Servis hladilnika čez vikend

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
392
12
18
Evo, danes v petek ob 19.00 sem opazil, da mi hladilnik ne hladi. Temperatura v hladilniku je 13 ° in kar drži, v zmrzovalniku je pa še vedno -18, vendar se nabira led.

Kaj storiti v takem primeru, ko je vikend. Malo dolga bo, da čakamo ponedeljek in pkličemo serviserja. Vidim, da obstaja neka asistenca24 ur. Ima kdo izkušnje s tem. Znajo popravljati druge hladilnike, poleg Gorenja? Naš je Electroluxov.
lp

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
392
12
18
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Jutri zjutraj greš po novega.
Najceneje ...

LP
Ta je tavisok, čez 2 m, tako da niso tolk poceni. Je pa odvisno kaj je crknilo
smile-1.gif

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Večinoma (ne pa vedno) se pri potečeni garanciji na beli tehniki popravila ne izplačajo.

LP

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Kaj ko bi napisal okvirno lokacijo. Mogoce pa kater tudi ob sobotah pride na dom. Vsebino iz skrinja moras jutri prenesti na hladno (v novo skrinjo, k sosedu....) v ponedeljek bos lahko samo se stran vrgel vsebino.
Pivo iz hladilnika bo tudi na toplem pocakalo do ponedeljka, jogurt se bo pa skisal

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Serviserjev bele tehnike ko dreka, 99% jih ima v drobnem tisku zapisano da hladilne tehnike pa ne držijo.
hysterical-1.gif

Prejšnji teden sem imel isto težavo z zamrzovalno omaro. Najbližji serviser 10km stran pride z dopusta čez 3 tedne, naslednji, ki je 25km stran pa ni na dopustu, ampak lahko pride čez en teden če mu bo zneslo.

Naložil sem hladilnik na prikolico in mu ga sam peljal na servis, čez tri dni sem ga šel iskat. Zdaj hladi do -13, ker je baje slab kompresor, moral bi pa do -16. Težave so se začele ko sem ga odmrznil in (verjetno prehitro) priklopil nazaj. 6 let star Beko. Zdaj ga ne peljem nikamor več, dokler bo delalo bo, potem grem po novega.

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Ne vem, ugibal sem. Zadeva je delala normalno, dokler je nisem izklopil in odmrznil. V zgornjem delu se je nabralo malo ledu, zato sem ga odklopil, počakal da se stali in priklopil nazaj. Potem ni več hladil kot bi moral. V zgornjem delu je delalo ok, v spodnjih treh predalih pa ni zamrznil niti vode v pingvinih.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Da nisi bil malo pregrob s čiščenjem s kako tršo stvarjo ( odstranjevanje ledu) in si prebušil kako cevko?

Ker načeloma izklop in ponovni vklop ne igra vloge..itak to počne stalno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Prehitro bi ga lahko prizgal samo ce bi ga "premetaval" po prostorih (spreminjal lego hladilnika). Zato moras po dostavi na dom in na njegovo.mesto nekaj ur (12?) pocakat pred priklopom.
Čiščenje pa po mojem mnenju ne vpliva na tvojo tezavo. Zna pa imeti mogoce premalo plina.

Btw. Po dolgem casu spet merim porabo mojega gorenje kombiniranega. Na okroglo porabi 50% nad deklarirano. Torej ni vec A+++++++++++ ampak je ZZZZZZZZZ. Pa ze ko je bil nov je imel porabo precej nad deklarirano. Do kdaj lahko uveljavljas stvarno napako? Garancije ni vec.
Naslednjic v primeru odstopanja za vec kot 20% uveljavljam stvarno napako
jezen.gif

Beko skrinja je bolj v normativu (bila ob nakupu pred 4 leti) , moram malo preveriti sedaj.

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Z ničemer nisem drgnil. Vedno počakam, če se mudi postavim v hladilnik posodo z vročo vodo da se hitreje odtaja.

Ne vem, serviser pravi da je nafilal plin in zdej dela, samo malo slabše kot prej.

22. jul 2007
13.587
1.770
113
124
Zanimivo, bo res potrebno malo preveriti, da se na koncu ne bo izkazalo kot pri VW - goljufija.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
ksz...
na hitr morem odtalit skrinjo v kombiniranem hladilniku.

je kaka težava če bi si malo s fenom pomagal? da ne bi bilo treba drgnit.

lp

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Jaz si včasih s fenom na vroč zrak ( tisti za odstranjevanje barve). Ni problema le pazljiv moraš biti, ker sem enkrat malo preblizu plastike prišel pa se je malo nagrbančila
tongue-1.gif
. Ampak skrinja še vedno dela

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
ksz...
na hitr morem odtalit skrinjo v kombiniranem hladilniku.

je kaka težava če bi si malo s fenom pomagal? da ne bi bilo treba drgnit.

lp

Postavi noter posodo z vrelo vodo in jo po nekaj minutah zamenjaj z drugo. V 15. minutah bo vse odtaljeno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.148
6.962
113
pri taščici
Ce imas predale, nalijes kar v predale (mogoce ne cisto vrele)
Najbolj je na udaru najbrz zgornji predal. Vsaj pri meni je bilo tako pred kratkim

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
ok hvala za ideje, bom kr z navadnim fenom probal.
rabim na hitr odtalit (ker sem pustil vrata odprta), pa da se potem čimprej nazaj ohladi.