senzor za olje

kajn

Guru
5. okt 2007
2.833
1.679
113
Iskajoč brata
Zdravo!

Zdaj se mi je že 2x ob vžigu avto pojavilo sporočilo: olsensor werkstatt Je pa čudno, da se enkrat pojavi, pol pa 5x ne.

Z mojim znanjem nemščine in priročnika, mi crkuje senzor za nivo olja. Olja imam v avtu dost in ga še mislim dolit dans.

A ima kdo kaj izkušenj? Kuk me bo to koštalo?

Avto: golf 5+
1.9 TDI
2006 letnik

PS: pri mehaniku sem že naročen za drug tedn. Me pa zanima a je kej nevarnosti, ka bom za vikend šov na obisk?

aladdin

Pripravnik
31. maj 2013
47
1
8
ni nujno, da ima vezo s senzorjem za olje

pri meni se je pojavilo enako sporočilo, ko je pregorela 10A varovalka, na kateri so klima, gretje sedežev, abs, senzor za nivo olja,... preveri varovalko, mislim da št. 14.

pri meni se je na koncu pokazalo, da je bila manjša napaka na klimatski napravi...

• Všeč mi je
Reactions: Smajo

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Meni je na oplu tud crknil senzor za olje - ko se je motor ogrel, je gorela/občasno utripala rdeča lučka za olje. Nov senzor je bil pod 10 EUR, dela 10 min.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik kajn pravi:
Zdravo!

Zdaj se mi je že 2x ob vžigu avto pojavilo sporočilo: olsensor werkstatt Je pa čudno, da se enkrat pojavi, pol pa 5x ne.

Z mojim znanjem nemščine in priročnika, mi crkuje senzor za nivo olja. Olja imam v avtu dost in ga še mislim dolit dans.

A ima kdo kaj izkušenj? Kuk me bo to koštalo?

Avto: golf 5+
1.9 TDI
2006 letnik

PS: pri mehaniku sem že naročen za drug tedn. Me pa zanima a je kej nevarnosti, ka bom za vikend šov na obisk?

ne bom te prevec strasil, ampak ....

en tip motorja (ne vem zdaj kateri) je imel probleme z oljno crpalko. imajo na pooblascenih servisih navodilo, da se oljna crpalka menja. neka zagozda na osi oz nekaj takega. preveri, ce ni to ravno tvoj tip motorja.

da ne bos cez 2 meseca iskal ugodno rabljen motor za svoj avto ...

gostan

Zelenc'
23. jun 2017
2
1
3
Pozdravljeni.

Tudi jaz sem dobil sporočilo: olsensor werkstatt.
Jetta, 1.9 tdi, 2009, 105km, BXE, 220.000 km
Sporočilo se je pojavilo enkrat, ob zagonu že nekoliko ogretega motorja. Zdaj se ne pojavlja več. Klima deluje, torej varovalka ni vzrok napake.

Ima sedaj kdo že kaj več informacij o zadevi? Lahko vozim, če se zadeva ne pojavlja več ali vseeno peljem k mehaniku, da pogleda diagnostiko? Ericks-ov post me malo skrbi :)

Hvala lepa.

• Všeč mi je
Reactions: tofsy