Pri teh postih me moti to, da vsi poudrajate, da sta partnerja skupaj 24h/dan.. pa je to res?
S tipom sicer še ne živiva skupaj, se je pa ta tematika med nama začela v zadnjem času pojavljati.. in sem razmišljala malo kako bi vse to funkcioniralo.. In načeloma teza, da bi non-stop visela skupaj, ne drži..
Zjutraj se vidiš ravno toliko, da se zbudiš, spiješ kufe al pa kaj poješ in odpraviš v službo.. današnje službe ne trajajo do 14ih, temveč do 17ih in včasih še dlje, tako da načeloma, razen če se ne dogovoriva drugače, imava vsak svoje kosilo na svojem koncu Ljubljane.. v poznih popoldanskih urah, bi verjetno prijadrala domov, potem pa se začnejo obveznosti.. Vsak drvi po svojih opravkih, obveznostih, potem so tu še športne aktivnosti, ki so redko enake (ker pač moška percepcija športa ni enaka ženski
) in potem šele prideš (malo zmatran) domov... in šele zvečer imaš čas se posvečat svojemu partnerju (sprehodi, kino, pijačke v mestu itd.)... Med vikendi se pa tak ponavadi gre kam oz. pospravlja, popravlja zadeve itd.
To seveda, dokler ni otrok, potem je zagotovo slika drugačna, ampak 24h/dan načeloma nisi skupaj (razen na dopustih mogoče), tak da ne delajte take panike, k da je pa to oh in sploh zakomplicirano..
Denar je itak glavni vzrok sporov, če ga primanjkuje. Zato sem mnenja, da par, ki začne skupaj živeti, naj se vseli sprva po principu cimer-cimra.. torej, najemnina in stroški gredo pol-pol. Vsak plača svoje račune za mobitel, za svoj avto itd. Za hrano se pač naredi skupni budget in se pač iz njega črpa. Vsak mesec se tudi da nekaj na stran za varčevanje, ostalo pa vsak porabi po svoje. Sčasoma se bo pač zgradilo zaupanje in zadeva lahko steče naprej. Logično pa je, da si med sabo pomagaš in če edn nima dosti, pač drugi da..
Moja starša imata veliko zaupanje glede denarja.. Imata skupni račun, do katerega imata oba neomejen dostop in kamor se nakazujejo vsi prihodki. Do zdaj glede denarja sporov nista imela. Če jima je šlo na knap, sta pač bolj pazila pri svoji potrošnji, drugače pa pač živela normalno in se obveščala o izdatkih. Če se je kupoval avto, sta se skupaj pogovorila in odločila kaj in kako.
Glede nalog in obveznosti doma pa takole... da bom js pospravljala po cele dneve, medtem ko bo moj dragi hodil okoli in se zabaval..
Lp