Scania v Berlinu na božičnem sejmu

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Ko bo periferija ostala brez denarja za "premium nemško kakovost", bo to težava tudi za Nemce. Revežu nimaš kaj prodati.
Me pa veseli, da vsaj vemo o čem se pogovarjamo, ne pa kot ponavadi en prek drugega.. na koncu pa kter je večji bedak, tele, komunist, domobranc...
evil.gif

Ja, vse to je colj globalizacije. Kredit na kredit. Marsikdo je že podlegel pritisku globalizacije.
Vse skupaj to vodi v to, da bodo nekoč....hmmm.. le kdaj bi to lahko bilo.... lastniki vsega kar je na zemeljski krogli, banke. Vemo pa da je svetovna banka v privat lasti. Torej, cilj je , da človek ne bo imel lastnine na zemeljski krogli, ampak bo za vse nekaj moral plačevati. Če bo hotel stanovanje, bo moral delati in plačevati najemnino. Če ga bo hotel kupiti, ga bo 3x preplačal. Če ga ne bo preplačal , ga bodo vzeli.... itd...itd.
Denar danes nima vrednosti. (vemo, da je bil včasih na $ napis, da je zamenljiv za zlato, danes tega ni več.) Ima takšno, kot jo določijo. Vse skupaj se bo pa končalo s premoženjem, ko ne bo gotovina več v veljavnosti.
Ali na kratko povedano, nekdo bo moral vzeti kredit za dobo svojega življenja in ga do konca odplačevati (življenske zadeve). Ali pa plačevati najemnino. Verjetno spet nekoč samo bankam. In kje je razlika?? Je ni. Če boš hotel obstajati, se bo plačevalo za vnaprej.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Citat:
Uporabnik boomslang pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Jej, jej... Ste spet zabluzili s to delovno silo... V kreditni ekonomiji, je delovna sila nepomembna... Še vedno miselno živite v ekonomskem svetu zahoda pred 50 leti... Delovna sila je v Bangladešu, Vijetnamu in na Kitajskem.. Na zahodu, je pa potrošna sila, ki kupuje stvari, ki jih ne rabi, z denarjem, ki ga nima... Zato pa ima kredit in to ne glede na to, ali ga ima neposredno, preko bank, ali posredno preko socialnih transferjev, preko držav.... In seveda... Tudi "begunski strah", precej pomaga, da so ovce lepo v tropu in ne iščejo drugih pašnikov...

Razvil si sicer lepo teorijo, ki pa ne funkcionira. Kako dolgo oziroma kdo te bo kreditiral, če nimaš kritja. Denar ne pada iz neba. Preveč posplošuješ. Zanima me, če vas to učijo sedaj na ekonomski? Ker pol se nam slabo piše, če bomo imeli take meneđerje. Nekateri so že ugotovili, da delovna sila v Indiji, Kitajski, Kambođi ni dolgoročna rešitev in pelje v propad razvite države, oziroma pelje svet do popolne izravnave kapitala. Mogoče bi to rad NWO, ne vem. Ves svet na nekem povprečnem minimalnem prihodku. Vsi enaki, neglede na barvo kože. Samo preteklo bo še mnogo krvi, preden boste opice naučili pokončne hoje (menda razumeš metaforo).
Saj pravim.. Razmišljate po sistemu, ki bi morda bil relevanten še tam nekje l. 1970 ...Pomisli samo na zadnjo krizo 2008.. Zakaj in kako je nastala in zakaj in kako bo nastala spet naslednja... Kredit = denar = rast... Pomisli kako nastane denar in iz česa in ti bo kmalu jasno, kako ta svet deluje... In funkcija "beguncev", je poleg drugih tudi v tem, da trošijo kredite... Kdo misliš, da več potroši absolutno... 1 človek ki ima 100 000 ojrov ali 100 ljudi, ki imajo vsak po 1000 ojrov....Pa prosim ne me sedaj napast, ker se jaz s sistemom v katerem æivimo globoko ne strinjam, samo na žalost tako je.... Pa pustmo stat ekonomijo.... Poleg potrošnje je bistvena funkcija "beguncev" v EU, držati EU pod kontrolo in ne dovoliti navezave EUja na vzhod.. Pa z vzhodom ne mislim samo Rusije...

