Šlamparije oz. kateri gostilni naj se izognem

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Povod za to pisanje je kosilo v Joe Penasu v Ljubljani...

Uglavnem gremo tri babnice na študentsko kosilo ob 16h popoldne. Najprej, prideš noter vse kao rezervirano in stojiš nekaj minut pri šanku kot en kmet, ne da bi katerikoli kelnar stopil do tebe (ker so zelo zasedeni, ker si ta hip ravno popravlja frizuro, klepeta s sodelavcem, etc.)...naj omenim, da dostava hrane poteka kot po tekočem traku in da sem naštela vsaj pet kelnarjev...torej nikakor niso tako zaposleni, da ne bi mogli vljudno nagovorit gosta...sicer pa vljudnost natakarjev v tem lokalu čista nula, do česar pridemo tudi kasneje...

Nič, vidimo, da dva sedita za mizo šestih stolov in prosimo, če lahko prisedemo. Parček nam prijazno odstopi del mize. Do nas pride natakarica, pred nas "vrže" jedilne liste za študentski meni (brez, da prej vpraša, ali bomo študentski meni ali ne)...si pogledamo, je že tukaj, vtipka naročeno...čez minuto že prikrožijo tortilje s pomako...še dobro ne pojemo, nam že trga krožnike iz rok, drugi natakar prinese glavno jed...spet jemo, ko dve pojeva, pride natakarica in prinese posladke...ne da bi pojedle vse do konca in še preden odnese krožnike od glavne jedi...
bonk.gif
Pri vsem tem procesu niti enkrat ne vprašajo, ali mogoče še kaj potrebujemo, ipd.

Pojemo sladico, potem še malo kramljamo...nakar nam brez poziva prinese račun in plačamo. Po tem nas je minilo vse, smo se obrnile in šle. Naj še spomnim, rezervirane mize so bile skoraj 1 uro, kolikor smo bile v lokalu, prazne. In ja, "adijo" ali "hvala za obisk" bi prej rekel nem človek kot natakarji v Joe Penasu....

...uglavnem glede na dobro hrano, je vse ostalo poden....

Drugič gremo drugam preživljat babje srečanje
nahrung002.gif

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Kaj pa zahajate v "pozerske lokale"....taki lokali so za kozlat. Raje pojdite v kako domačo oštarijo, bo vsekakor drugače. Škoda, da niste povzročile kakega incidenta....

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Da vas niso slucajno se tepl,ko je ego ranjen je resnicno potem take pisarije dobro brat.
cheer.gif

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Pogosto opažam, da se v oštarijah grdo obnašajo do študentov oz. jih ne obravnavajo enako kot ostale stranke. Ne vem pa točno, zakaj. Če jih študentje tako motijo in kvarijo ugled njihovi fini restavraciji, zakaj so se torej sploh odločili za ponudbo študentskih kosil ("na bone")? Kakorkoli že, mene Joe Penis ne bo videl, boni gor ali dol, to ni noben odnos do stranke! Sram jih je lahko.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Favola pizzerija nasproti AMZS, LJ Bežigrad.

Je že bilo nekoč povedano - stara roba (pokvarjeni morski sadeži), sladka pizza, postana kosila. Res, da niso dragi, a pojdite raje v veliko cenejšo in veliko boljšo Glažuto, ki je 200m stran.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
To je pač samo izraz omejenosti gostincev, preradi namreč pozabljajo, da ima študent starše, prijatelje, da bo ta študent nekoč zaposlen....in nezadovoljen gost je zelo nevarna zadeva....nezadovoljstvo posreduje naprej....vsem zgoraj omenjenim....res pametna poslovna politika....
bonk.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Al capone šitipark...

Nekonstantnost 2x od 3 poizkusov dobil nekaj, kar ne vem zakaj sem sploh jedel.
stupid-1.gif

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Al capone šitipark...

