Skupni račun? Ženska naj da vse keš tipu!

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Mislim, baje imajo neki pari to foro, da si lahko drug drugmu šarijo po računu, ahahahahaha...edini pravi način je, da ima mož nadzor nad vsemi dohodki ter da žena takoj, ko dobi plačo nakazano, vse denar prenakaže na račun možu, saj je znano, da ženske ne znajo z denarjem.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.987
356
83
tam ko se terc po tori rola
Skupni račun je bedarija. Vsak svoj račun, stroški so pa itak skupni. Enkrat plača eden, enkrat drugi. Kar ostane, gre na kup za hude čase. Če kaj ostane. Seveda pa lahko eden ali drugi vsak trenutek izve za stanje na računu partnerja. No, kdo zna bolje z denarjem.. kakor kdo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
da žena takoj, ko dobi plačo nakazano, vse denar prenakaže na račun možu,

In ti imaš tako pošlihtano?

Čeprav bojda ni veliko šiptark, ki bi hodile na šiht...

Nazadnje urejeno:

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
To je res mimo, če že, potem tako...poznam primere...vsak ima svoj račun, nato odpreta še tretjega na katerem sta oba pooblaščena, nato NPR. na ta račun oba nakazujeta vsak po 400 eur na mesec (ali pač kakor se zmenita glede na dohodke) in iz katerega se pač plačuje vse v zvezi s stroški stanovanja,hrano,otroci ipd. ipd.
Drugače pa kot so že pisali, vsak pač toliko ko lahko in kadar ima.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Vsak mesec vsak 350, 400€ na kup, da se poplača vse, ostalo pa po želji. Se obnese.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
kot vijim da je alter poln bogatih ljudi.. oni bi si kar po 400 na mesec bek dali

B81

22. jul 2007
37.013
10.539
113
Valda...saj še vedno 2000 € ostane ljudem na alterju
grin1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Skupni račun je bedarija. Vsak svoj račun, stroški so pa itak skupni. Enkrat plača eden, enkrat drugi. Kar ostane, gre na kup za hude čase. Če kaj ostane. Seveda pa lahko eden ali drugi vsak trenutek izve za stanje na računu partnerja. No, kdo zna bolje z denarjem.. kakor kdo.

Po tvoji logiki rabiš 3 račune, oz. vsaj nekje da je skupaj; torej si ZA
evil.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.987
356
83
tam ko se terc po tori rola
Jordan, še nisi slišal za štunf varčevanje, he-he... Pa šalo na stran. Ko sem bil mali (ja, tako daleč nazaj), je na enem travniku bila majhna hišica, bolj uta -3x2 metra. Notri je en možakar imel posteljo, omaro in mizico s stolom. Pa majhno pečko, gašperček za pozimi. Taki revček, po kmetih okoli je delal za hrano... Brez svojcev, sorodnikov. No, ko je bil precej ubogi, so ga pa poslali v dom upokojencev, takrat se mu je reklo 'ubožnica'. Uto pa zaklenili in dali možakarju ključ zraven. No, čez leta je možakar umrl, hišica je pa še kar stala, nihče ni vedel, komu naj bi pripadla, ker je pač bil brez svojvev. Pa so jo podrli, stala je ravno na meji dveh kmetov, pod mogočnimi hrasti... In, kaj je bilo notri' Stare obleke, raztrgani čevlji in locenžaga. Postelja pa... včasih so ležišče naredili iz starega kovtra, napolnjenega s koruznim ličkanjem. No, to so hoteli zakuriti, v bistvu so že vrgli na ogenj -pa je nekdo rekel, poglejmo notri... Notri pa denarja, da bi si lahko kupil novo bajto.... ampak, neveljavnega, iz stare Jugoslavije, in kraljevine... Je dobival neko pokojnino, državno ali kaj že. Včasih so tako na roko dobili vse. Pepl mu je bilo ime. Je pa to kakšnih 40-45 let nazaj....

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
pomojem pa je doma ena velka copata, potem pa se mora na forumu ventilirat.

on: skupni racun je bedarija, saj se skupni stroski lahko poravnavajo tudi ce imata vsak svoj racun. drugo je ce se namensko za kaj varcuje, za tisto pa lahko odpres tudi skupen racun.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik hrci pravi:
kot vijim da je alter poln bogatih ljudi.. oni bi si kar po 400 na mesec bek dali

Jst dam skoraj 2x več (Na SVOJ račun)... pa imam povprečno plačo.

Drugače ne vem, kako lahko prišparaš kaj. Res pa, da imam minimalne stroške.

Ko sem imel pošteno plačo pred recesijo, sem pa jurja dajal na stran. Res pa, da sem živel v dijaškem domu pri 25+
stupid-1.gif

Enkrat sem šel pijan na avtomat, mi je ena pomagala cifre not kloftat jo je skoraj kap
d055.gif

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Skupn racun hmm nevem, ampak da pa v zakon prnesem recmo stanovanje pa ob sklenitvi zakona pogodba kar je moje je moje kar je tvoje je tvoje, enostavno ni nobeni za vrjet totalno nic.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Midva imava vse skupno. Da pač tisti, ki trenutno ima, če komu zmanjka, se prenakaže. Stavri se kupujejo z soglasjem (vsaj večje) oziroma kakor pač kdo presodi. Ne morem si predstavljati da bi bilo drugače, saj bi potem recimo meni žena računala kosilo, jaz pa njej prevoz?

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Midva imava vse skupno. Da pač tisti, ki trenutno ima, če komu zmanjka, se prenakaže. Stavri se kupujejo z soglasjem (vsaj večje) oziroma kakor pač kdo presodi. Ne morem si predstavljati da bi bilo drugače, saj bi potem recimo meni žena računala kosilo, jaz pa njej prevoz?
Pri nama isto. Špila že od začetka 20 let. Res pa je, da sva oba startala z nulo.