Vozil danes ambitiona 1.6 TDI, lepo se pelje. ne mi zamerit če vam podam nekaj osebnih vtisov:
- kar me sicer ni presenetilo - udobje in prostornost sta dejansko zelo dobra - udoben položaj za volanom in sedenje na prednjih sedežih bom vsekakor pogrešal (vozim francoza s prekratkim sedalnim delom in brez zadostne opore za ramenski del)
- motor je čisto v spodnjem območju obratov malce len, ampak potem dovolj dobro potegne. sicer ima samo 5 prestav, a je 5. dovolj dolga, da pri običajni potovalni hitrosti n AC ni moteča (130km/h pri cca 2.300 obratih)
- podvozje je dober kompromis med udobjem in držanjem ceste v ovinkih. ob vstopu v ovinek se malenkost nagne na začetku, potem pa drži relativno stabilno lego brez ekstremnega nagibanja (kot se recimo zgodi pri večini francozov)
- dobra zvočna izolacija, motor se zasliši samo ob priganjanju
- osvetlitev armature vsaj meni deluje več kot OK - za moje pojme je vse skupaj zelo prijetno za oko.
- ergonomija volana in ročice menjalnika (kot tudi samo prestavljanje) je zelo dobra. volan v živo deluje dosti lepše kot na slikah, načeloma sem bil fiksiran na tistega trikrakega, vendar vidim, da bo navaden čisto OK
- zavore so odlične!
- (vsaj zame) presenetljivo dober zvok iz predvajalnika že v osnovni izvedbi
- preglednost ni najboljša
splošen občutek je, da je avto s tem motorjem idealen za delat kilometre izven mesta in po AC (za kakšen službeni avto ali družino), čisto dovolj je močan za normalno vožnjo... z nizko porabo hkrati pa je občutek kot da voziš zelo kompaktno vozilo.
ker sam ne delam veliko km (do cca 15k na leto) bi za motor najbrž raje izbral 1.2 TSI, ki ga sicer moram še stestirat, vendar verjamem da bi glede na podatke o zmogljivosti zadostoval. pa tisto razliko v denarju (2k EUR) raje porabim za dodatno opremo.