Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Lep pozdrav...
Danes ko sm prišel domov sm opaziv, da prihaja iz motorja ko je sklopka stisnjena ropot......ampak samo takrat ko je sklopka stisnjena....je mogoče da je šel ležaj na sklopki...sankcije...kdaj to zamenjati?
Verjetno se sliši potisni ležaj.
Tako kot je že en uporabnik pred menoj povedal: če misliš avto imeti za sebe dlje časa najbolje menjati komplet sklopko z ležajem, lamelo in košaro.
Seveda v primeru da se res sliši potisni ležaj.
Drugače pa ja, vozilo bo zdržalo še kar nekaj časa .. speljuj previdno pa to je to. Jst sem se s sklopko, ki so jo eni že odpisal (drsela na polno) vozil veselo še cel tank! Če pa je samo ležaj bo držal tudi par 1000km .. spet pa je predpogoj da se ne šalta v rdečem polju!
AFN 110 konjev. Sklopka je okrog 300 EUR, vztrajnik potem ni vzrok.Sem pred kratkim imel enak primer na enakem tipu.Dvomim pa da imas realne kilometre.
To je potisni ležaj......meu ta blem na svojmu avtu mesec nazai......vozu se boš še max kak mesec....potem ti bo potisni ležaj zaribu in odletu....men je zlomil košaro še zravn na avtocesti....zgleda pa to tko da dobiš trd pedal za sklopko in ostane ti v tisti prestavi v kateri maš! Pel čimprej na servis...oziroma kamrkol boš šou šraufat...mene je za hyundaia na original servisu pršl 540eur...če boš kje tko šraufu bo bl 300eur kukr ti pravjo.....ker pr 150.000km boš kr lepo komplet mogu menjat! Se ti ne splača čarat pa sam ležaja menjat!
Pel čimprej!!! Zdei ropota sam ko stisneš....potem čez čas bo mlel tud ko boš meu spuščeno....ko bo začel ropotat kot da bi kita ujeu na ribiško palco...pač tist zvok k riba laks potegne....potem maš po mojih izkušnjah še ene 50km vožnje
mac77 sam nevem zakai je potem men ležaj odletu mal pred koncem gorenjske avtoceste?
V šentvidu sm šu gor.....lepo v peto in ko sm hotu mal pred koncem prešaltat v 4to je ni blo!!!
Ležaj se etak skos vrti....in greje....ko ga obremeniš(pač ko stisneš sklopko) še tolk bl....tko da....
No,pr men je pa ravno obratno, ko spustim sklopko se mal sliši, ko pa pritisnem pa nič.
In še to samo ko je hladen,ko ima delovno temp je skoz tiho.
Ne spodrsava nič in šalta se normalno.
Avto je pa golf 4, prevoženih 220Kkm.
Verjetno bo potrebno kmal celo sklopko menjat?
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.