Sklopka - tresenje

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.733
5.896
113
Mene pa zanima sledeče.

Kaj se dogaja s sklopko, če ta trese. Se pravi da pri spuščanju sklopke zavibrira cela mašina. Namreč meni se dogaja, da sklopka normalno drsi recimo od štarta ko je avto še hladen, in do naprimer pol ure vožnje. Po preteklem času, ko se motor/menjalnik verjetno pošteno ogrejeta, pa začne sklopka pri speljevanju, trest. Se pravi da celi avto zdrni, kot kak stari traktor. Kaj je temu vzrok. Se pravi ko je motor še hladen ta lepo dela, nato pa po pol ure mestnega pretikanja in speljevanja začne drhtet in trest.

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
meni je tako delalo na vw shirocco , ko smo menjali sneli košaro je en feder pri lameli kar ven padel košara je bila pa tudi vsa zakrivljena.

Skiny

Alternativni tehnik
15. okt 2007
48
0
6
KK
Najverjetneje je nekaj narobe s sklopko (pregreta, pretirano obrabljena, napaka na košari sklopke...). Lahko se pojavi tudi zaradi neustreznega materiala lamele sklopke. Znan tovrsten primer so na primer prvi letniki BMW E36.

LP, Skiny

PS: Pri tovrstnih vprašanjih boš mnogo laže dobil pameten odgovor, če napišeš tip avta, letnik in število prevoženih kilometrov.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.733
5.896
113
Opel Astra H 1,6. Letnik 2005 in prevoženih 42kkm. To se mi je dogajalo v bistvu že od novega. Najprej sem mislil da je pač nova sklopka, da se mora malo vlečt itd. Potem je pojav malo izginil. Sedaj ko pa je minila garancija pa se mi zopet pogosteje pojavlja. Malo me jezi vse skupaj. Upam da bom lahko uveljavljag kulacno. Na servisu pravijo naj pripeljem takrat ko bo treslo. Jaz sem pa dopoldne na šihtu, zvečer ko se fijakam po mestu pa seveda servis ni odprt. Potem pa zjutraj ko se vsedem spet vse vredu.

blackman

Pripravnik
2. sep 2007
230
13
18
Hm, jaz mam pa Corso, l. feb. 2006, 25k km in imam podoben pojav kot ti, le da mi to počne pri HLADNEM avtu, ko je ogret nikoli. Ko bom šel na veliki servis, jim sigurno zatežim da mi to porihtajo, to tresenje avta pri speljevanju mi gre že na živce. Zaradi tega vcasih razmišljam, da bi kar zamenjal avto. Dokler je še v garanciji ok, potem pa...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Na avtu se bo zaradi cviljenja v leru menjalo potisni ležaj. Kdaj pa ob speljevanju sklopka tudi potrese, bo z menjavo potisnega tudi to izginilo al vzrok za potresavanje tiči kje drugje?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Je lamela izvor tresenja? Garancija je ne krije.

Nazadnje urejeno:

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
PS-cvili v leru? potem ni potisni ležaj..ta se sliši takrat, ko pritisneš sklopko- če je zjahan šumi ali ropota.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
PS-cvili v leru? potem ni potisni ležaj..ta se sliši takrat, ko pritisneš sklopko- če je zjahan šumi ali ropota.

Sorry, samo meni se zdi, da ti nimaš pojma o avtih.
smile-1.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Brez zamere, nisem vedel, da se spoznaš na avte, si si naredil sloves v drugih forumih.
grin1.gif
Dva mehanika sta mi rekla, da je potisni. V leru cvili, ko pohodiš sklopko-neha.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Jaz se na vse sorte spoznam, še bolj kot @Utiševalec
smile-1.gif
lej, zna bit ležaj(cviljenje), ampak največkrat pa se sliši takrat, ko pohodiš sklopko. Takrat je namreč obremenjen( potisno). Ko bo enkrat podrta zadeva, se pogleda vse dele okrog sklopke, pa se takrat vidi situacija.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Avto čedalje bolj trese ob speljevanju v 1. prestavi, ampak samo mrzel. Celotne sklopke mi ne bodo hoteli menjat pod garancijo. Naj plačam tisto lamelo al bo menjava potisnega ležaja odpravila cviljenje in potresavanje?
smile-1.gif
Za novo sklopko pri še ne 40k km ne dam.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Če je garancija, kaj se sploh sekiraš. Avto ne dela v redu in pika. Naj menjajo lamelo, kolikor so včasih bumbarji lahku tudi rezervno kolo - avto ima da dela. Sam pa veš ali si sklopko pregrel s kako neumnostjo (ala prikolica in speljevanje v hud klanec), pa še to je težko dokazat.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
To bo zadnji poseg v sklopu garancije, zato se mi gre, da je zadeva poštimana kot se zagre. Potisni ležaj bo gratis, lamelo je treba plačat. Vožnja pa normalna.