Sesalec za prah

vejca

Pripravnik
Odločam se za nakup novega sesalnika. Izbiram med dvema modeloma in ker sta mi oba dokaj nepoznana me zanima vaše mnenje. V glavnem ga rabim za sesanje dveh sob v katerih je itison, drugje imamo topli pod.
Prvi je ciklonski ki se uporablja brez vrečke drugi pa je parni.

Ciklonski:
http://www.ceneje.si/united-ciklonski-sesalnik-vc-7113

Parni:
http://www.ceneje.si/bomann-parni-cistilec-cb-998

Zanima me kakšne so vaše izkušnje s tema dvema sesalcema, ali se da tudi s parnim sesat vse od itisona do toplega poda, tako kot z navadnim. Sicer mi je tudi ciklonski nepoznan in bi tudi o tem zvedla kaj več.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.111
3.172
113
vaz bi vzel prvega , zadnjič sem bral eno raziskvo o izpustu prašnih delcev nazaj v zrak in so hepa filtri najbolši (najmanj delcev) še tisti vodni so jih več izpustili??

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
KAko se pa puca/menjava ta hepa filter?

Zgledajo res poceni sesalniki...

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.129
1.079
113
Enega ta poceni ciklonskega sem imel.
Po dveh sesanjih je odšel v klet in ob prvem kosovnem odvozu na odpad.

Tisti filter na sredini "ciklona" se je zamašil s finim prahom, očistit se ga ne da (ker je papirnat, ne gre pod vodo),
moč sesanja je padla skoraj na 0.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Kakšen mesec nazaj sem tud sam kupoval sesalc. Ciklonski so se mi zdel interesantni ker ni treba menjavat ampak je pa treba tisti filter na sredini prat. Tako da se mi je zdel bolj elegantno da vzamem navadnega na vrečke in sem vzel ELECTROLUX, Z 7520 Clario v Merkurju za 85€. Zaenkrat zelo zadovolen.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
vaz bi vzel prvega , zadnjič sem bral eno raziskvo o izpustu prašnih delcev nazaj v zrak in so hepa filtri najbolši (najmanj delcev) še tisti vodni so jih več izpustili??

Ciklonski jih kar nekaj izpustijo...

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Jaz sem vzel od Miele, za 200€ in sem super zadovoljen. Majhen, dovolj nastavkov, okreten, prekleto močno vleče (parket je v nevarnosti), praktičen. Nimam pripomb v glavnem.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Od teh dveh ne poznam ne enega ne drugega. Doma imamo navaden sesalc, ki čist služi svojemu namenu. Bi te pa samo opozorila na to, da del s katerim sesaš, se pravi krtača naj ne bo previsoka ker potem določenih mest ne dosežeš, recimo pod radiatorjem ...

pa tudi te variante sesalcev se mi zdijo strašno neuporabni sploh za sesanje kakšnih stopnic

hoover_vacuum.jpg

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
jaz nad temi HEPA zadevami nisem nič navdušen...pri staršim imamo vodnega (Hyla...650 W)...naliješ vodo, posoesaš in odliješ. To delamo že 10 let in to je to. Vsake toliko časa ga malo podrgneš in očistiš vrtljivo šobo.

Doma z ženo paimava tega HEPA (philips 1800 W)....pa to je eno samo čiščenje...3 x posesaš pa je že HEPA tako zamašen da enostavno pomaga le čiščenje...torej razmontirat, čiščenje s ščetko in pod vodo (svinajrija v tušu d aje groza), potem en dan sušenja...pa je spet za 3 x
crazy1.gif

Je pa res da zavzamejo precej manj prostora od vodnega.

Moč sem pisal tudi za primerjavo..pri obeh imaš isti učinek sesanja le da eden porabi za to 3 x vč energije (kar je scer brez veze za pol ure tedensko...pa vseeno).

Tistega parnega pa žal ne poznam...

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
Midva sva si kupila TOLE , pa deluje kar v redu. Predvsem mi je všeč eleektrična krtača, ki sama prepoznava podlago (ko se premakneš s parketa na preprogo se temu sama prilagodi) in pa samočistilna kaseta z dvema filtroma (ko je zasvinjan enostavno obrneš kaseto in sesaš skozi čist filter, umazanega pa sesalnik sam očisti). Cena je pa
bonk.gif
, sploh če pomišliš da je to sesalnik za prah

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
KSZ

Po pravici mi povejte a se splača dati recimo 400€ za Vorwerk Koblad 135 z globinsko krtačo ? Na ebayu se prodajajo demo primerki z 2 letoma garancije.Je to res tako dober sesalec, da je vreden tega denarja. Nov stane pri nas med 700 in 800 EURi.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ja men zadostuje Electrolux na vrečke za 85€. In sem z njim zelo zadovolen. Res je da je čist nov. Ampak js gledam na sesalec samo kot sesalec ne pa kot neka hi-tech mašina... Če mene vpraša se ne splača dat tok za en sesalec.

Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.605
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Ja men zadostuje Electrolux na vrečke za 85€. In sem z njim zelo zadovolen. Res je da je čist nov. Ampak js gledam na sesalec samo kot sesalec ne pa kot neka hi-tech mašina... Če mene vpraša se ne splača dat tok za en sesalec.

s tem se tudi jst strinjam do neke mere.... imava nekja takega sedaj in prav lepo posesa.... SAMO je pa res vprašanje koliko praha razpiha nazaj v prostor. In ker je žena po novem alergična na vse možno bi mogoče delno pomagal tudi kakšen boljši sesalec. Zaradi tega razmišljava o menjavi. Zdaj ali dava 300 ali 500€ nama pa načeloma tudi ne predstavlja nekega problema, če je na drugi strani nek konkreten efekt!

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Js sm mel prej enga starga Iskra in je to zdej pravi balzam. Tam se pa mel res občutek, da samo prepiha prah nazaj v prostor.

tony

Guru
23. jul 2007
9.677
1.488
113
Vorwerk je odličen sesalec, vsaj v primerjavi s Philipsom za 100 EUR (pri katerem imaš občutek, da vso posesano svinjarijo odpihne na drugi strani nazaj v prostor). Imam doma in dela b.p. 10 let, cena je pa, hm, zanimiva. Če si ga lahko privoščiš, ga... vzemi na obroke
grin1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kobold 135 sem kupil na ebayu rabljenega za 180€ z globincem, električno cevjo in kup drugih dodatkov, potnik je hotu 950€ v kešu zanj.
hysterical-1.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
KSZ:

Malo berem mnenja uporabnikov sesalca Vorwerk in sam nisem več prepričan, da je to tako dober sesalec.

Poglejte si to: LINK

Obstaja mogoče kakšen sesalec, ki isto zelo dobro vleče, pa je cena "normalna"?

tony

Guru
23. jul 2007
9.677
1.488
113
Misliš mnenje zadnjega pišočega? Človek ima probleme sam s sabo (pišem sicer za mojega Kobolda 135, lahko se je v desetih letih kaj spremenilo na slabše
confused-1.gif

Če se ga res dobi na ebay.de za omenjeni denar je super nakup
zmaga.gif