Se vam zdi normalno?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
No pa smo tam! Se razume, starejši gospodje ne zbijajo avtomobilov. Aja servisna štima
grin1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
pa še nekaj je zanimivo...ko crkne Audi grupa...pa japonci, je to nekaj nespemenljivega, ko crkne italijan, je to nekaj normalno...Še dobro, da imam italijana in JTDja, ki vseskozi crkujejo
smile-1.gif
)))

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Simon, ne skrbi, vse crkuje samo ljudje pač niso realni, nekateri so obsedeni z znamkami in svojimi avtomobili!
smile-1.gif
Jaz imam že drugega Audija in realno povem da je jajca, šrot kot vse ostalo. Nesmiselno pa mi je bilo spreminjat znamko saj s tem ne pridobim nič. Žal so danes avtomobili tako narejeni na čimbolj crkujejo....

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.420
402
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Da na Passat-u letnik 2005 pri 75.000 km crkne diza za vbrizgavanje goriva?

Cena nove dize: 600+ €
bonk.gif

Treba bo bavarca kupit. Tam nič ne crkuje.
grin1.gif

Jaz se res sprašujem kje so tisti dobri folkswagni k jih ljudje tolk hvalijo rekla-kazala? Nauk zgodbe, švaba neče više da radi...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
"dobri" WV so v bosni. AMpak se začnejo z letnico 8x. vse kar je 9x in naprej se že pozna vpli ekologije in zmanjševanja stroškov proizvodnje.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Je tako, ampak preden ti bo kaj šraufal se z njim zmeni fiksno do potankosti, ker je eden večjih oderuhov na Štajerskem.

Lp

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
EDIT:nanaša se na en post prej zgoraj

Imaš (žal) prav.
Prej sem mel francoza, pa sem spet hotel francoza, ampak zaradi "večjega" števila okvar pač kupil "pedigre" nemca ...
Po letu dni razmišljam, če ne bi bilo bolje, da bi ostal na francozu ...
evil.gif

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
idite lepo vsi skup nekam, jaz glih passata kupujem
tongue-1.gif

Ti kar kupi. Nekaj let star Passat je danes verjetno najbolj iskan avto na trgu, dizel seveda, večinoma 2.0 PD. In je zato statistično gledano običajno, da se veliko sliši o napakah. Sploh, ker ljudje večinoma gledajo samo na najnižjo ceno.

Ni pa treba spušit vse na avto. Imej v žepu (ali "žepu") 2 jurja za vsak slučaj, za nepredvidene stroške. Se boš bolje počutil in ne bo potem bolela glava.

jakkaa

Pripravnik
19. mar 2009
352
0
16
ljubljana
Samo šoba ne crkne vedno zaradi goriva oz. ne crkne mehansko ampak električno, se pravi tuljava v šobi s katero pa gorivo nima nobene veze...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
pinKING, nič ne rečem saj so majstri, zrihtajo tako kot je treba vendar njihove storitve so zelo drage. Kako je z diagnostiko nevem saj nisem eden tistih ki hodijo na eno mesto krast informacije in diagosticirat napake, šraufajo pa drugje. Ponavadi vse zrihtamo na enem mestu. Pred kratkim smo meli tam avtomobil in je menjava turbine z rednim servisom prišla skoraj pol turbine. Toliko o oprijemljivosti. Drugače pa so nam že tam tesnili nekaj bosch pump, menjali 2 neka steuergeräta (nevem kakšna) ter obnavljali šobe.

Lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Blazko to sploh ni težava, če dobiš avtomobil par jurčkov ceneje zaradi tega ker je pač "eden izmed tistih ki se radi kvarijo" si v vsakem primeru naredil biznis. V štartu si naredil razliko s katero lahko tak avtomobil popravljaš in te srce ne boli, v kolikor pa ne pride do znanih okvar pa si enostavno zmagal... Ni vse zopet tako črno pri teh 2.0 TDI Passatih, koliko pa vem on kupuje FSI Passata...

Lp

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Meni se zdi abnormalno da crkujejo šobe po tako malo KM.

Resnično me zanima, če se s sodobnimi varčnimi motorji sploh kaj prihrani( €/km ) pri prevozu ?? Glede na verjetnost okvare in cene popravil bi morda bilo bolje voziti V6 2,5 l NA bezna, ker skorajda nima kaj iti narobe, kot pa nove TFSI/ TDI DFD variante. Kljub 20-30% višji porabi goriva seveda.

Sodelavec ima službenega 2005 Passat 2.0 FSI , sicer z 180kkm in so mu že vse šobe pocrkale. Čeprav ne plačuje sam, mora skoz po servisih skakat in ga nervira.

Občutek imam, da gre vsa avto industirja po podobni poti kot mobilne stortive: Aparat(avto) zastonj, potem pa za naročnino (vzdržavanje) plačuješ več kot pošteno. Jao.