Servis ni zategnil oljnega filtra

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Se odpeljem s servisa po 500m začne avto tulit oil pressure too low, pripeljem nazaj na servis. Po prbližn pol ure šele pogruntajo da so pozabl ob menjavi olja zategnt oljni filter. Vprašam serviserja a bo vse ok z avtom pa reče da ni nič narobe da sej itak vse v olju plava tud če ni tlaka zadost
hysterical-1.gif
Ker je bil služben avto se mi ni dal kregat pa težit. Sam vseen me zanima kolk škode se je nardil v tem času k je avto laufu dobr kilometer v takem stanju pa zravn se niso slišal pretirano zdravi zvoki iz mašine.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Če je francoz ali italijan, bo crknil v roku enega meseca, če je nemec, ni kritično, bo delal še vsaj 5 let, če je japonec, pa je bilo to celo blagodejno za motor.
evil.gif

Resno, napiši, kateri servis je bil to.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
To da se kaj ne zategne sevčasih zgodi, jebiga.

To da se voziš z lučko za olje pa ne more bit opravičljivo!
evil.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
ni bilo panike avtomobilu.

Mojemu fotru (daljnega leta XY) je strokovnjak (beri: vajenec) pozabil olje nalit.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
sej sm ustavu pa klicu servis se jim ni dal pridt po avto pa so rekl naj kr prpelem da sej je vse ok da ni nič narobe

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
vse v olju plava??
bi res rad videl v kakem stanju so ležaji na gredi...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:sej sm ustavu pa klicu servis se jim ni dal pridt po avto pa so rekl naj kr prpelem da sej je vse ok da ni nič narobe
To pa je katastrofa od nasveta. Vse drugo je še nekako, se pač pozabi in naredi napaka.
Poznam človeka, ki mu par let star avto dobrimi 100.000 km (nemški motor ljudske znamke) zaribal, ker ni preverjal nivoja olja. Na avtocesti je sicer takoj ustavil, ko se je prižgala lučka za prenizek tlak, vendar je bilo prepozno. Res pa je, da so bili konkretni obrati motorja itd... Tam se je špekuliralo, da je mogoče serviser že na servisu nalil premalo olja, ampak vseeno. V 10.000 km po servisu pa bi tudi on moral olje vsaj enkrat preveriti, ne pa samo vozit na Nizozemsko in nazaj in tankat.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Lool. Zakaj je pa lučka tam? In kolikor se spomnim im vw dvostopenjsko lučko.
Sam preverim ročno olje zgolj, če bo avto deležen konkretnega tiščanja. Pa če je olje proti koncu servisnega intervala ga zamenjam ali pa ne tiščim.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Ne vem, kaj so imeli vw pred > 10-imi leti. Toliko pa vem strojništva, da verjamem, da motor pri 5000 obratih brez zadostnega pritiska olja skozi zato namenjene kanale ne bo dolgo šel in da je lahko vprašanje sekund do trajne škode... Kako je pritisk lahko naenkrat tako padel, pa nimam pojma. Ugotovljeno je bilo, da je v motorju bilo krepko premalo olja (ne samo par mm pod minimumom na šibki). Verjetno je bilo olja nekaj litrov premalo in je posledično se še tisto pregrelo in začelo uparjati. Potem pa je pritisk začel padati, ležaji se greti in olje se je še bolj pregrelo.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Če ti kaj zariba je lahko vzrok tudi olje. Pred leti mi je kmalu po rednem servisu zaribal ležaj glavne gredi. Ko smo primerjali ostanek olja od menjave z novim oljem, ki sem ga kupil v Italiji, je bilo povsem drugačne barve in viskoznosti. Najbrž sem v Ljubljani kupil ponaredek oziroma izdelek za slovenski trg. Gre pa za TXT.... Strošek olja je bil 100 eur, servis pa 2000 eur. Od takrat naprej menjam olje na pooblaščenem servisu in upam, da vedo kaj delajo.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Pri VAGu pogrešam izpis nivoja olja, ko dam kontakt.

Na renoltu se je lepo pokazalo na displejčku BCja - OIL OK ali pa količina olja od polno 000000 pa do prazno 0------

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Pri VAGu pogrešam izpis nivoja olja, ko dam kontakt.

Na renoltu se je lepo pokazalo na displejčku BCja - OIL OK ali pa količina olja od polno 000000 pa do prazno 0------

Isto pogrešam na Mazdi. In pol vsake toliko odpiram havbo in čekiram olje...se počutim kot, da bi mel tamagočija
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.372
5.646
113
Al pa jst....fotru hočem sam zamenjat olje.....avto pr prejšnem servisu na uradnem.......in z roko odvijem čep za olje....

13.gif
sploh ga niso zategnil.......še dobr da je 10.000km zdržu pa se ni odvil