Se bo gradnja avtocest ustavila?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.719
113
kolk je bila sezona u kurcu, naj tarnajo 1.1.2010, prej pa je vse pesek v oči, tako enim kot drugim.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Na koncu koncev itak vse mi plačamo. To kar nam da evropa tako ali tako vrnemo nazaj po drugi poti. Tak da je brezveze razpravljati.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042246685

Zaradi takih primerov me mine dat niti centa za avtoceste. Take 3,14zadrije kot so jih oni delali v teh dveh predorih, na koncu pa jim bomo "šenkali" še 4 mio €??
bonk.gif

Če bi se tukaj na forumu gradbeniki zbrali, bi zmogli dosti bolj kvalitetno zgradit ta dva predora.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Saj so stare ceste ostale. Ni nam mus voziti po avtocestah, kakor tudi tujcem ne, ki so tako razjarjeni, da morajo kupit polletno vinjeto, ki jo rabijo le en dan. Pa hrvatje, ki se peljejo le 15 km po avtocesti do Avstrije. Poleti v sezoni, ko je tista gužva se jim je itak bolje peljati po starih cestah, ker je na avtocesti 10 km kolona, pa nebo nikomur treba kupit vinjete.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ja, samo za stranske ceste pa že rabiš terenca s presekom pnevmatik 70, ker so razjebane do amena
crazy1.gif

Če se samo spomnim SantaFeja in tistih super balonastih gum
zmaga.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.272
4.098
113
mater tudi jaz vedno bolj na SUV-a študiram , cene so jim v EU drastično padle glede na razmere na naših cestah bi pa bil zakon

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
zdaj si pa predstavljaj kaj si mislim jaz ko se vozim po koroških cestah s svojim kupejem! Malo še pa bom na glavni cesti nasedel!
bonk.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Kot kaže, se kar naenkrat mnogim kur** zmanjšuje. In posledično veča povpraševanje po SUV-ih...
smile-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Kot kaže, se kar naenkrat mnogim kur** zmanjšuje. In posledično veča povpraševanje po SUV-ih...
smile-1.gif

to ni zaradi organa ampak zaradi cest, ki jih imamo!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik nepomembnez pravi:
Saj so stare ceste ostale. Ni nam mus voziti po avtocestah, kakor tudi tujcem ne, ki so tako razjarjeni, da morajo kupit polletno vinjeto, ki jo rabijo le en dan. .

Nič niso stare ceste ostale. Kaj nakladaš.
Na Gorenjskem so staro cesto podrli in po isti trasi zgradili avtocesto, ki jo moraš plačevat. Isto iz LJ proti Grosupljem, ko so staro cesto spremenili v en pas plačljive avtoceste.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
smile-1.gif

to ni zaradi organa ampak zaradi cest, ki jih imamo!
V eni drugi temi mi je bilo drugače obrazloženo...
hysterical-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Citat:
Isto iz LJ proti Grosupljem, ko so staro cesto spremenili v en pas plačljive avtoceste.

A tiste ceste Škofljica - Šmarje Sap ni več?
pardon, sem mislil iz Lj proti grosuplju do Ivančne gorice,
Vem pa, da sem se včasih peljal po neki cesti, sedaj pa je točno tam plačljiva avtocesta v eno smer. Za nazaj je pa avtocesta cesta speljalana drugje. In če bi hotel peljat nazaj po cesti, kjer si vozil pred zgraditvijo AC, bi se peljal po AC v kontra smer.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Tudi tam je asfaltirana cesta, tako da ne trosi bedarij.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Od Grosupljega do Višnje Gore, tam po hribu, že skoraj eno leto nazaj. Ni pa ravno magistrala, da se razumemo. To bodo dobili čez kake 5 let, ko bodo tastari del avtoceste pretvorili v regionalko.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Tudi tam je asfaltirana cesta, tako da ne trosi bedarij.
Nepomembnež je trdil, da so stare ceste ostale.
Pa ni res, tako na gorenjskem, kot na dolenjskem so staro brezplačno magistralno cesto spremenili v plačljivo AC. In vožnja, kjer si se vozil zadnjih 50 let zastonj, dons ni več mogoča po tej ceni.