Siol modem

Fly

Guru
21. jul 2007
2.657
512
113
Znanec me je prosil, naj mu uredim brezžično omrežje. Pravi da ima siolov modem ki ima tudi že antenco.
Kako je s tem? Deluje vse tako kot mora, ali je bolje da mu vzamem en router?
ne bi rad prišel tja in vse skupaj na pol pustil ker se stvari nebi poklopile tako kot bi se morale

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Koliko je meni znano, siol-ov modem/router nima antenice ampak režo za wlan pcmcia kartico, ki jo seveda moraš kupiti! Sem imel pred časom tudi sam tako narejeno, pa je zadeva delal dokaj vredu, občasno(beri vsaj enkrat tedensko) ga treba resetirati(elektrika on/off) pa ni panike, glede nato, da ima linijo 1M.
Če se ne motim, je bilo up.ime: user, geslo pa: password, nisem pa prepričan!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kak za koga. Jaz že ne bi trpel opreme, ki crkne več kot petdesetkrat vsako leto...

Nazadnje urejeno:

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Ja moram povedat tudi to. Ko je bil vklučen samo en pc, ni bilo panike. Ker pa v hiši laufajo po večini trije pc-ji in občasno še dva pda-ja je bila zadeva dokaj nestabilna, je občasno popolnoma zaštekalo. Sedaj sem na zunanjem router-ju in 4M linija pa dela bp.

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Če ima Sinope-ja(bele barve) lavfa wifi brez problema. Imam ga na eni lokaciji, kjer so nanj priključena 2 računalnika z kablom in 3 wifi. Je pa res da je vse skupaj bolj za navadne uporabnike. Če se hočeš malo bolj poglobit v nastavitve rabiš en navaden router.

LP
Torus

Fly

Guru
21. jul 2007
2.657
512
113
ja mislim da je bele barve. Glede na komentarje bom torej probal kar brez routerja.

LP