Jaz sem za vrečko. Ko je polna, jo vržeš v kanto in kupiš novo. Glede na to, da nimam za sesat 1000m2 vrečke niso nek strošek.
Jebež vodne... ko rabiš sesalec moraš najprej natočit vodo, nato po končanju prat, da ne smrdi, porabiš več časa kot za sesanje. Poleg tega je sesalec zaradi vode težji pri uporabi... , ...
Pri nakupu sesalca sem gledal , da je oprema čim bolj enostavna za uporabo - da nastavke voziš s sabo (ima "prtljažnik" za nastavke) in da sam sesalec dihta - da ne vleče zraka skozi ohiše ampak le skozi cev - enako pri izpuhu, da gre izpuh le skozi filtre in ne tudi mimo.
Glede filtriranja zraka: fino je če ima kup filtrov, vendar to pomeni, da je menjava precej stane. Poleg tega: več filtrov, manjša sesalna moč. Menim, da več svinjarije - tiste fine - dvigneš zaradi premikanja po stanovanju kot jo gre preko izpuha sesalca ven, tako da....
Sam sem kupil boša srednjega razreda (160€), razlika med cenejšimi je v kvaliteti plastike in spojih. Fino je, ker ima ročaj podobno kot košara iz trgovine, super za prenašanje, še posebej po stopnicah; niti ni težak.
Doma imam tudi enega hofer/špar varianto; vleče ko [censored] - primerljivo z bošem, vendar je narejen izredno slabo, plastika, nastavki so češki itd.
Gledal sem tudi dražje, npr. miele: že ko ga primeš v roke je kot tank; je sigurno bolj masiven, težji, vendar tudi dražji. Težji je bil pa cca 30% glede na mojega.