slo izvoz

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.084
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
drži. dober point. morje plastikarjev za avto industrijo. vidim iz zaposlitvenih oglasov. koliko prometa v resnici naredijo je vprašanje.

sem preveril enega, ki se širi na polno, dela za tujino. 4,5 mio prometa. to ni ravno ogromno, če veš, da surovino uvaža itd. ampak ja.

še kak?

Najbrž so ravno proizvajaci avtomobilskih delov skupno največji izvoznik.

Idrijska Hidria & kolektor? Lektrika (sedaj spada sicer pod mahle) in ostale ex-iskrine družbe?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a nista hidria in kolektor problematična?

misliš, da te...ne bom rekel garažne..ampak male firme lahko dajo nek doprinos, ki je omembe vreden? videl sem en tak obrat, strojev k dreka, bogatija..pa 4,5 mio prometa. to ni..neki v državnem smislu.
jelovica hise z 10 mio..revščina.

itd itd.

pa ne, ne iščem outfita..me zanima kdo izvaža, pa čeprav samo 20% proizvodnje. in ja, proizvodnja. gorenje je izvoznik, sam koliko izvaža našega, koliko pa iz nekih tretjih držav v tretje države.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
nista problematična delata ogromno malih električnih reči za avtomobile.

en mala firma (pozabil ime) ki dela brezpilotna letala je do sedaj edine komplete prodala v slovenijo slovenski vojski. vse drugo gre v izvoz.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok..vzhod, jug. izjema nemčija italija.

nek seznam kdo izvaža in kok se izvaža na ker konec.

v grobem, ali so naš izvozni partner zahodna evropa ali jug?

Citat:
Uporabnik softi pravi:
ok..vzhod, jug. izjema nemčija italija.

nek seznam kdo izvaža in kok se izvaža na ker konec.

v grobem, ali so naš izvozni partner zahodna evropa ali jug?

načeloma se prvo usmerimo na južni ter vzhodni trg, potem nekako napredujemo proti zahodnemu, razen kakih specifičnih firm, ki imajo produkte, ki ih zahodno tržišče išče.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
tole pravi link skale

Z državami članicami EU je Slovenija v juniju 2015 ustvarila skoraj štiri petine celotne blagovne, in sicer 76,3 % vrednosti vsega izvoza blaga in 79,9 % vrednosti vsega uvoza blaga.

in kle ne najdem izvoznikov. avto industrija je največja, sam to so nekaj mio po firmi..ne nekaj deset, sto.. od kje.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Prav v Hidrii so lani razvili pametno avtomobilsko svečko, za katero se tepe vsa avtomobilska industrija.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
"Jean muller" (francija?)
Turčija
Poleg drzav kjer imajo proizvodnjo.
Kak je tvoj namen te teme?
Zadnje case sem spoznal garazne obrtnike ki delajo al za plastiko ali pa za avtoindustrijo(najbrz kot podizvajalci podizvajalca podizvajalaca narocnika). Ampak ocitno se se vedno kak evro da zasluziti, ker nabavljajo orodja ce je potrebno tudi v 6-7 mestnih cifrah (ponekod tudi eu subvebcije zadaj)

http://www.delo.si/gospodarstvo/podjetja/preverite-kateri-so-najvecji-slovenski-izvozniki.html