Pa hebote, kriza je ravno nastala zaradi prevelikega kreditiranja, ter množične selitve proizvodnje na vzhod. Vidim da nimaš ravno pošlihtanega podstrešja.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
Citat:
Uporabnik Yagi pravi:
Resitev je odcepitev od EU in skupaj v Visegrajsko 4 pridruzitev Rusiji. Sorry, sam imamo vec skupnega z Rusi, kot nekimi svabi, francozi in podobnimi.
Prepoved vseh ver (kot institucij), kot jih poznamo (brez izjem) in € od oborozevanja nameniti v razvoj, tehnologije, zdravstvo! V prvi vrsti pa se zoperstavit ZDA (Rotschild, Rockefeller, Soros & Co.)!

Z odceoitvijo od EU bi se še nekako strinjal... Čeprav bolj miselno ker EU je zavožena in rabi prestrukturiranje...ker po drugi strani skupni trg in takse je le nekaj...

Po drugi strani pa bi te Putin obesil za jajca ko bi hotel ukinit religijo
smile-1.gif
Ortodoxni so tu zelo podobni musličem...religija je država...

Pa tud ni mi jasno od kje ti vidiš da imamo kaj skupnega s stepami...mongoli...orientom
sprasujem se.gif

Ajde izprsi se z odgovorom
smile-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če bi radi dvignili potrošnjo naj dajo 10mio Nemcev 100 evrov mesečno. Samo ne vem kje bodo vzeli. Na vzhodu? A bodo vzeli ostalim Nemcem?
Pa še pri nas naj dajo mesečno mio Slovencev 100 evrov, namesto da sto slovencev dobi mio.
Naj bo tole zadnjič, ker se mi res ne ljubi ... Država izda obveznice, ki imajo kritje v čem ??? Centralne banke preko komercialnih bank odkupijo te obveznice ( kredit ).. Država da Mujotu, za otroške doklade 500 ojrov in sociale 200 ojrov in Mujo veselo te ojre potroši al jih špara, kaj misliš ??? In Mujotov je na milijone...In tako, kot deluje sprega med Mujotom in državo delujejo VSE sprege med kreditodajalci in kreditojemalci v zahodnem svetu... In nato država zoper ida obveznice in zopet in zopet itd.... In kredit ni nič drugega, kot neko zaporedje enk in nul na monitorju, ki jih izpišejo centralne banke, ki vse to skupaj ustvarijo iz nič ...Te državne obveznice lahko odkupijo tudi druge države, kot je npr. to v spregi med Kitajsko in ZDA.... ZDA izdaja obveznice, da lahko kavboji kupujejo preko kreditov kitajsko šaro in te obveznice kupijo Kitajci, da lahko to šaro komu prodajo.... Vse skupaj je en velik balon, ki ima realnega kritja morda 10%, pa še to sem verjetno rekel veliko cifro.... Pa kot sem rekel, pustmo stat ekonomijo..... Namen "beguncev", je podoben, kot je namen NATOa.... Držati ZDA znotraj, Rusijo zunaj in Nemčijo spodaj....Kot je to lepo povedal NATOv prvi sekretar lord Hastings Ismay ...

Opala.... malo še napni možgančke...omenil si balon... saj bo... Hint:

balloon-pin_300.jpg

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Ni res in ni tako. Kriza je nastala, ker so tako hoteli, da bo kriza. Da so pa krizo povzročili z selitvijo proizvodnje na vzhod, je bilo pa samo orodje. (če je bilo niti ni pomembno) Tudi kreditiranje je cilj, ne pa posledica!!!
Glej.... danes greš samo nov avto kupit, pa ti pravjo , da če ga vzameš na kredit, je avto 2+-€ ceneje. hallooo... včasih je bilo ceneje, če si z gotovino kupoval. (ajaa... banke niso svojega dobile... )

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Jej, jej... Ste spet zabluzili s to delovno silo... V kreditni ekonomiji, je delovna sila nepomembna... Še vedno miselno živite v ekonomskem svetu zahoda pred 50 leti... Delovna sila je v Bangladešu, Vijetnamu in na Kitajskem.. Na zahodu, je pa potrošna sila, ki kupuje stvari, ki jih ne rabi, z denarjem, ki ga nima... Zato pa ima kredit in to ne glede na to, ali ga ima neposredno, preko bank, ali posredno preko socialnih transferjev, preko držav.... In seveda... Tudi "begunski strah", precej pomaga, da so ovce lepo v tropu in ne iščejo drugih pašnikov...

