Sive vrane napadalne?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.496
9.796
113
EU
Pesika je zgrabila mlado sivo vrano. Ko sem jo nesel nazaj na travnik, so se stare močno drle in krožile nad mano.
Posledic ni bilo
grims-1.gif

1498184-IMG_0631.JPG

Priponke

• 1498184-IMG_0631.JPG
    1498184-IMG_0631.JPG
    16,7 KB · Ogledi: 97

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.840
-9
38
Ljubljana
Fora je k nkol ne veš kdaj te bodo, ko se obrneš in greš nevede recimo do avta, te ku*** napadejo od zadaj s kremplji v glavo, tebi pa nič jasno :/

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Doživel.

Pikirajo nate kot japonske kamikaze, odmetavajo vejice in veje ter se derejo kot....srake
grin1.gif

zna bit kar scary sploh kakim otrokom

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Doživel.

Pikirajo nate kot japonske kamikaze, odmetavajo vejice in veje ter se derejo kot....srake
grin1.gif

zna bit kar scary sploh kakim otrokom

torej, če slučajno prenašaš japonsko katano, ti zna priti prav?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
če jo znaš uporabljati, nedvomno

mala vrana je padla iz gnezda na otroško igrišče in je bil grozen kažin....kolega jo je zagrabil z neko cunjo in sva jo nesla cca 100m stran v grmovje, med obstreljevanjem sem pa pogumno vihtel nad najinima glavama smrtnonosno sirkovo metlo
grin1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Benady pravi:

mala vrana je padla iz gnezda na otroško igrišče in je bil grozen kažin....kolega jo je zagrabil z neko cunjo in sva jo nesla cca 100m stran v grmovje, med obstreljevanjem sem pa pogumno vihtel nad najinima glavama smrtnonosno sirkovo metlo
grin1.gif

pa si kaj zadel z njo ali si samo ustvaril krog smrti, ki se mu vrane zaradi neizrekljive groze, ki jo je širil, sploh niso upale približati?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
nisem zadel niti ciljal, zaradi metle se niti ni toliko približala vrana...je pa preletavala blizu

saj da vem se ti smešno zdi, je pa kar neugodna situacija...če bi pa nate pikirale dve hkrati iz različnih smeri je še toliko bolj scary

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:

grin1.gif

Za YT sta pa pozabila snemat?
hysterical-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ja saj vem, da v taki situaciji ni smešno, ampak takole ko človke bere in si predstavlja enega, ko teče z vrano, zavito v cunjo, drugega pa kako maha z metlo po zraku, okrog pa napadalne vrane, se sliši kar zabavno.
grin1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ja saj vem, da v taki situaciji ni smešno, ampak takole ko človke bere in si predstavlja enega, ko teče z vrano, zavito v cunjo, drugega pa kako maha z metlo po zraku, okrog pa napadalne vrane, se sliši kar zabavno.
grin1.gif

Jaz si bolj predstavljam enega z metlo, ki okoli lomati, vrane pa 100 m nad njima.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
To sem enkrat videl, ko sem še majhen bil ... dva naša mačka sta eno vrano na travniku zlovila ... takrat so čisto vse krožile nad njima in se spuščale nad njiju kot kamikaze ... En je zbežal domov, drugi je pa obstal, niti premikati se več ni mogel od straha, ko sem prišel ponj, se verjetno niti ni zavedal še vedno kaj se dogaja ...
smile-1.gif

Vrane so pač hotele zaščititi svojega kompanjona.

Par let nazaj sem videl kako so 4 vrane napadale jastreba. Nekam prenizko se je spustil do gozda, takrat ga je ena že napadala, potem pa sta še dve prileteli, četrta pa, ko je že skoraj stran odletel... čisto ob njega so letale s polno brzino, tak da sem mislil, da se bosta zaletela. To je trajalo verjetno 2, 3 minute, potem pa je jastreb odletel nekam daleč stran, vrane pa so se vrnile tja, kjer sta obe zleteli ga napadat.

Vrane veljajo za izredno pametne živali.