Sesalec za prah

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Tole me je pa nasmejal. Ceno majo še v šilingih.
hysterical-1.gif

p.s.: glej pod cena v Avstriji. Zelo verodostojno delujejo ti podatki. Čisto novi.
aplauz.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Obstaja mogoče kakšen sesalec, ki isto zelo dobro vleče, pa je cena "normalna"?
To tud mene zanima. Drugače pa Vorwerk je res dober sesealec, vendar je tudi po ceni Mercedes med sesalniki. Mi smo lani kupili novega (stari je po cca. 15 letih uporabe izdihnil), cena je bila okrog 900 EUR. Sem zadnjič sesal neko svinjarijo s sposojeno Hylo in sem bil razočaran, da bolj nisem mogel bit.

Rabim pa en dober sesalec za stanovanje (pasje dlake), ki bi posesal vsaj približno tolk dobro kot Vorwerk, pa da ni tolk drag.
crazy1.gif

p20883

Pripravnik
6. dec 2007
44
0
6
tud js ne vem kerega vzet... glede na to, da nimamo problemov z alergijami, da imamo 3/4 parketa, vodni ne pride v upoštev in se najbolj nagibam h kakemu industrijskemu oz. k sesalcu, ki jih imajo v hotelih, apartmajih - to so res stroji, sem ga imela možnost preizkusit, poleg tega cene niso več tak navite, kot je to blo včasih ...

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Na splošno iz izkušenj bi priporočil elektroluxovega Claria, vendar - je majhen, vleče ko hudič, slabost pa je vsaj za moje pojme štorast ročaj, smotane kovinske cevi in previsoka krtača (pod moje omare ne pride). Če to ni problem, potem priporočam nakup. Je pa klasika z vrečko in še ene dvema filtroma. Za parket in ploščice pomoje idealen, saj tam ni toliko prahu kot v preprogah.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Zaenkrat po prvem sesanju zelo zadovoljna.
Tale je zame čist prešvoh. Neki takega imam sam od Hyundai-ja, pa ni to to. Ima kdo izkušnje s kakšnim sesalcem z večjo sesalno močjo, pa da cena ni ravno taka kot je za Vorwerk? Pa po možnosti brez vrečke.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Men se zdi, da bi mi mogli združit moči skupaj in sami naredit enega sesalca
smile-1.gif

Očitno res drugega kot Vorwerk ni ali kaj? Pa sej ne morem verjet ... v takšen razponu cene sem bil prepričan, da obstaja še kaj takega, ki vleče kot profesionalna "ukrajinka" in je prav tako poceni
smile-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.677
1.488
113
Razumem, da iščeš novega in ne rabljenega - mogoče bi se tudi novega dobilo na ebay.de?

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Očitno res drugega kot Vorwerk ni ali kaj? Pa sej ne morem verjet ... v takšen razponu cene sem bil prepričan, da obstaja še kaj takega, ki vleče kot profesionalna "ukrajinka" in je prav tako poceni
smile-1.gif
Sam sem gledal še TALE model. Kao ima tud globinsko krtačo, ampak ne vem kolk je kej močna?
confused-1.gif

Kombinacija tepih + pasje dlake je za ves traparaj do 100 EUR prevelik zalogaj.
crazy1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Razumem, da iščeš novega in ne rabljenega - mogoče bi se tudi novega dobilo na ebay.de?
Ker nismo pogruntali še nič pametnega, pride v poštev tud ebay, pa mogoče tud kakšna rabljena varianta (Vorwerk), čeprav slednja je mal je.ba zarad morebitne (ne)garancije.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Kupi tole in ti nebo žal...Bosch Logo Bagless
ima vse...vrečke ali posodo....sam se odločiš kaj boš uporabil
Vleče ko hudič...krtača je niska, standardni nastavki in krtača za parket + krtača za tepihe
Na ceneje .si je cena 160€ mimovrste se mi zdi 125€( bil je v mercatorjevi akciji 50% popusta na pike), takrat smo ga tudi kupili...
- kot zanimivost naj povem ( pa kdo verjame al pa ne) nadomestil je stari model Vorwerka..(to čudo od sesalca nočem več videt v stanovanju)

BOH0011256000_01_b.jpg

teh podatki:
Talni sesalnik Bosch logo bagless prozorno rdeče barve, deluje z močjo 300 - 2200 W. Odlikuje ga odlična kombinacija tehnike, estetike in uporabnosti. Sesalnik ima teleskopsko cev z nastavitvijo na individualno višino telesa. Prah se shranjuje v posodi prostornine 1,2 l, kar bo razveselilo vse, ki se razjezite vsakič, ko je na starem sesalcu potrebno zamenjati vrečko. Lahko pa uporabite tudi vrečko. Moč sesanja reguliramo elektronsko z drsno tipko. Zrak se prečisti s sistemom filtrov Air Clean II. Uporabna prostornina filtra je 4 l. Ima prikaz napolnjenosti filtra (menjave filtra).

