Skupina kolesarjev v rdečo luč pri izmen. prometu

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Zdravo,

eno vprašanje:
skupina kolesarjev se vehementno odpelje v rdečo luč ravno v trenutku, ko jim nasproti po ozki makadamski cesti pripeljem jaz (ravno se prižge zelena luč na semaforju).
Hipotetično z avtom zadanem kolesarja.(recimo kot posledica ali izogibanju veliki jami na tleh, ali kot posledica tega da sem zapeljal v jamo in mi je volan "snelo iz rok", ali ker njega zanese v avto če se izgiba jami...).

Kdo potem v takem primeru za koga odgovarja? Jaz kot voznik ker sem zbil kolesarja ali kolesar ker je šel v rdečo luč?

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.131
68
48
123
Oni ne bi smeli v rdečo luč, ti bi se pa moral ustaviti in jih spustiti mimo in nobenega povoziti (če jih seveda pravočasno opaziš).

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jasno da si ti kriv, če rineš v skupino, jame gor ali dol, prekrški gor ali dol.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Če ti je volan snelo iz rok, potem je še dodaten prekršek neprilagojena hitrost, nekontrolirana vožnja...

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Ni se zgodilo, me je pa pogrelo, ko je eden od 6ih kolesarjev, ki so šli v rdečo luč, začel mahat in ne vem kaj še, ko sem mu poblendal...

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.359
2.558
113
Hi hi hi.
Pokasiraš in pika. Pa še za kriple moraš plačevat, kljub temu, da so šli v rdečo, vozili vzporedno, da so imeli pajkice in specialke na gradbišču, ker bi morai iti peš!

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.945
-396
113
hja...

a če se izgoneš luknji na običajni cesti je potem upravičeno da zbiješ kolesarja, pešca, drug avto?

B81

22. jul 2007
36.924
10.498
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Jasno da si ti kriv, če rineš v skupino, jame gor ali dol, prekrški gor ali dol.

Ne bo držalo. Pred 12 leti sem nabasal staro gospo, ki mi je sekala pot, da sem jo na havbi s kolesom vred peljal še nekaj metrov, preden sta padla na travo. Ker ji ni bilo nič, mi je rekla, naj ne kličem policije, ampak mi je kolega policist svetoval, naj pokličem... in sem (da ji ne bi slabo ponoči postalo) in potem sta me z možem napizdila, kaj kličem, če smo se zmenili. No ženska je dobila kazen za odvzem prednosti ali nekaj podobnega. Na srečo ji res ni bilo nič.

Tako da tukaj, če lahko kakorkoli dokaže, da je peljal v zeleno, ne bi bil kriv on.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ja seveda no, če je zelena lahko torej kar zbijaš folk kot v carmagedonu.

B81

22. jul 2007
36.924
10.498
113
Ne vem. Tudi meni ni bilo jasno, ampak je policist videl, da sem zapeljal najprej na bankino, ampak ženska je že vedno v mene lezla, da sva prišla na travo. Mogoče ne bi bilo enako, če bi jo zbil na cesti, ne vem. Kje je Apollo, ko ga rabiš....

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Srečali smo se na polovici zožane poti, za mano je bila kolona, v njej tudi tovornjak. Na hitro sem videl, da sta zadnja dva kolesarja zapeljala na svojo desno mimo klemmfixov, da sta se izognila tovornjaku. Kako so pa prvi štirje zvozili mimo, pa nisem videl.

Sprašujem kaj bi bilo, ČE bi bilo, ne gre se za zbijanje. Sicer so se pa oni peljali najbrž hitreje kot mi ostali z avtom.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ne vem. Tudi meni ni bilo jasno, ampak je policist videl, da sem zapeljal najprej na bankino, ampak ženska je že vedno v mene lezla, da sva prišla na travo. Mogoče ne bi bilo enako, če bi jo zbil na cesti, ne vem. Kje je Apollo, ko ga rabiš....
V redu, pri tebi se je morda šlo na centimetre in imel si izredno srečo, da je policaj gledal.

Avtor teme bi pa kar šel čeznje, ker se niso pokesali na licu mesta, čeprav je očitno zlahka ustavil.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Daj vdihni in še enkrat lepo počasi in pozorno preberi kaj sem napisal. Sprašujem kdo bi nosil posledice, če bi se kaj zgodilo.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

V bistvu je skupina rinila vame (in v vozila za mano)
confused-1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
KSZ

Ni se zgodilo, me je pa pogrelo, ko je eden od 6ih kolesarjev, ki so šli v rdečo luč, začel mahat in ne vem kaj še, ko sem mu poblendal...
Predvidevam, da so bili na specialkah in posledično so to profesionalni kolesarji z licenco, ki lahko po cestah vozijo brez odsevnikov, lahko vozijo vštric in očitno po novem še čez rdečo
zmaga.gif

Smo nedolgo nazaj že vse predebatirali v eni od tem, da imajo oni vse prav (nadbogovi)
bonk.gif

Za drugič pa zraven vitrexa dolij še malo vodikovega peroksida (H2O2), ki uspešno odstranjuje krvave madeže
wink-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

V bistvu je skupina rinila vame (in v vozila za mano)
confused-1.gif
Od kje rinejo vate, če jim žmigaš?

Saj grejo sicer tudi meni na živce, sem tudi jaz že zaviral za te bedake, ki gredo v rdečo in dobiš še kak fakič v zahvalo, ampak jebat ga, si pač ne morejo privoščiti pravega vozila in naj imajo kako veselje. Isto kot cepci z motorji, ki vozijo med pasovi ali po levi.

Zbijam jih pa še vseeno ne, morda potem, ko se usujejo izbeglice in bodo vsi policaji zaposleni z merkanjem politikov.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Numy, ozka cesta in pa voznja kolesarjwv ravno ne pri robu ceste. Od tu, da rinejo vame.
Blendal sem jim pa ko so bili se pred mano.

Ja, kolesarji na specialkah, glede na razlicne majice, najbrz niso bili profesionalni.

Nazadnje urejeno: