Hm, zanimivo.
Midva sva hodila 4 leta, se poročila in nato začela živeti skupaj. Nič koruze.
Prvih nekaj dni je bilo "zanimivih", sedaj pa zadeva lepo deluje in mineva 17. leto
Finance: zakaj zapletate?
Od prvega dneva, ko sva začela hodit nisva gledala kdo plača. Plačal je tisti, ki je imel. Odkar sva poročena sva pooblaščena za upravljanje bančnimi računi. Izrazov "moj denar" in "tvoj denar" v medsebojni komunikaciji ne uporabljava. Ona pozna vse moje prihodke (in odhodke), jaz vse njene. Pri večjih investicijah se pogovoriva, ostalo trošiva po lastni presoji.
Otroci: kaj čakat?
Če boste čakali, da si jih boste lahko privoščili (ali da se vam bo celo splačalo??), jih ne boste imeli nikoli (morda enega, že zaradi lepšega). Otroke moraš imeti ker si jih želiš in ker jih imaš rad. Otroci ne potrebujejo mega počitnic, kupa igrač in vsak svoje sobe, ampak svoje starše. Vem, da so časi za otroke imeti zajebani, ampak bistveno boljše ni nikoli bilo.
Res je tudi, da se je zaradi otrok potrebno odpovedati ogromno stvarem, ki bi si ju kot par sicer lahko privoščila. Ampak povem vam nekaj, en objem otroka, en nasmeh poplača vse. Ampak res prav vse in to z obrestmi.
Drugače pa:
Na zvezi je treba delati. Neprestano. Ko te začnejo motiti nogavice ali sesanje stanovanja med dnevnikom (ali tekmo) in ostale brezzveznosti, te najbrž moti partner. Malenkostne motnje so samo izgovor.