Ja, sam tam je kazen za prekoračitev verjetno drugačna - te pošljejo čez 38.vzporednik v S korejoSem za 1.maj vozil dva tedna po J Koreji: AC 100, redko 110 dovoljeno, po mestih striktno 50, šolski okoliši 30; prav povsod so radarji in kamere in quess what - vsi vozijo po omejitvah! Prektično sem na AC srečal na prste ene roke "divjakov" z do 150 km/h, velika večina "lagano sportski" na tempomat 100tko.
Jaz bi kar celo italijo sem vtaknil, pa belgijo, ki so zame največji idioti za volanom v evropi (nisem vozil sicer grčija in albanija, dopuščam da so oni slabši), hrvati so tudi veliko slabši. Dosti sem prevozil po njihovih lokalnih in regionalnih cestah in toliko prehitevanj, tudi čez polno črto in v škarje, pri nas enostavno ne vidiš. Tam je to folklora. Tu smo mi bili mogoče 20-25 let nazaj. 50 v naselju ne vozi nobeden, ko mi pridejo na obisk se vedno znova čudijo kak mi počasi vozimo v naseljih. Jaz bi nas kvečjemu, po lastnem občutku, dal v eno zlato sredino.Sicer pa sem z avtom prekrižaril celo Evropo in mi negativno izstopajo predvsem Srbija, Srbija (namerno 2x), južna Francija, južna Italija in Poljska. Potem smo pa že mi, Avstrijci, Kravati ipd.
Ritopiki so mi smešni, posebej tisti z stjunanimi BMW..takim se počasi umaknem na vozni pas, če slučajno vozim po njem..kapsov je pa res malo, zadnjič smo na eni pumpi z eno patruljo malo govorili o avtih, drugače pa ni sile..Komu pa škodi to sekcijsko merjenje? Itak sploh ne moreš divjat, ker je taka gužva. Ponoči ajde. Sam kdo še divja? Leto, dve sem mal več na AC in razni BMW pa kak tujec, ki je zanimivo mal bl temen za volanom, ne divja nihče. Opazil sem, da se hitreje vozijo na AC tisti, ki jo redko uporabljajo. Kaj js vem zakaj je to. Ker je lušno mogoče. Js nisem bil nič boljši. Parkrat na obalo, za 400 kilometrov 50 litrov bencina. Pol pa pride dan, ko je tekoče na cesti a gužva in vidiš, da si na benzu prišparal, na živcih in na času tudi nič zgubil. Mislim da, če maš pošlihtano podstrešje, te te meritve in radarji ne bodo ganili. Pogrešam pa policijo. Matr, da sem večkrat doživel skoraj prazno AC, kot videl policaje. Če bi razne stričke in "kamperje" na prehitevalnem dol jemal, bi se marsikaj poštimalo. Pa tudi razne kombije in počasnela spomnili, da imamo na določinih mestih 3 pase.
Evo zadnjič; kolona na dveh pasovih iz LJ proti obali. Ne bi bilo potrebe, če ne bi en autobus prehiteval na polno prikoličarje in avtodome. Pol pa pridemo do Vrhniškega klanca pa ti kamperji še vedno na sredinskem pasu. Js, nebodi ga treba, takoj na počasni pas in sam do vrha. Sem reskiral, sem vedel kaj delam, sam jebemuboga no, oni 80 v hrib, js 130. Ko konji s plašnicami. Da bi kdo od kamperjev šel potem na počasni pas, ne, tega nisem videl v špeglih. Oni so se držal in delal gužvo. Al pa mal pamet uporabljat, da si mogoče počasnejši, da se odmakneš. Ne to pa ne.
Firbec - kaj od teh navad pa je tako/najbolj izstopalo? Drugače pa lepo, da se prilagajaš okolju, ko bi vsaj vsi to počeli. When in Rome, do as the Romans doLani prevozil Bolgarijo po dolgem in počez in vsi kot pupike... sem hitro opazil, da sem s svojimi slovenskimi navadami precej poseben in se prilagodil načinu vožnje.
V kolikor razumeš, da je dvopasovna cesta dovolj široka da grejo vštric 2 šleparja in 2 avta (torej brez problema prehitevaš šleperja, ko nekdo ki vozi nasproti tudi prehiteva šlepera. Če ga slučajno ne oviraš promet zadaj) da razumeš, da pri 100 na regionalki oviraš šleparja in bi bilo pametno pospešit na 110. Niti ni tak slabonisem vozil sicer grčija in albanija, dopuščam da so oni slabši
Pri nas sem navajen vozit malo čez omejitev (recimo do 10% čez) oz grem po občutku, če je cesta lepa. Npr. ko so dela na avtocesti, koliko voznikov se drži 80? Mojstri v Bolgariji so imeli na avtocesti pri gradbiščih tudi !!30!! omejitev oz. na splošno imajo omejitve precej bedaste , pa sem bil vedno edini naokoli, ki ga je noga srbela.Firbec - kaj od teh navad pa je tako/najbolj izstopalo? Drugače pa lepo, da se prilagajaš okolju, ko bi vsaj vsi to počeli. When in Rome, do as the Romans do
Nekje je bil članek (trenutno ga ne najdem), da se je kakšna stavka policistov (v ZDA) zelooo hitro rešila, ko je v mestno blagajno nehal pritekat denar od kazniSamo vprašanje: kaj menite da bi se drastičnega zgodilo če bi črtali vse hitrostne omejitve?