Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Pred kratkim je imel mobilni operater BOB akcijo big bob za 9,90€ na mesec 1000 min v vsa omrežja in 1000 SMS-ov. Sedaj si pa poglejte enako ponudbo operaterja BOB v Avstriji. Ne samo, da imajo 1500 min in 1500 SMS-ov, še 1500 mb prenosa za enako ceno.
Ne moreš verjet, če ne vidiš.
Klik
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Folk na volitvah ne more nič odgovorit. Ker ne voliš dotičnega, ampak stranko. Tja jih pa na listo nafukajo, kakor jim paše (razen po IQ-ju).
In tudi, če volitve dobiš in si štorast, še vedno nisi prvi na vasi (primer: izredne volitve 2011).
Tko da volitve so en velik larifari in nateg.
edit: On topic: Tale tema me je spodbudila, da malo pregledam položnice: Telekomu (+siol in mobitel - kar je itak ista vreča) plačam največ na mesec. Ne elektro, ne rtv, ne adriatic, ne komunala (ta še skor najmanj, razen rtv) niti pod razno ne dosežejo zneskov za Telekom - torej za storitve, ki sploh niso življenjsko pomembne!
Telekom: Telefon? Te rabim. Mobitel? Ne rabim (drugi rabijo mene, a zvečine bi se dalo zmenit tudi drugače). Siol? En kup programov, od katerega je dobrih in gledljivih 5-6, ostalo je bulšit. Itak pa za Slo1, 2 in 3 že plačujem prispevek posebej.
Največji nateg v zgodovini človeštva je Telekom in zakaj konkurence ni? Ker, kot so že rekli, je Telekom držven in kot tak nedotakljiv in brez konkurence.
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Največji nateg v zgodovini človeštva je Telekom in zakaj konkurence ni? Ker, kot so že rekli, je Telekom držven in kot tak nedotakljiv in brez konkurence.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Nimajo pa v ceni jodlarji MMS, se dodatno plača.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Si ziher?
Drži kot pribito.Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Folk na volitvah ne more nič odgovorit. Ker ne voliš dotičnega, ampak stranko. Tja jih pa na listo nafukajo, kakor jim paše (razen po IQ-ju).
In tudi, če volitve dobiš in si štorast, še vedno nisi prvi na vasi (primer: izredne volitve 2011).
Tko da volitve so en velik larifari in nateg.
edit: On topic: Tale tema me je spodbudila, da malo pregledam položnice: Telekomu (+siol in mobitel - kar je itak ista vreča) plačam največ na mesec. Ne elektro, ne rtv, ne adriatic, ne komunala (ta še skor najmanj, razen rtv) niti pod razno ne dosežejo zneskov za Telekom - torej za storitve, ki sploh niso življenjsko pomembne!
Telekom: Telefon? Te rabim. Mobitel? Ne rabim (drugi rabijo mene, a zvečine bi se dalo zmenit tudi drugače). Siol? En kup programov, od katerega je dobrih in gledljivih 5-6, ostalo je bulšit. Itak pa za Slo1, 2 in 3 že plačujem prispevek posebej.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Telekom ima še vedno prevladujoč položaj na trgu, preko 50% trga obvladuje, preko 1mio naročnikov.
Res pa je, da je težko govoriti o monopolu, ker je zraven zdrava konkurenca. Razen ko je govora o kakšnih predpisih, ki so pisani na roko Telekoma=državne firme.
Telekom še vedno kar znatno polni državni proračun, dejstvo pa je, da njegova cenovna politika ne odraža dejanske vrednosti storitve, cene ima pretirane.
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Še prvi največji nateg je bilo pa to kako so Vego nategnili...jim je šla zelo v zobe, res da je imela tudi preveč zrelo idejo za SLO trg (pač mi smo banana republika in folk leti kot ovce za glavnimi in ne drugačnimi, čeprav zdej imamo isto pri teh jajcarjih ki so ostali)...kaj mislim s tem...se spomnite Vega 100, 200 in 500 z zakupljenimi minutami?? In povprečni Slovenceljni (opis sem malo prej napisal)...so se na veliko spraševali zakaj bi nekaj plačevali v paketih, če to ne pokurimo???
Citat:
APEK je nastalo stanje rešil salomonsko, v korist operaterjev z domačim lastniškim kapitalom. Ceno zaključevanja klicev za Mobitel in Si.mobil je določil na ravni cene, ki jo izračunal sam, torej 0,0523 evra. APEK je s tem Mobitelu določil 74,3 % višjo ceno od njegove stroškovne cene zaključevanja klicev, Si.mobilu, ki je na trgu podrejeni operater, pa omogoča le pokrivanje 90% stroškovne cene. S to potezo je APEK priznal, da slovenski trg mobilne telefonije še ni zadosti konkurenčen, da bi lahko odpravili asimetrijo cen zaključevanja klicev med Mobitelom in Si.mobilom.