Kar se tiče osnovnega slada... jaz sem do sedaj preizkusil Mouteri Dingemans, potem dolgo Bestmalz in vmes nekaj Simpsonsa... Pri pivih, ki jih boš delal kot začetnik, pri npr. bolj hmeljnih pivih (pale ale, IPA) in pri temnih pivih, kjer je veliko specialnih in temnih sladov, razlike NE BOŠ OPAZIL! To je moje mnenje, pa naj kolegi govorijo drugače kolikor hočejo
Če bi se lotil pa česa specialnega, se pa greš "afnat", tako kot je napisal Pocast.
Pa še, po moje, najpomembnejše: Dobro se je "vezati" na nek slad, ker tako vzdržuješ konstanto, ker veš, kaj pričakovati. Poleg tega ti bo lažje pri kreiranju receptov in samem postopku kuhanja in še pred tem, nekoč, štelanju vode. Praktičen primer: nemški slad meni bistveno bolj zbije pH kot pa belgijski. To pomeni, da v primeru istega recepta, če zamenjam samo osnovni slad, dobim bistveno različen pH drozge.
Samo ne komplicirat na začetku