Nekonstantnost 2x od 3 poizkusov dobil nekaj, kar ne vem zakaj sem sploh jedel.
stupid-1.gif
x2

Pašta je bila tako zanič, da mi je šlo na jok. Pa sem drugače nor na paštice, ampak to je blo pa res zanič.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
To je pač samo izraz omejenosti gostincev, preradi namreč pozabljajo, da ima študent starše, prijatelje, da bo ta študent nekoč zaposlen....in nezadovoljen gost je zelo nevarna zadeva....nezadovoljstvo posreduje naprej....vsem zgoraj omenjenim....res pametna poslovna politika....
bonk.gif

Pod tole se podpišem. To sem jaz isto razmišljal kako so lahko tako omejeni v razmišljanju da ne pomislejo tega da ta študent ni samo "študentek, ki je na bon" ampak lahko pripelje tudi drugih rednih strank in ko bo malo starejši je lahko tudi sam redna stranka. Ampak to je že preveč za nekatere ki jim je pomembno samo da je danes polna gostilna. Da bi razmišljali malo za naprej in si poskušali graditi ugled, je že preveč.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
če ne bi napisala da ste študentke bi te vprašal če ste stare 5 let. ker če ne morete odpret ust in rečt da še niste pojedle do konca, potem ne jamrajte kok ste boge.

študentov zato ne marajo, ker plačajo malo ampak dolgo visijo v lokalih in s tem lokal zgublja ostale stranke ki bi pa lahko tam pustile vsaj 2x več denarja kot pa študent. in pa vrjetno so tam natakarji zato nesramni, ker so nekateri plačani tudi glede na njihov promet. frend je imel neki časa nazaj tam plačo cca 80k sit + določen % od prometa.

P.S. restavracija je prostor kjer se poje obrok in gre. ne pa da mate več urna srečanja oz babja opravljanja jeste pa za 2€
bonk.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Lej, ko jst pridem v restavracijo, kjer so zaposleni "strokovnjaki na svojem področju" (oz. naj bi bili), pričakujem, da bo obvladal svoje delo in vedel, kako se stvari streže. V mojem primeru, natakar more vedet kako se streže pijačo, kako se servira hrano, kako se ravna z gosti ipd. Šlamparije so zame nedopustne oz. sem vsakič znova razočarana, ko pridem v trgovino/lokal in mi prodajajo buče oz. mi ne znajo odgovorit na osnovna vprašanja, me ne znajo postrežt tko kot je treba, ipd. Sej zato se šolamo za določene profile, poklice, kjer naj bi se ljudje naučili vsaj osnov svojega dela...zato je v kuhinji kuhar in ne avtoklepar...če pa že zaposlujejo študente, je tudi njih treba podučit, kako se neki stvari streže...

In tle sploh ni važno, kdo ali kaj sem jaz. Sem le ena od X strank, ki si je (v mojem primeru) zaželela mehiško kosilo v družbi še dveh prijateljic.

Niti slučajno se ne mislim "pogajat" z zaposlenimi, kako bi me morali postrežt in kako so me...drugič bom šla drugam, kjer me bodo postregli, tko kot je treba.

Nazadnje urejeno:

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
S tem se tudi lahko deloma strinjam, če potem babe čvekate dve uri, medtem gre pa mimo lepo število gostov, je tudi problem. V bodoče babje študnetke, lepo pojejte in pojdite...ne pa greti svojih riti...
evil.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
za tako postrežbo se morte pa zahvalit svojim frendicam ( velik % wannabe natakarjev je žensk) ker se obnašajo kot da lahko vsak [censored] dela v strežbi. in ni se treba pogajat, ampak če natakar naredi neki kar ti ni prav, POVEJ. ne bit pa glasna na forumu. vsaka trgovina, restavracija... ima KNJIGO PRITOŽB IN POHVAL. če te kaj zmoti, jim to napiši. če so normalni, bodo upoštevali kar gostje napišejo.

