Se spomnim Ališiča ...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
... ko se je na veliko hvalil, kako je švicarska cestna služba oh in sploh, naši pa totalni lenuhi.

No, tale vikend je okoli Züricha zaradi 10 cm snega zgledalo takole:
16946463.jpg

16946468.jpg

16946476.jpg

16946499.jpg

16946536.jpg

16946589.jpg

To je avtocesta, če še ni kdo opazil.
Ne vem no, se mi zdi, da Švicarji mogoče le niso tako oh in sploh. A ne?
cheer.gif
Ampak pri njih to sploh ni bila novica, pri nam bi pa 24kur in ostali pol poročil namenjali samo nespluženim cestam in nesposobnim cestnim službam.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Naši cestarji sploh niso tako slabi (vsaj kar se tiče pluženja cest, stanje cestišča je že druga pesem). Ko sem se pred nekaj leti vračal iz Salzburga, smo cca. 5 ur čakali na avtocesti, ker se je okoli obrnil vlačilec, saj je bilo na cesti vsaj 30 cm snega, ki je napadal v pol dneva. To je avtocesta od Munchna proti nam. Še dobro, da smo imeli terenca s 4x4 pogonom.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Tudi sam se v zadnjem času večkrat vozil po tujini v sneženju. In - roko na srce - naši cestarji niso v večini primerov nič slabši (no, tudi boljši ne :)). V zadnjem močnem sneženju, sem prevozil Tirolsko, del Švice in košček Italije. Skoraj sem prepričan, da bi pri nas prej uredili ceste. Je pa mogoče res, da so pri nas vozniki bolj nedisciplinirani - sploh pri natikanju verig, zimski opremi ... to povzroči zastoj in smo tam, kjer ni muh. Tega je v tujini manj. No, je pa res, da v tujini tudi toliko divjakov ni na cesti, pa pred prehodom za pešce ti kdo tudi ustavi.
priden.gif

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Eh, naše razvajene riti mislijo, da mora bit cesta sredi zime brez snega in poledice. Potem ga pa ob sneženju "preseneti" sneg sredi ovinka in odleti s ceste. In potem je pa vzdrževalec ceste kriv, ker nima ceste urejene tako, kot bi voznik naj pričakoval.
uf-1.gif

Mestjani tu na forumu jokajo o nemogočih razmerah, da je že 5 cm snega, in cest še niso plužili. A do smučišč ponavadi brez težav pridejo s svojimi avti (brez verig), čeprav je sneg na cesti.
confused-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Je imel Ališič kar prav. Če bi bil v Švici večkrat kot 1x v življenju bi vedel o čem govorim. To kar se pri nas dogaja je čisti balkanizem, kar je normalno če delajo samo balkanci.
Po drugi strani je pa EXyugoslavishev v Švici ogromno, pa vse njihov sistem dela kot "urca". Le zakaj?
smile-1.gif