaja takšna javna televizija. In sam jo tudi kar dosti gledam in je po kvaliteti zagotovo na precej višjem nivoju, kot kakšen POP TV, ki ima program bolj za ovce (malo atraktivnih (pa ne nujno kvalitetnih) filmov, slabo podkovani novinarji, podcenjevanje gledalcev, razne Kmetije in Bigbrotherji ...).
RTV ima z zakonom določeno, da mora pokriti različna tematska področja in hkrati imeti določeno količino svojih oddaj. Tako kot država zahteva, da imajo tudi invalidi pravico do dostopa na občino, zahteva tudi, da imajo recimo gluhi svojo oddajo. Takšna oddaja seveda ni atraktivna, ampak je po drugi strani tudi prav, da obstaja in ti ljudje niso strogo zaprti v svojem krogu. Podobnih primerov je ogromno (invalidi, druge narodnosti, planinstvo, duhovnost, kultura, etnologiija ...) - sam malo bolje poznam planinsko tematiko, ki je recimo POP TV ne bo pokrival nikoli. Prav tako je RTV odgovoren za širjenje signala - zagotoviti morajo pokritost signala tudi v najbolj zakotnih dolinah. In še kup drugih stvari je, ki RTV precej ločujejo od komercialnih televizij. Zato jih ne moremo neposredno primerjati.
Dejstvo pa je, da se v tako veliki ustanovi skriva kup nesposobnežev in je tudi dosti zgrešenih projektov. Hkrati so (zaradi vpliva) tudi pogosto tarče politike.
Prav tako bi se verjetno dalo iz denarja, ki jim je na voljo, narediti več. Reklame tudi mene motijo, vendar ne morem biti kritičen, ker finančne konstrukcije zadaj ne poznam in ne vem, koliko jim to prinese v blagajno.

Se popolnoma strinjam.