EDIT:

P.S. dobra stran tega da je vedno več wannabe natakarjev je ta, da men zaradi njih raste urna postavka
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Student bi moral biti enakovreden gost,itak so subvencionirani teli boni,ampak vseeno si upam trdit ker sem ze nekaj tega prebral po netu,da so studentje zgleda problematicni in kot je korl napisal mislim da je to res da za tisto bogo kosilo potem folk se nevem kol cajta not visi in ostali direndaj ki ga studentje znajo naredit.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Student bi moral biti enakovreden gost,itak so subvencionirani teli boni,ampak vseeno si upam trdit ker sem ze nekaj tega prebral po netu,da so studentje zgleda problematicni in kot je korl napisal mislim da je to res da za tisto bogo kosilo potem folk se nevem kol cajta not visi in ostali direndaj ki ga studentje znajo naredit.

Ta je bla pa dobra. Direndaj, ki ga delamo študentje.
hysterical-1.gif

Če koga motijo študentje zakaj se potem prijavi na razpis za študentsko prehrano. Nekako ne gre skup.
confused-1.gif

Sej ne rečem večina kelnarjev je normalnih. Ampak ti v mehiških so pa večinoma čudaki, ki nimajo pojma kako se stvari streže. Pa če ješ na bone al pa na dnar.

Pa še neki. Boni so subvencionirani. In kokr je meni znano so subvencionirani tako da študent ob nakupu bona plača 30%, ostalih 70% vrednosti kosila pa plača država (gostinec dobi celih 100%). Tako da študentje ne jejo za 2€ ampak vsaj za 5€ (tudi za 7 ali 8€). Ponavadi še več. Tako da eni, ki se znajo it, zelo lepo služijo s študentsko prehrano. Lahko povem primer v Mariboru, ko lastnik Galee odpira že tretji lokal (ima že dve piceriji vsak dan nabito polni študentov zdaj pa odpira še okrepčevalnico) in so vsi v oddaljenosti max. 15 minut hoje.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:

btw, ko ste že pri štud. bonih.... a se še komu zdi, da se je VOLTA (Vič) zelo poslabšala?

Ma sama hrana se mi ne zdi kaj drugačna.

So pa nove kelnarce malo zmedene
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Se strinjam... ni ravno logičen tak tretma.

Marsikateri lokal, ki ni ravno v središču mesta, bi tenko piskal če ne bi bilo študentov. Dejansko ponudba bonov zagotovi praktično 100% zasedenost miz med 11:30 in 15:00. Zvečer pa tako ali tako ne strežejo več na bone (Pena's, Cantina...) in lahko servisirajo svoje omiljene a-la-carte stranke.

Direndaj je lahko tudi zaradi drugih gostov in v urah, ko ni študentskih kosil. Pač naj najamejo VIP varovanje in bodo poskrbeli za to. Ta argument proti študentom je smešen. Dobro, pozno-najstniški prepotentneži so v prvih mesecih res zrasli za dve stopnički, ko pridejo študirat v Ljubljani, ampak se tudi to kmalu umiri. Klientela 20-25 je pa že tako ali tako praktično odrasla in tudi pričakuje, da se z njo tako postopa.

Sem že parkrat povedal par zadev natakarjem, ki mislijo da te lahko kar tikajo in ti rečejo, da si pojdi sam do šanka po kozarec vode, če pač ješ na bone.

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
Par let nazaj se mi je isto zgodilo v Penasu (kot student), sredi predjedi prinese glavno jed. Potem pa se nisva pojedla pa prinese sladico (sladoled) zunaj pa ene 30C pa sm popizidil pa ji razlozu, da pac naj odnese in da mene ne zanima ce ji je kuhar ze pripravil, pa sva kaksno minuto pregovarjala, ampak odnesla ni.

Odnos do studentov je v Penasu ze tradicionalno slab.

@ Korlicek omenjas da so studentje slabi gosti, ocitno niso glede na to da prakticno vsaka gostilna v Lj. ze ima bone
wink-1.gif