Citat:
Uporabnik vincent pravi:
tipično....menjati šobo, očistiti filtre. Šoba je cca. 5 EUR, filtre opreše s čopičem v nafti.
Snami pokrov gorilca (verjetno 2 inbus vijaka), lociraj šobo, ter poglej kje so filtri..eden je običjano v gorilcu, drugi pa nekje ob peči - stik bakrenih cevi (iz cisterne) in gibkih cevi, ki grejo na gorilec.
Ko razstaviš vse skupaj, vzemi šobo s sabo v trgovino (Termotehnika, merkur) da kupiš enako. Filtri so pa itak samo za spucat.
Dobro obriši še saje na delu takoj za šobo (ki že gleda v samo peč) pa bo spet delalo kot šus.
Seveda lahko to prepustiš centralnarju (kateremu koli)..naredil bo točno to, računal pa...nekaj bo.
Je pa tako ali tako dobro to narediti pred vsako kurilno sezono - očistiti filtre, ter pregledati šobo (oz jo menjati na 2 sezoni - v odvisnosti od porabljene nafte seveda...). Dela in stroška je malo..tako da se splača poštimat, ker paše da stvar deluje takrat ko jenajbolj potrebno.
LP
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
tipično....menjati šobo, očistiti filtre. Šoba je cca. 5 EUR, filtre opreše s čopičem v nafti.
Snami pokrov gorilca (verjetno 2 inbus vijaka), lociraj šobo, ter poglej kje so filtri..eden je običjano v gorilcu, drugi pa nekje ob peči - stik bakrenih cevi (iz cisterne) in gibkih cevi, ki grejo na gorilec.
Ko razstaviš vse skupaj, vzemi šobo s sabo v trgovino (Termotehnika, merkur) da kupiš enako. Filtri so pa itak samo za spucat.
Dobro obriši še saje na delu takoj za šobo (ki že gleda v samo peč) pa bo spet delalo kot šus.
Seveda lahko to prepustiš centralnarju (kateremu koli)..naredil bo točno to, računal pa...nekaj bo.
Je pa tako ali tako dobro to narediti pred vsako kurilno sezono - očistiti filtre, ter pregledati šobo (oz jo menjati na 2 sezoni - v odvisnosti od porabljene nafte seveda...). Dela in stroška je malo..tako da se splača poštimat, ker paše da stvar deluje takrat ko jenajbolj potrebno.
LP