Citat:
Uporabnik stieber pravi:
vidim da ne ločiš med 8 urnim delovnikom in tekočim trakom...in takšni ljudje imajo volilno pravico?
Res je, ker je zate osemurni delavnik očitno samo za tekočim trakom in je dinamični delovni čas zate špansko selo
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
vidim da ne ločiš med 8 urnim delovnikom in tekočim trakom...in takšni ljudje imajo volilno pravico?
Citat:
Uporabnik Lecter pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik Lecter pravi:
Torej ti menis, da je kvaliteta solstva odvisna od denarja?
Ne, učitelji morajo delati na etični pogon, kreda in skrilaste tablice so pa tudi poceni.
Kot sem rekel. Pojma nimas koliko denarja vrzemo v solstvo in za kaj vse gre. Koliko je uciteljev, koliko asistentov na fakultetah. Koliko dela imajo. Kako se ob koncu leta na veliko zapravlja, ker se drugace naslednje leto ne dobi vec toliko denarja. In potem kupujejo nove graficne kartice, DRLSje, telefone...
Koliko faklutet ima samo uradno vpisane studente, v resnici pa nihce ne hodi na predavanja. Seveda tudi profesor ne.
In da ne omenjam se trume diplomirancev z diplomo, ki nikogar ne zanima in je nimamo nikjer za porabiti.
Pa tudi kvaliteta studija na fakultetah, ki jih rabimo
In da nekateri pri 9 letih se ne znajo pisati in brati.
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Zaradi protestov je svojega iPada prižgal tudi iVan.
Seveda gre. Po posebnih pogodbah gre vsem sindikalistom JS precejšen del financ iz proračuna.Citat:
Uporabnik bizi pravi:
saj ne gre iz proračuna. Na Štrukljevem mestu ne bi hotel biti z njim niti v isti stavbi, kaj šele v istem prostoru.
Ki je obvezna za določene tipe poklicev. Torej gre neposredno iz proračuna.Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Poklicni sindikalisti so plačani iz članarine.
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Pa ne za njihove plače, temveč za materialne stroške. Poklicni sindikalisti so plačani iz članarine.
Sem bil v delno državnem podjetju, kjer je sindikat še precej močan - sindikalistka s katero sem delal je izjavila, da ljudem, ki so zaposleni za določen čas sindikat ne bo pomagal, ker niso člani pa preveč dela je s takimi. Če po kakšnem čudežu dobim pogodbo za nedoločen čas sem pa toplo vabljen, da se jim pridružim in koristim tudi pomoč - do takrat pa v primeru težav pomaga samo pravna pisarna oni ne.Citat:
Uporabnik Lecter pravi:
Naceloma bi te sindikat moral varovati tudi, ce nisi njihov clan, pa vendar ni nujno da bo tako.