skuteraši&co. Zdej mi pa že mal prekipeva!

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Da malce pojasnim. Kadarkoli se peljem na šiht ali pa med šihtom letam po LJ, kadar zavijam iz ulice levo na glavno cesto, doživljam idiotizme. Zadnje dneve se dogaja da, tudi če mi kakšen avtomobilist pusti prednost, moram vedno oči na peclje vržt, ker se očitno vedno najde kak skuterist, ki se langsam pelje mimo kolone po kontra pasu. In jaz naj bi ga videl, ko po kontra pasu imbecil prileti mimo.

Danes se mi je to trikrat (3x) zgodilo
jezen.gif

Aja, izšlo se je za milimetre v vseh treh primerih, hvala bogu. Hkrati jim pa %&#$&#%$# mater
stupid-1.gif
.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Ja prenekateri skuteristi so predrzni......sam sm biu kot mulc lep cajt scooterist pa sm se vedno sprašvau kako je lah nekomu užitek pr 80km/h se guzit po sredini med avti v potujoči koloni
bonk.gif

Al pa da ne zgublam besed o modelih k se jim ne da čakat na semaforju pa prpizdijo do sredine pa prečekirajo pa gas čez rdečo
bonk.gif

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Kje bi bla fora imeti skuter, če bi se pa čakalo v koloni. Glih v tem je štos da si na vsakem semaforju prvi in da si takoj na delu recimo, ne potrebuješ parkirnega mesta, kazni praktično ne dobivaš, pije zelo zelo zelo malo, registracija minimalna, okvare nične, pa še zic da kolegico ima :D
majka, bi rekla braæa J od kolpe.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Predstavljaj si, pripelješ v križišče iz stranske ulice, na glavni ulici v desno smer počasi vozeča kolona, ti pa zavijaš levo. Prednost ti pusti voznik avtobusa, ti spelješ, pogledaš še desno, če ne prihaja kakšno vozilo in naenkrat pred havbo mimo prileti skuteraš. V LJ-Mostah (pri tržnici) se je že zgodilo, da je nek mladenič zaradi takšne neumnosti izgubil stopalo. Pa takih primerov je verjetno veliko.

V glavnem skrajna nepremišljenost in brezglavost. Potrebno je le malce pazljivosti in premišljenosti, konec koncev gre za lastno varnost voznikov skuterjev.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik absistem pravi:
Kje bi bla fora imeti skuter, če bi se pa čakalo v koloni. Glih v tem je štos da si na vsakem semaforju prvi in da si takoj na delu recimo, ne potrebuješ parkirnega mesta, kazni praktično ne dobivaš, pije zelo zelo zelo malo, registracija minimalna, okvare nične, pa še zic da kolegico ima :D
majka, bi rekla braæa J od kolpe.
Točno za to,sem si jaz kupil skuterja. Seveda nisem več mladič,da bi izvajal neke hude akrobacije,ampak za v mesto kjer je vse nabito z avtomobili in vsa parkirišča polna,je za kak opravek odlična zadeva. Vem pa da so eni mladiči zelo predrzni,še nimajo dovolj izkušenj v prometu in ne znajo predvidet,kaj se jim lahko pripeti.
Po drugi strani,pa kaj v mladih letih se nismo vsi približno tako obnašali?
rolleyes-1.gif

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.040
403
83
Zanimiva situacija ja. Me zanima kdo bi bil kriv, če bi prišlo do nesreče, saj je voznik na skuterju le prehiteval kolono, kar je seveda dovoljeno, če ni polne črte.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik majaron pravi:
Zanimiva situacija ja. Me zanima kdo bi bil kriv, če bi prišlo do nesreče, saj je voznik na skuterju le prehiteval kolono, kar je seveda dovoljeno, če ni polne črte.
Stoječo kolono lahko prehitevaš? S skuterjem ali avtom?

Samo vprašam.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.040
403
83
Ja stoječa kolona je verjetno nekaj drugega kot le kolona. Sicer tudi sam nevem kako je s tem v takem primeu.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
ksz

zanimivo bi bilo izenačit pravice motoristov, skuteristov... in avtomobilistov. Če prvi prehitevajo čez polno črto, stoječo kolono, se naguzijo v križišču direkt pod semafor... zakaj tega ne bi smeli početi tudi drugi?

