Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A je hotel prirejati pravila ali mu je dovolj kuhinje imenovane Slovenski Avto leta in favoriziranja VAG skupine?
Pravila so jasna in javna, njim pa niso bila všeč.
VAG pa zgleda favorizirajo samo bralci/obiskovalci. Pri strokovni žiriji (v kateri je čez prst enih 30 ljudi, če ne več) je Octavia dobila skupaj enako št. točk kot Mazda3 ...
Kuhna? Težko, ker vsak od teh 30+ glasuje po svoje. Jaz sem recimo na 1. mesto postavil C4 Picasso.
Od 6 ljudi, ki so pri nas glasovali (na AM) je Octavia dobila 2 prvi, 2 drugi in 2 tretji mesti. Prva mesta so dobili še recimo Mazda3, C4 Picasso, in 308. Ko pa pike sešteješ, je bila pri nas Škoda za piko pred Mazdo.
S tem da do takrat, ko sem pike seštel, nihče ni za druge v redakciji vedel, kako so glasovali. In vsak je lahko preveril, da sem njegove pike prav vpisal.
Potem se zgodba ponovi še na nivoju redakcij, do takrat, ko povemo v studiu, kako so pike od katere redakcije, nihče (razen tipa, ki dela grafiko na RTV in ima rezervno kopijo, da ne pride do napak pri vpisovanju pik v grafiko) ne ve, kakšne bodo točke pri kateri redakciji. Še na generalki se ne pove pravih točk.
Če v tem sistemu komu uspe kako kuhno speljat, je pa car. Pa da se to ne bi razvedelo.