Razvil si sicer lepo teorijo, ki pa ne funkcionira. Kako dolgo oziroma kdo te bo kreditiral, če nimaš kritja. Denar ne pada iz neba. Preveč posplošuješ. Zanima me, če vas to učijo sedaj na ekonomski? Ker pol se nam slabo piše, če bomo imeli take meneđerje. Nekateri so že ugotovili, da delovna sila v Indiji, Kitajski, Kambođi ni dolgoročna rešitev in pelje v propad razvite države, oziroma pelje svet do popolne izravnave kapitala. Mogoče bi to rad NWO, ne vem. Ves svet na nekem povprečnem minimalnem prihodku. Vsi enaki, neglede na barvo kože. Samo preteklo bo še mnogo krvi, preden boste opice naučili pokončne hoje (menda razumeš metaforo).
Saj pravim.. Razmišljate po sistemu, ki bi morda bil relevanten še tam nekje l. 1970 ...Pomisli samo na zadnjo krizo 2008.. Zakaj in kako je nastala in zakaj in kako bo nastala spet naslednja... Kredit = denar = rast... Pomisli kako nastane denar in iz česa in ti bo kmalu jasno, kako ta svet deluje... In funkcija "beguncev", je poleg drugih tudi v tem, da trošijo kredite... Kdo misliš, da več potroši absolutno... 1 človek ki ima 100 000 ojrov ali 100 ljudi, ki imajo vsak po 1000 ojrov....Pa prosim ne me sedaj napast, ker se jaz s sistemom v katerem æivimo globoko ne strinjam, samo na žalost tako je.... Pa pustmo stat ekonomijo.... Poleg potrošnje je bistvena funkcija "beguncev" v EU, držati EU pod kontrolo in ne dovoliti navezave EUja na vzhod.. Pa z vzhodom ne mislim samo Rusije...

Pa hebote, kriza je ravno nastala zaradi prevelikega kreditiranja, ter množične selitve proizvodnje na vzhod. Vidim da nimaš ravno pošlihtanega podstrešja.
Bravo... Zelo globokoumno... In spet bo nova in nato spet nova in nova kriza.... In kot veno se bodo krediti socializirali in dobički privatizirali... Kar pa se podstrešja tiče... Jaz ti nisem kriv če povsem ne razumeš, kaj pišem... Morda bi pa raje spremljal kakšno temo o feltnah, Hoferju ali morda anketah o moderatorjih... P.S. -- Lepo in razločno sem ti napisal, da se jaz s sistemom, ki ga imamo ne strinjam, da pa na žalost tako pač je... Ampak, ne da bi ti to prebral ali bog ne daj razumel. Raje se ukvarjaš s podstrešji, kletmi in ostalimi deli nepremičnin... Pa lepo pozdravljen...

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Yagi pravi:
Resitev je odcepitev od EU in skupaj v Visegrajsko 4 pridruzitev Rusiji. Sorry, sam imamo vec skupnega z Rusi, kot nekimi svabi, francozi in podobnimi.
Prepoved vseh ver (kot institucij), kot jih poznamo (brez izjem) in € od oborozevanja nameniti v razvoj, tehnologije, zdravstvo! V prvi vrsti pa se zoperstavit ZDA (Rotschild, Rockefeller, Soros & Co.)!

Z odceoitvijo od EU bi se še nekako strinjal... Čeprav bolj miselno ker EU je zavožena in rabi prestrukturiranje...ker po drugi strani skupni trg in takse je le nekaj...

Po drugi strani pa bi te Putin obesil za jajca ko bi hotel ukinit religijo
smile-1.gif
Ortodoxni so tu zelo podobni musličem...religija je država...

Pa tud ni mi jasno od kje ti vidiš da imamo kaj skupnega s stepami...mongoli...orientom
sprasujem se.gif

Ajde izprsi se z odgovorom
smile-1.gif

Pravoslavci so mnogo blizje kristijanom, kot so muslimani (ce zelis na verskem podrocju).....! Ukinitev vere, kot institucije in ne verovanja. Vsakemu svoje....

