Servis ni zategnil oljnega filtra

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi

Na renoltu se je lepo pokazalo na displejčku BCja - OIL OK ali pa količina olja od polno 000000 pa do prazno 0------

[/QUOTE]

Ne ali pa, ampak in pa. Tud na tistih ki kaže OIL OK, pri kontaktu pritisneš tipko v števcu (reset dnevnih kilometrov) in ti prav tako pokaže tiste krogce.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Jah, če si se par km peljal s prenizkim tlakom na glavnih in ojničnih ležajih, se bo kmalu pokazala škoda. V takem primeru ti na kakšnem od teh ležajev naredi ris, kar se pozneje razvije v to, da ta ležaj zariba.

Razlaga mehanika, da itak vse plava o olju je pa čist mimo, s tem je samo pokazal, da nima pojma ali pa, da si ti zanj en kekec, ki ga lahko nafarba, kar mu paše.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Če lučka za olje (tlak olja) ni posvetila, potem ni panike, sicer pa vprašanje.
In v primeru da bo šlo kaj narobe, ti (četudi idiotska)
bonk.gif
izjava serviserja ne bo prav nič pomagala. Vse piše v knjižici z navodili.

Edit: sem še enkrat prebral prvi post. V nobenem primeru se ni bi smel peljat naprej (oz. nazaj na servis), opcija bi bila samo avtovleka.

Nazadnje urejeno:

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Avto je spuščal čudne zvoke še preden je pisku da je pritisk olja prenizek, s tem da so ga tardi s servisa prej peljal še v avtopralnico pa se pol pametni delal da njim ni nič piskal. Tko da tud če bi se nazaj pelu z avto velko bi bla škoda že narjena.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
prav na Citroenu so meni pred leti na prvem servisu na Saxoju pozabili nalit olje. Po parih kilometrih mi je v ovinku zasvetila lučka za olje. ko sem ustavil in preveril nivo je bila palčka suha...noter sem natočil skoraj 4 l olja katerega sem kupil na petrolu...