Citat:
Uporabnik medvedka pravi:
sam mi smo vedno prijavljali samo zunanje prireditve.. drugo je bil pač koncertič v kafiču..
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Zastonj varianta je še ta, da ti v lokalu igra glasbenik, ki igra samo svoje avtorske pesmi.
Pa še to mora podpisati izjavo, da se odpoveduje honorarju in ne vem čemu še, ne glede na to, a je član pri SAZASu ali ne. če ne ravno tako račun dobiš. Dobro so se zmenili teli SAZASovci, zdaj vlečejo kolikor se da, ker res ne vem koliko časa lahko takale traparija še traja.
malo morgen
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
torej, če sem glasbenik in igram svoje komade v enem kafiču, oz. če dam kafiču en svoj CD, posnet na svoje stroške in brez pogojev - lahko sazas kaj zaračuna ali ne? Če ja, kako je to možno?
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
torej, če sem glasbenik in igram svoje komade v enem kafiču, oz. če dam kafiču en svoj CD, posnet na svoje stroške in brez pogojev - lahko sazas kaj zaračuna ali ne? Če ja, kako je to možno?
Na tole noben ne pozna odgovora?
Citat:
Kljub temu, da ni bilo vstopnine ste zavezani k prijavi prireditve in plačilu nadomestila avtorskega honorarja. Zakon o avtorski in sorodnih pravicah (Uradni list RS, št. 21/95, 9/01, 43/04 v nadaljevanju ZASP) v 160. členu določa dolžnost uporabnikov do obveščanja, Pravilnik o javni priobčitvi glasbenih del (Uradni list RS, št 29/98) pa določa, da mora vsaka fizična ali pravna oseba, ki želi javno priobčevati glasbena neodrska dela, ki so sestavni del repertoarja, ki ga ščiti Združenje SAZAS , predhodno priglasiti uporabo takih avtorskih del Združenju Sazas in sicer najmanj 8 dni pred začetkom uporabe. Uporabnik mora tudi evidentirati vsako izvedbo glasbenega dela na obrazcu »Seznam izvedenih del«, ki ga izdaja Združenje Sazas. Ta obrazec mora uporabnik posredovati Združenju Sazas najkasneje v 15 dneh po izved