Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
. To je res sam za čapče pa pičketine, ki se bojijo taprav motor kupt.
Pozabil si še eno malenkost zakaj skuter in ne motor ...
Si primerjal kdaj stroške, koliko te stane motor ali skuter na letni ravni?
Registracija skuterja te s polnim popustom (če si dober voznik brez nesreče) in tehničnim stane cca 65€, gume dobiš že za cca 40€ po kosu (Michelinka), tako da če jih menjaš vsako leto je to cca 80€ na leto še za gume, strošek za redni servis je tudi minimalen ... za cca 50€ se ga da poservisirat ...(valjčki, svečka, olje v prenosih, jermen+ zav. ploščice ...) Tako da če sešteješ vse skupaj te vzdrževanje skuterja maximalno stane cca ...195€ + gorivo ... (če menjaš gume vsako leto, če ne je ceneje)
Koliko pa te stane ta prav motor?
Slišal sem da je vzdrževanje motorja kar precej drago .. registracija, gume, oprema, servis ...
Po mestu pa je skuter v veliki prednosti pred motorjem ... pa četudi gre samo zakonskih 45km/h ...
Skuter vozim že 12let, tako po mestu kot po naseljih ... cca 17km v eno smer do službe ... izven naselja vozim sicer "prepovedanih" 70km/h, tako da avtomobilov pretirano ne oviram. Pred semaforju čakam v koloni z avtomobili, se ne prerivam v ospredje. Mogoče zgledam malo smešen, ko čakam v koloni ... samo tako sem pač naučen
... skuter vozim kot da bi vozil avto
Ta čas ko čakam v koloni z avtomobili pa si ogledujem okolico
(mogoče sem že malo prestar za vjuuganje med kolono, je pa res da tudi v mlajših letih tega nisem delal)
Še slikca mojega števca na skuterju