Skupni račun? Ženska naj da vse keš tipu!

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Pri nama imava vsak svoj račun. Odprt imava še tretji račun na katerem sva oba pooblaščenca.
Na tretji račun se vsak mesec nakaže določen "pavšalen" znesek iz računa se plačujejo vse položnice, vsa hrana in druge potrebščine za življenje ...ipd. Če ob koncu meseca zmanka stanja na računu, vsak še dodatno nekaj nakaže.

Vsakršno "pregovarjanje" pred kelnerji, prodajalkami in drugimi kdo je danes na vrsti, da bo potegnil kartico odpade. Ena skupna kartica in iz nje se plačuje vse kar je povezano z gospodinjstvom. Je relativno enostavno tudi za samo analizo stroškov gospodinjstva.
Tak sistem lavfa že nekaj časa in je po mojem mnenju super. Ne, da bi kdorkoli pred komerkoli karkoli skrival (oba veva približno s kakšnim denarjem razpolaga drugi in si medsebojno priskočiva na pomoč če je kriza) a sva mnenja, da mora biti vsakdo samostojen z svojim denarjem, in s svojim budžetom mora samostojno in odgovorno razpolagati.

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Vse skupno.
Imava sicer vsak svoj račun a sva vzajemno pooblaščena. Denar se da na kup, iz njega se plača vse kar je za plačat, vsakemu pa se da nek denar ki ga "sfrčka" po svoje. Kar ostane gre v varčevanje.

Vse skupaj laufa ne prav dolgih a nikakor ne zanemarljivih 10 let.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Citat:
Uporabnik elrado pravi:
Vse skupno.
Imava sicer vsak svoj račun a sva vzajemno pooblaščena. Denar se da na kup, iz njega se plača vse kar je za plačat, vsakemu pa se da nek denar ki ga "sfrčka" po svoje. Kar ostane gre v varčevanje.

Vse skupaj laufa ne prav dolgih a nikakor ne zanemarljivih 10 let.

Isto... Samo da ne ostane nič "za zafrčkat". Kartice se pa vleče po večini moje, ker so večji limiti na njih.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Meni so pa malo hecne te variante "vsak nekaj od plače na kup, ostalo pa je moje".

Midva sicer imama vsak svoj račun, ona je pooblaščena na mojem, sicer je pa ves denar skupen. Koliko se ga porabi in koliko ga ostane. Na katerem računu je, nima veze, po potrebi prenakažema en drugemu, brez da bi se kaj menila "ti bom vrnil".

Vse solo in polsolo variante v skupnem gospodinjstvu in z otroci so mi čudne. Razen če je eden zapravljivec... Pri naju na srečo ni noben.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Vse kar imas das sproti zeni. Ce kaj utajis super. Ce ne das si bo sama vzela, to bos pa zato ker imas imel probleme.

Pa se ne zajebavam.

Razne pogodbe pa itsk odpadejo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
lastne trpke izkušnje?

pri nas ni nekih problemov, vsak ima svoj denar, ki ga porabljava za skupne zadeve. Res pa je, če bi bilo denarja manj, bi bilo potrebno narediti drugače, več nekih pravil in usklajevanja. Nam to ni potrebno, hvala bogu in naj tako ostane.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Oba vsak svoj TRR in zmenjeno kaj kdo plačuje od rednih mesečnih stroškov, včasih eden več, drugič pa drug. Brskanje po njenem TRR me ne zanima, ne vem niti PIN-a kartice.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Midva imava vse skupno. Da pač tisti, ki trenutno ima, če komu zmanjka, se prenakaže. Stavri se kupujejo z soglasjem (vsaj večje) oziroma kakor pač kdo presodi. Ne morem si predstavljati da bi bilo drugače, saj bi potem recimo meni žena računala kosilo, jaz pa njej prevoz?
Jaz si drugače sploh ne predstavljam. Sva vzajemno pooblaščena na osebnih TRR-jih, nosilec kartice sem jaz, žena in otroci imajo podrejene kartice, tako da imamo skupen limit. Ko imava, imava oba, ko nimava, nima nihče (tako je že od takra, ko sva hodila). Nihče od naju ne zapravlja, ko je treba kupiti se pač kupi (obutev, obleke...); večje investicije (pohištvo, tehnika ipd.) se dogovori.
Si sploh ne znam predstavljati, da bi moral ženi odgovarjati za kaj sem denar porabil, niti se ne znam predstavljati, da bi zasliševal njo.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Mislim, baje imajo neki pari to foro, da si lahko drug drugmu šarijo po računu, ahahahahaha...edini pravi način je, da ima mož nadzor nad vsemi dohodki ter da žena takoj, ko dobi plačo nakazano, vse denar prenakaže na račun možu, saj je znano, da ženske ne znajo z denarjem.

Če bo dala fes keš na tvoj račun, ji bo pa nekdo drug šaril med nogami in kupoval razne malenkosti.
bonk.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Poznam par, ki funkcionira tako, da sta dala plačo na en račun (mogoče sta celo imela samo en račun - sedaj verjetno to ni več možno), potem pa dvig nekaj gotovine na banki in skrbno trošenje. Nobenega zapravljanja na kartice. Sta bolj kot ne navadna delavca, imata pa ob treh otrocih novo hišo in dva avtomobila (kupljena nova) spodnjega razreda. Čisto solidno za tiste, ki trdijo, da pri nas nič ne moreš s (pod)povprečno plačo.
Midva z ženo veliko ne računava. Ko nekdo "naleti" na strošek, ga plača. Jaz običajno poskrbim za vse položnice, ker žena gotovo zamudi roke in ne maram opominov, ona pa večino stvari nakupi in avto tanka (ker se večino tudi vozi). Ne vem kako bi se šel "interno družinsko ekonomijo". To mi je res mimo. Ampak, če kdo to želi, pa naj dela tako.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
KSZ.

Vsak svoj račun. Skupne stroške plačujeva pol pol. O večjih "nepotrebnih" izdatkih se posvetujeva ali gremo v nakup ali ne (plača vsak pol pol). Me niti ne zanima, koliko zasluži, nje pa tudi ne, koliko jaz.
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A natančno predporočno pogodbo imata tudi in seznam vsega premoženja, ki sta ga prinesla v zakon? (če sta poročena)
Ah ja...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A natančno predporočno pogodbo imata tudi in seznam vsega premoženja, ki sta ga prinesla v zakon? (če sta poročena)
Ah ja...

Nisva poročena, ampak 99,99% je premoženje kar moje. Dokazljivo seveda.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Poroka nima nobene veze. Tudi razne preporočne pogodbe so pri nas neveljavne.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Poroka nima nobene veze. Tudi razne preporočne pogodbe so pri nas neveljavne.

Vem oboje. Zato pa je pomembno, da lahko dokažeš, da je nekaj tvoje oz. je bilo prinešeno "v zakon" ali v koruzništvo.

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:Vsak svoj račun. Skupne stroške plačujeva pol pol. O večjih "nepotrebnih" izdatkih se posvetujeva ali gremo v nakup ali ne (plača vsak pol pol). Me niti ne zanima, koliko zasluži, nje pa tudi ne, koliko jaz.
smile-1.gif
zmaga.gif
+1