Sesalec za 50-100 EUR

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Bo treba počasi ga zamenjat, pa me zanima, kateri sesalec svetujete za nekje maksimalno 100 EUR, raje še manj. Nimamo nobenih živali, tako da potreboval se bo pač za posesat normalno umazanijo. Nekaj sem enkrat bral, da nekateri ne filtrirajo najbolje stvari in gre potem ves prah nazaj, pa me zanima, če obstaja kakšen test teh sesalcev? In pa seveda, če morda kdo ve, kje imajo trenutno kakšne akcije in kaj bi bil best buy, se priporočam za nasvete.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Kakšen philips, več daš več filtrov imaš, seveda na vrečko, močan dovolj, dodatki tudi po želji (kakšna krtača, nastavki).

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Kakšnih posebnih dodatkov niti ne rabimo preveč. Pač za posesat parkrat tedensko stanovanje. Dobro bi pa bilo, da ima čimveč filtrov. Neke hude moči pa tudi ne rabimo, ker ni tepihov, pa sedanji 1400 w je bil več kot dovolj.

Bi pa verjetno res kakšno bolj ''eminentno'' znamko vzel. Namreč mi imamo nekega noname-a in če primerjam s taščinim Philipsom (nič kaj dragim ali kakšnim posebnim top modelom) moram rečt, da je razlika huda...

PS: Če kdo ima kakšno pametno rabljeno stvar (da je še vedno v garanciji in res dobro ohranjena) tudi pride lahko v poštev.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz bi ti svetoval kakega Electroluxa Ultra silencer ... predvsem če te hrup sesalca moti ...

Takega sem pred leti nabavil za doma ... in ni nič lepšega, kot da je sesalec tih ... še posebej ko se kdo spomni privlečt sesalec na plan, ko je glih tv prižgan. Še najbolj se sliši "tok" zraka pri temu sesalcu ... doma smo zadovoljni.

LP

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.087
6.933
113
pri taščici
"stoječ" ali takega da ga boš za sabo vlekel?
moja si je zaželela stoječega, vzela sva elektroluxa ZS 201za 80 evrov. je pa res da nisva kaj preveč pozorna na filitriranje tako da ti ne morem reči kako dobro filtrira.... Na njem pa piše super filtration, silent parhetto, 1400W pa še kaj bi se našlo.
Se mi pa zdi da pri najvišji moči ni ravno najtišji.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Normalen za vlečt za sabo.
grin1.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Ultra Silencer je odličen in tih, imam Green varianto. Ampak je nad predlaganim budžetom. Je bil pa hrup glavna ovira, da nisem hotel sesat. No zdej to z veseljem počnem
grin1.gif

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Sistem brez vrečk je brezveze, ker imaš ob čiščenju ogromno več dela, kot pri menjavi vrečke. Res da ni direktnih stroškov, je pa čas denar...
Pa še slabši vlek je teh ciklonskih, oz. brez vrečk.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
15 filtrov na sesalec, in ne vem kako super clean in primeren za asmatike, ko pa tisto posodico sprazneš pa požreš 15x več praha, kot bi ka pri sesalcu na vrečko in enim filtrom!
govorim iz izkušenj!

in tistih filtrov ne boš nikol zamenjal, morda celo kdaj spucal. če pa kupiš paket vrečk pa dobiš zraven nov filter in vrečka sama filtrira, in tako ko jo zamenjaš je spet nov filter.

A so zdej vsi novi sesalci "pametni" in sami spreminjajo moč med sesanjem? Mamo enga hooverja in spreminja moč kak se mu zazdi, ima gor tut un gumb, k je itak vedno na full.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Ja hoover nekako meri odpor - če nastane prevelik podtlak samodejno zmanjša obrate motorja. Philips ima podobno, sicer ne tolk radikalno, pa vseeno ne začne tulit ko zmešan, če ti kakšna stvar preveč zamaši cev.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Bo treba počasi ga zamenjat, pa me zanima, kateri sesalec svetujete za nekje maksimalno 100 EUR, raje še manj. Nimamo nobenih živali, tako da potreboval se bo pač za posesat normalno umazanijo. Nekaj sem enkrat bral, da nekateri ne filtrirajo najbolje stvari in gre potem ves prah nazaj, pa me zanima, če obstaja kakšen test teh sesalcev? In pa seveda, če morda kdo ve, kje imajo trenutno kakšne akcije in kaj bi bil best buy, se priporočam za nasvete.

ali ni racno v tem casu ena akcija v sparu sesalec zyklon za mislim da 70 eur (cena s kuponom ....) ?

brez vrecke, vortex varianta, brezstopenjska nastavitev moci, ....

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik kihko pravi:

ali ni racno v tem casu ena akcija v sparu sesalec zyklon za mislim da 70 eur (cena s kuponom ....) ?

brez vrecke, vortex varianta, brezstopenjska nastavitev moci, ....

se link do zadeve ....

http://www.bolha.com/oglas382660317/sesalniki-bob-home-talni-sesalnik-

http://www.ciao.de/Bob_Home_2525__7709095

je ta zadeva vredna svojega denarja?

igi

Guru
13. okt 2007
5.639
1.226
113
Celje
Moja žnka je lani ugotovila, da je treba sesalec zamenjati.... po 50 pregledanih in en kup nasvetov "pametnih" prodajalcev, ki vsak hvali svoje sva se odločila za Bosch BSG 8PRO1 ( 8PRO1 ) .Zakaj? Če pošteno povem, me je prepričala hostesa
smile-1.gif
ga je tako pohvalila in na vsako vprašanje je vedela odgovor. Res je bila prepričljiva....

In ja je res OK zadeva. Le za stanovanje je mogoče malenkost velik....
Je pa res čisto drugi cenovni razred!

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
ksz

Merkur ima stalno kak sesalec v akciji. Konkretni akciji, ala 30%. Mislim, da se splača pogeldat, če je kaj zanimivega. Imajo tudi pogosto osveženo spletno stran tako, da lahko kar prek spleta slediš, kdaj bo kak zanimiv sesalec v akciji.

lp

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.403
1.413
113
Hooverja ti ne priporočam. Po cca enem letu ga bomo vrgli v smeti in zamenjali z nekim drugim (zato tudi berem tole temo
frown-1.gif
). Hoover dobesedno razpada, tisti plastični kontejner za prah namesto vreče je jajca. Tako ko je nekdo zgoraj že rekel, ko ga prazniš ti 100 filtrov ne pomaga, da prah ne leti okrog koša in v zrak. V glavnem pri meni Hoover nikoli več kot sesalec.