Sesalnik je majhen in lahek in tako primeren za vsako gospodinjstvo. Za lažje prenašanje ima ročaj Ergo. Ima kar 10 m delovnega radija ter 3 mehka kolesca za varovanje trdih talnih oblog. Ima preklopno šobo na kolesih (širina sesanja 270 mm). Shranjujemo ga lahko stoje ali leže. Sesalnik ima pripomoček za ustavljanje med mirovanjem, za shranjevanje na malem prostoru in avtomatsko navijanje kabla.

Oprema

Šoba za oblazinjeno pohištvo,
Šoba za reže, krtača za preproge, krtača za parket in druga trda tla
Filter MEGAfiltSuperTEX s higienskim zapiranjem
Nadomestni filter: BBZ52AFG1

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Jah, pri starših doma imam Bosch Logo Bagless, model BSG62282 (bil v Mercatorju za pike). Uporabljamo ga za sesanje kleti + avtov. Tudi ta model ima enako moč, to je 2200W, pa moram reči, da me ni pretirano navdušil.
crazy1.gif

Sej za sesanje avta in kleti je odličen, pri tepihih, ki so polni pasjih dlak, pa se ni najbolje obnesel, vsaj tapoceni model ne.
Ti si pa verjetno mislil TEGALE, ki je verjetno malo močnejši model?

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
a veš da nevem...sploh po teh cifrah ne...morem it pogledat kaj piše na njem....
Ampak, mi smo tudi meli psa, pa mačko pa je dlake kr uredu vn potegnalo (nimamo glih tepihov)...sicer ti pa povem takole
...za pasjo dlako ga ni sesalca ki bi to naredil brez problemov, sploh ven spravit iz tepihov...obvezno morš met električno krtačo , da ti z krtačenjem ven potegne plus moč...
tongue-1.gif

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Ker nismo pogruntali še nič pametnega, pride v poštev tud ebay, pa mogoče tud kakšna rabljena varianta (Vorwerk), čeprav slednja je mal je.ba zarad morebitne (ne)garancije.

VAG predlog. dobi svetovalca za Vorwerk in naj ti pride predstavit. Pomožnosti dobi nekoga ki ni preveč vsiljiv (če je to mogoče
cheer.gif
)... pa boš videl kako in kaj.

Drugače se da dobiti tudi prejšni model Vorwerka VK131/130 z globinsko krtačo, pri nas za okoli 280 eur, na ebayu pa še malo ceneje...

Če si pa kje z Gorenjske pa povej pa ti jest posodim mojega pa boš sam videl brez predstavitve in "teženja"

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik gas pravi:
VAG predlog. dobi svetovalca za Vorwerk in naj ti pride predstavit. Pomožnosti dobi nekoga ki ni preveč vsiljiv (če je to mogoče
cheer.gif
)... pa boš videl kako in kaj.
Drugače se da dobiti tudi prejšni model Vorwerka VK131/130 z globinsko krtačo, pri nas za okoli 280 eur, na ebayu pa še malo ceneje...
Če si pa kje z Gorenjske pa povej pa ti jest posodim mojega pa boš sam videl brez predstavitve in "teženja"
Sej tanovga Vorwerka imamo doma v hiši in je zadeva kar dobro opravila s pasjimi dlakami (vseeno hvala za ponudbo). Ampak ne bi pa rad za svoje stanovanje spet vrgel 1k EUR za sesalec, pa potem še za vrečke celo bogastvo.

Zato iščem cenejšo alternativo, ki bi vsaj približno tako posesal kot Vorwerk.
Za 280 EUR se dobi nov prejšnji model? Ali so to rabljene zadeve?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sej dobiš nove Kobold 135 za 300€ na ebayu. Jaz sem dal za rabljenega 180€ + 20€ poštnine z globinsko krtačo, električno cevjo in ostalim priborom..,

Električna cev stane pri nas ene 90€.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Pa je vreden denarja? No za 180€ zagotovo
smile-1.gif

Kaj pa recimo crkuje na Vorwerku, da bi recimo lahko dobil pokvarjenega?