Skupnega; kristijani/pravoslavci....jezikovna skupina (slovani), partizani WW2! Tezje bi skupaj spravil Poljake in Ruse, kot Slo in Rus! Rusi dobijo dostop na Jadransko morje preko Kopra....a mislils, da bi hrvati upali srati z arbitrazo in ja in ne....?
Se pa strinjam, da bi EU morala nastopati samostojno in ne kleceplaziti pred ZDA in NATO ampak to je iluzija!

Kamele0N

23. jul 2008
42.085
5.659
113
Ja vem da versko noben nima skupnega z muslimani dost...

Ampak pod Putinom bi oa vseeno "rahlo do pretežno" težko ukinil vere....

Pa razen ruske kapelice in kupa otrok brez ocetov na V Slovenije imamo mi bolj malo veze z rusi...

Še manj z stepami...mongoli...orient expressom...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
agi, jaz o veri ne vem veliko, ti pa še manj. Zato je ne omenjaj, ker pišeš narobe. Kristjani so po vsem svetu, pa niso samo slovani. Tak da na jezikovne skupine pozab.
Hebe se Rusu za en Koper in jadransko morje. PS.... Da obstajajo mednarodne vode v Jadranskem morju ni res???
Hrvati bodo sral, če bi pršli Rusi v Koper al pa ne. Tak, da povezav ne vidim.
Zadnji stavek imaš pa prav.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Citat:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:

Bravo... Zelo globokoumno... In spet bo nova in nato spet nova in nova kriza.... In kot veno se bodo krediti socializirali in dobički privatizirali... Kar pa se podstrešja tiče... Jaz ti nisem kriv če povsem ne razumeš, kaj pišem... Morda bi pa raje spremljal kakšno temo o feltnah, Hoferju ali morda anketah o moderatorjih... P.S. -- Lepo in razločno sem ti napisal, da se jaz s sistemom, ki ga imamo ne strinjam, da pa na žalost tako pač je... Ampak, ne da bi ti to prebral ali bog ne daj razumel. Raje se ukvarjaš s podstrešji, kletmi in ostalimi deli nepremičnin... Pa lepo pozdravljen...

Ok... sorry za tisto o podstrešju, vidim da sem te malo prizadel.
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
O veri vem dovolj, da imam svoje mnenje.....in je sam pi-zda-rija zaradi je....od nekdaj! Pa se ne opredeljujem za nobeno od njih...
Sorry, sam jaz vec razumem rusa, kot francoza.....! Pa ne givorim o kristijanih v Afriki ali j.ameriki ampak tukaj na tem podrocju!
Deloma se strinjava, deloma ne.....tut uredu!
Lp

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:

Pa razen ruske kapelice in kupa otrok brez ocetov na V Slovenije imamo mi bolj malo veze z rusi...

Si ti spal pri zgodovini, oz. hodiš gluh in slep po svetu?
rolleyes-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik Yagi pravi:
O veri vem dovolj, da imam svoje mnenje.....in je sam pi-zda-rija zaradi je....od nekdaj! Pa se ne opredeljujem za nobeno od njih...
Sorry, sam jaz vec razumem rusa, kot francoza.....! Pa ne givorim o kristijanih v Afriki ali j.ameriki ampak tukaj na tem podrocju!
Deloma se strinjava, deloma ne.....tut uredu!
Lp
Yagi..... kristjan je kristjan, pa naj bo to v Afriki, Ameriki al pa v Sloveniji. A mal ti mešaš stvari??
hysterical-1.gif

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Ze res, vendar sem izpostavil, da me tisti ne zanimajo v tem kontekstu. Sej imas tudi muslimane v juznem delu Rusije...pa ne serjejo, kot tile novi EU prebivalci....! Nic ne mesam, le kontekstu je drug!
Lp

Kamele0N

23. jul 2008
42.085
5.659
113
Ah kje... V Čečeniji se samo rož'ce sadijo od muslimanov
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.085
5.659
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:

rolleyes-1.gif

Zgodovinske knjige te res ne omenjajo... Si pa zato v tajnih arhivih pod kodnimi imeni "motorist" "Z750" "Kewl" "boxseru" "seru" "Bučo"
smile-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:

rolleyes-1.gif

Ne, on ima na očeh plašnice, ali drugače:to naredi 100 let protiruske propagande.

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:

Ok... sorry za tisto o podstrešju, vidim da sem te malo prizadel.
redface-1.gif
Ma sej ni problema, razen v tem, da z žaljenjem debata hitro preide v prepucavane in potem nima nobenega smisla več...
nahrung002.gif