Bravo bravisimo. Če nas nategnejo še za to neumnost smo pa kreteni na kvadrat.
Strošek uvedbe cestninjenja bo 52 mio €. V življenski dobi sistema do leta 2033 pa bo "stroškov sistema" še za 1.2 mrd €, oziroma točno še 50 mio €/leto. In to 1,2 mrd € bo prispeval zasebni partner! Ker nas ima rad ali kaj???
Jasno torej, da bo zasebni partner "stroške sistema" dobil nazaj od uporabnikov AC sistema. In teh stroškov bo na leto 50 mio €, poleg tega pa bodo uporabniki morali seveda državi plačati še cestnino.
Koliko je že vinjeta in koliko jih bomo prodali? "Stroški sistema" pri vinjetah, tisk in provizija prodajalcu, so malenkostni.
Če nas uspejo nategniti s tem satelitskim sistemom, bo to točno na račun slovenske foušije: "Bolje, da vsi več plačujemo kot pa, da se bo za isto ceno sosed vozil več pa AC na moj račun!"
Mimogrede: enkrat sem gledal en TV prispevek o tem, da ni variante, da te država prisili vgraditi to satelitsko sledilno napravo v tvoj zasebni avtomobil, nekaj zaradi človekovih pravic. In tudi, če uvedemo satelitski sistem bo moral ob njemu še vedno vzporedno obstajati tudi nek drug sistem plačevanja cestnine za tiste, ki tega ne bodo vgradili. To bo seveda stroške satelitskega sistema na uporabnika še povečalo.
Pri meni to ne bo šlo skozi pa pravičnost gor ali dol. Grem na cesto, če bo treba.
P.S. aja, a motoristi bi imeli tudi vgrajen satelitski sistem za cestninjenje? Kam pa? V glavo?