Če prav vem tema ni ali je imela manjša od ščuk kilo al 90 dag. Še nobenga predloga za pripravo nisem zasledil do sedaj.
Evo Elvir en copy paste da neboš lačen.
Sam če ščuka nima 1kg pol ne bo šlo. Preberi prvo sestavino.
Sestavine :
1 kg ščuke
sol
5 dag slanine
10 dag masla
1 čebule
2 sardeli
malo juhe ali vode
kozarec belega vina
1/16 l smetane
Priprava :
Ščuki odstranimo luskine, jo očistimo,
opremo, slečemo kožo, osolimo in pustimo
pol do eno uro počivati. Potem jo osušimo
in previdno, kolikor je mogoče enakomerno
pretaknemo na hrbtu s slanino. V pekaču
rahlo zarumenimo maslo, dodamo na
drobno nasekljano čebulo in sardele in
položimo na ščuko. Počasi dolivamo juho
ali vodo in vino. Večkrat prelijemo in zlato
rumeno spečemo. Pečeno ščuko previdno
položimo na ogret pladenj in ga postavimo
na toplo, medtem ko pripravljamo omako
od pečenke s smetano. Pripravljeno omako
polijemo po ribi. Kot prilogo serviramo
solato in krompir.