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Recimo za to ne,ker bi z avtom oviral vse ostale in bi na cesti naredil celo štalo!
stupid-1.gif

Če pa jaz s skuterjem ali motorjem zapeljem mimo kolone,pa nikogar ne oviram. Če si ti v koloni,kjerkoli,na začetku,sredini ali na repu,neboš zaradi mene popolnoma nič prikrajšan.Nič pozneje neboš speljal! Ampak opažam,da to ene tako prekleto moti.
bonk.gif

Nikakor nobenega ne zagovarjam,sem sam vse od naštetega (avtomobilist,motorist in skuterist)
cool-1.gif

Je pa res,da bi bilo treba čefurje s skuteriji,za katere ne veljajo nobeni predpisi,spraviti iz ceste
jezen.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.768
169
63
Teorija in predpisi so eno, praksa pa drugo. Nikjer na svetu v mestnih središčih skuteraši ne čakajo v koloni. Vsi se zrinejo v prvo vrsto. Tako to špila.
Zdej, če maš pa idiote, ki mislijo, da so sami na cesti pa j** ga. Treba delat na vzgoji od malega.

lp

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Odlični primeri so v Trstu to samo leti. Me je skuterist prehitel(jaz z motorjem) v ovinku mi ni bilo nič jasno..

Sicer pa pri nas bo potrebno malo več solidarnosti na cestah. Smo se v nedeljo še z dvema zapeljali čez Pavličevo sedlo in na avstrijski strani naleteli na mercedes-a (avstrijska registracija) kateri se nam je umaknil pa sploh nismo dolgo vozili za njem(par 100m seveda z varnostno razdaljo, brez leplenja na zadek...), Ko smo bili pa v Logarski dolini se nam je pa slovenec celo pot nastavljal(beri:vožnja na črto ipd)

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
To jaz pravim. Nekateri se počutijo prav prikrajšane in prizadete,ko vidijo da ti ne rabiš stat v koloni ali se lahko peljes hitreje od njega.
confused-1.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
V konkretni situaciji, kjer mopedist prehiteva kolono, je sam kriv.

Pred leti je imel pevec Rudan podobno situacijo, prehiteval kolono, prvi je zavijal levo, on pa hotel naravnost, bam, potem ga je nabasal še nasprotno vozeči avtomobil, skratka, jaz se nebi pretirano sekiral.

Tisti, ki tvegano vozijo naj tudi plačajo "davek", po možnosti le s svojo glavo.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Sem imel sam tak primer, čeprav že dolgo nazaj. Pred križiščem se kolona počasi pomika oz. občasno stoji, dam smernik za zavijanje levo, pogledam v ogledala, nikogar za mano, začnem zavijat in med tem prileti mulo na polno s skuterjem mimo kolone in se mi zaleti v avto. Na srečo mu ni bilo nič, razen parih prask in rahlo zbitega skuterja. Potem mulo še joka zaradi skuterja in jakne
13.gif
Sem mu hotel še eno zalepiti okoli ušes.

Skratka, policija je prišla in naredila zapisnik, dobil nisem nobene kazni, se pravi je bila krivda na njegovi strani.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Ni panike če gre mimo. Problem je ker so nekateri prehitri + ne predvidevajo.
Sam vedno ko grem mimo dam žmigovc + prilagojena hitrost, roka na bremzi in opazujem voznike oz poskušam pravilno predvidevati..

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Teorija in predpisi so eno, praksa pa drugo. Nikjer na svetu v mestnih središčih skuteraši ne čakajo v koloni. Vsi se zrinejo v prvo vrsto. Tako to špila.
Zdej, če maš pa idiote, ki mislijo, da so sami na cesti pa j** ga. Treba delat na vzgoji od malega.

lp

Ja eno je to da se zrineš pr rdeči na čelo kolone pred semafor.......drugo je pa da v stoječo al pa potujočo kolono se greš guzit z 80 km/h

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
Skuterji ovirajo promet ker so počasni kot drek. Pa pospeške imajo kot šajtrga. To je res sam za čapče pa pičketine, ki se bojijo taprav motor kupt. Zmer se smejem ko vidim te skuteriste z glavo 1m naprej, ko mislijo da bo šel pol kej hitreje. Komedija prava.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik majaron pravi:

Kot prvo, kolone se ne prehiteva na običajnih cestah, sploh pa ne v naseljih/krajih/mestu.

Kot drugo, v vseh križiščih, kjer stranske ulice sekajo glavne ceste in dovolijo prečkanje le teh, je na glavni cesti pač prekinjena črta (čeprav le na tistih petih metrih) in to ne pomeni, 'dej, na teh 5m si pa daj duška'. Povsem napačna interpretacija s tvoje strani.

Jasno, če je pa črta tam neprekinjena, to pomeni, da ni dovoljeno zapeljati preko črte. Sam tudi s tem imajo nekateri hude težave
rolleyes-1.gif