Ščuke

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Ujel sem dve ščuki, ena je 70 cm, cca 2,5 kg, druga 50 cm, okrog kile. Sedaj pa ne vem kaj z njimi. Kako jih pripravit? Vsaka ideja dobrodošla...
smirk-1.gif
 

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
A ima pol metra med očmi.
Ah ja, ribiči in lovci, le zakaj je toliko vicev o njih?
confused-1.gif
 

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
madona duš..., same pripombe, predloga pa nobenega, sicer pa jutri pridi do mene, ti jih bom pokazal!
cool-1.gif
 

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
madona duš..., same pripombe, predloga pa nobenega, sicer pa jutri pridi do mene, ti jih bom pokazal!
cool-1.gif

A bojo že pečene ali naj se doma najem?
 

TheAnswer

Dvojček št. 1
7. avg 2007
3.732
0
36
40
Če prav vem tema ni ali je imela manjša od ščuk kilo al 90 dag. Še nobenga predloga za pripravo nisem zasledil do sedaj.

Evo Elvir en copy paste da neboš lačen.

Sam če ščuka nima 1kg pol ne bo šlo. Preberi prvo sestavino.
wink-1.gif


Sestavine :

1 kg ščuke
sol
5 dag slanine
10 dag masla
1 čebule
2 sardeli
malo juhe ali vode
kozarec belega vina
1/16 l smetane

Priprava :

Ščuki odstranimo luskine, jo očistimo,
opremo, slečemo kožo, osolimo in pustimo
pol do eno uro počivati. Potem jo osušimo
in previdno, kolikor je mogoče enakomerno
pretaknemo na hrbtu s slanino. V pekaču
rahlo zarumenimo maslo, dodamo na
drobno nasekljano čebulo in sardele in
položimo na ščuko. Počasi dolivamo juho
ali vodo in vino. Večkrat prelijemo in zlato
rumeno spečemo. Pečeno ščuko previdno
položimo na ogret pladenj in ga postavimo
na toplo, medtem ko pripravljamo omako
od pečenke s smetano. Pripravljeno omako
polijemo po ribi. Kot prilogo serviramo
solato in krompir.
cheer.gif
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:

Ujel sem dve ščuki, ena je 70 cm, cca 2,5 kg, druga 50 cm, okrog kile. Sedaj pa ne vem kaj z njimi. Kako jih pripravit? Vsaka ideja dobrodošla...
smirk-1.gif




Upam da ves da pod 50cm ne smes ven vlect,ce ze tako nisi kje na crno lovil,ampak to je samo za info,ker palestinci itak mlatijo vse kar ven potegnejo.



Jest sem jo naredil cist enostavno,na kotlete,spohane v drobtinah z jajcem,ceprav mi je samo z drobtinami boljse ker se bolj ribo cuti in pa krompirjeva solata zraven,cist preprosto.
 
Nazadnje urejeno: