Sesut katalizator

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Pisal sem na servis in povedal, da mi ropota katalizator in je rekel, da lahko sesuto satje vzame ven, samo a se to vzame samo delno satje ven ali v celoti, ker pol tehničnega ne naredim več.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Odšraufaš katalizator, vzameš železno štango in skozi luknje "očistiš" satje ven.
Čez tehnični pa ne boš prišel ne z razsutim ne z "očiščenim"
rolleyes-1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.089
3.593
113
41
Lj
Po moje ne naredi tehničnega tudi če ga samo del vzame ven, ampak najbrž je mislil celega. Meni se je na Polotu sesul pri nekje 65.000 km, bil je izven garancije in tudi o kakšnih popustih ni bilo moč razpravljati. Nov originalen bi bil 1350€ + delo menjave. Tako da sem vzel neoriginalnega za nekje dobrih 100€, res pa je da je po enem letu spet začel ropotati, je pa vsaj eno leto delal dobro, toliko da je prišel čez tehničnega.

Nazadnje urejeno:

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Ni še tok glasen, vozm ga po načelu dokler ne zariba, itak pa motor ni mel velikega servisa že od leta 2004 (160 tkm po menjavi), razen olja in filtrov.
Mehanik pravi, da me pride velik servis 400 evrov + mora menjat katalizator, dat dol menjalnik, ker mora menjat ležaj + zamenjat oddušek a avto vreden 500 evrov, 1 teden nazaj se je tod okol prodal identični s sfu*ano mašino za 400 evrov.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Ne morem ga ne prodat, ker mi je en reku, da za tega ne da več kot 500 evrov, po delih ga je škoda, ker še dela, se vozim, .... sm pa vzel pred 3 leti asistenco.
wink-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
mislim zaradi tehničnega zaradi katalizatorja? te ne bodo spustl.

Tudi brez (lahko) narediš tehnični!
cheer.gif

(sicer pri oldtimerjih s 500k+ km na naših cestah je funkcija katalizatorja bolj kot ne estetska, večina je že sesutih in degradiranih pa se noben ne sekira)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Govorim za tehnične preglede v rovtah, pri vas v mestu so to opcijo že ukinili (oz. igra klavir v najbližjem zaporu)!
evil.gif

Sicer recimo se da avto na uplinjač spravit tudi pod 1% COja, torej bi moral vsak soliden elektronski krmili modul vbrizga s sredine 90h leti s kakovostnim bencinom spravit vrednosti pod % kolikor je meja za starejša vozila in poznam primerke ki so šli čez tehnični s "praznim" katalizatorjem in to ne 1x ampak vsakič.

Jasno če ti avto kuri olje, lambda je na meji oz. so vbrizgi napačni, svečke tolčejo vsake toliko mimo, kopresija je v kur... ipd. avto ne bo šel čez pline na tehničnem. Pa vsi zgoraj omenjeni siptomi so tudi smrt za katalizator (previsoka temperatura v izpušnih plinih, neizgorelo gorivo in olje v katalizatorju ipd.).

Ena opcija če je bolj na meji je da se avto konkretno zgoni (ogreje) pred meritvami ker bo višja temperatura na izpuhu znižala vrednost COja.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Lahko montiraš kakšnega z odpada če dobiš (čeprav so ponavadi prvo pobrani ker so nekaj vredni) ali pa ga daš obnovit. Velikokrat se poškoduje ker nabiješ z dnom vozila v kakšen kamen in satovje odstopi od ohišja.

Obnova te košta recimo 170 eur.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Rabljen je rizično kupovat, ker so tud taki že lahko tik pred sesutjem. Čeprav stane cca 50 evrov +30evrov montaža je na koncu lahko sito kot prej s starim.

Najboljš bi blo, da dam tja samo cev in odstranim katalizator in da mi serviser naredi tako, da bom sam doma premenal pred tehničnem.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.406
2.474
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Pisal sem na servis in povedal, da mi ropota katalizator in je rekel, da lahko sesuto satje vzame ven, samo a se to vzame samo delno satje ven ali v celoti, ker pol tehničnega ne naredim več.

Kaj vse hodi po naši ljubi zemlji. Pisal si bravo in serviser ti je po mejlu ugotovil kaj naj bi bilo narobe in ti zdaj po alterju gnjaviš, ker nimaš denarja. Živelo 21 stoletje. In tehnologija za idiote. Kaj si lahko zbral dovolj poguma in pisal na servis.

Kaj pa če te je serviser nategnil prek mejla in katalizator sploh ni sesut
evil.gif
. In ti gubiš čas in o tem razpravljaš namesto, da bi šelm nekaj delat in zaslužit denar, ki ti ga očitno močno primanjkuje, ker si ne moreš privoščiti novega katalizatorja za cca 100 eur. Kaj pa okolje, narava, ljudje okoli tebe, ki bodo moral prenašat tvojo revščino v glavi in denarnici z vdihavanjem neprečiščenih plinov. Če nimaš denarja hodi peš vozi pa se z javnim prevozom ljudje in narava ti bomo neizmerno hvaležni.

Take kot si ti bi bilo potrebno izseliti nekam na najbolj onesnažen planet v vesolju, pa potem packajte tam.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Katalizator opravlja svojo funkcijo in čez tehnični gre je v mejah normale tak da ne pametuj @koliko za brezveze, da pa ropota je pač edin del izpušnega, ki še ni bil menjan.
V nadaljevnju itak same tvoje buče, marsikdo ima na kredit, lizing avto pa kupuje rabljene 17-19 colske gume, stare 5-7 let, sam da je, ker si ne more prvoščit novih za 500-800 evrov.
Ogrožajo pa ravno teli s starimi gumami mene, in še marsikoga.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.