SantaFe ali Sorento?

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
729
75
28
Za katerega bi se odločili in zakaj! santafe je novejši (oz kasneje prisel ven) notri malo lepsi, sorento ap je ze nekaj casa zunaj dozivel samo facelift (ko je ven prisel me je spomnil na ML-ja)
Oba se mi dopadeta nova (ze) za 25k€ oz do leto , leto in pol stara najvec.
+ in - enega / drugega, bo za primarni druzinski pa nekako bi ostal samo an teh 2 opcijah.

lepa hvala

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Sorento ima prenovljeno podvozje (diferenciali Magna-Stayr) od starega pajerota.

Santafe je privzdignjena sonata.

Ce bos vec po terenu pol Sorento. Ce vec po cesti pol santafe.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik nepomembnez pravi:
SantaFe je lepši in večji.

zmaga.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.266
1.895
113
Citat:
Uporabnik Palcek pravi:
bo za primarni druzinski pa

Glede na to da kupuješ tak voz...s kakim razlogom ga pravzaprav kupuješ?

(Pa ne da bi te hotel podjebavat..resno me zanima!)

O porabi teh zadev si se pozanimal? Ker imam v familiji en tak primer (ženina sestra)..strašno sta si ga želela..in potem kupila Kijinega (Sorento?)...zdaj mu pa ona ne pusti pozimi kako minuto prej zalavfat avta, da bi se malo notranjost segrela (zaradi otrok)...tako porabo ima
crazy1.gif

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
2,5 turbodizel nima take porabe, da ga ne bi mogu prej zalaufat. (sorento)

sorento v kratkem prihaja nov, za to se da za aktualnega dobiti konkreten popust

sorento ima v osnovi gnani zadnji kolesi, santa fe sprednji
sorento ima 3 decilitre večji motor in dobrih 20 konjev več

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
729
75
28
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik Palcek pravi:
bo za primarni druzinski pa

Glede na to da kupuješ tak voz...s kakim razlogom ga pravzaprav kupuješ?

(Pa ne da bi te hotel podjebavat..resno me zanima!)

O porabi teh zadev si se pozanimal? Ker imam v familiji en tak primer (ženina sestra)..strašno sta si ga želela..in potem kupila Kijinega (Sorento?)...zdaj mu pa ona ne pusti pozimi kako minuto prej zalavfat avta, da bi se malo notranjost segrela (zaradi otrok)...tako porabo ima
crazy1.gif

poraba ni problem, na teh 20+kkm letno nepomembna, pa tudi ni tragična tistih 10l
smile-1.gif
:)

iskreno se tudi meni bolj dopade santaFe, itak gremo pa oba pelat, samo izkusnje od uporabnikov oz iz prve roke so cisto nekaj drugega.

hvala

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.266
1.895
113
saj to mene matra ker to je vse drugo kot vsestransko uporabno vozilo.

Pačkupite še enega enoprostorca...itak bo večji prtlažnjik (in več prostora), sedel boš višje...le poraba bo 3 litre manjša...boljpše se boš peljal (ne kot na barčici ob valovanju...govorim za Kiinega terenca)...potrošni materila bo konkretno ceneji (poglej samo za gume)...v glavnem...osebno ne vidim ene same prednosti takega 'terenca'. Pe še običjano ga kupijo taki, ki tudiče bi hoteli uporabiti vsaj kako terensko lastnost, je ne morejo...ker je nimajo kje. Poraba 10+ litrov pa mi je osebno bogokletna! Sploh zato ker se zgolj pelješ iz točke A do točke B pa še to vse prej kot na nivoju.

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
729
75
28
smile-1.gif
:)
he po svoje imas vec kot cisto prav..amapk nekak smo se zapicl da bi bil naslednji đipek
smile-1.gif

kar se enoprostorcev tice..bi kaka alhambra, pa sharan bo zdej nov sam res ne vem zakaj ne..sem sicer tud to razmisljal, mudi se ne, mamo se par mescev lufta
smile-1.gif

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
729
75
28
varnejsi..kaj pa vem kolk je, v vsakem primeru se nimam nobenga namena zaletavat
smile-1.gif

predvsem gre za to da mi je avto vsec, ce gremo ap v opcije pa itak nikol konca, povsod so + in - , pol pa nikole ne prides do konca.
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Poglej si tole, da ne boš mislil koliko je terenec varen v primerjavi z enoprostorcem...

Madona, ne znam YouTube filma prilepiti...
d055.gif

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Vozim Santa-fe 2.4 že peto leto (kupil sem rabljenega) in lahko zapišem, da je to 'skoraj' idealen avto za vse pogoje. Ta 'skoraj' leti na porabo, ki je ob najbolj previdni vožnji z zelo lahko nogo čisto malo pod 10 litri. Sicer pa je moja običajna poraba tam nekje med 11 in 13 litri Ker pa se ne vozim veliko, naredim med 12 in 16 tisoč km na leto, mi bencin niti ni hudo velik problem.
Kar se pa tiče vsestranske uporabnosti pa najbolj cenim dejstvo, da je to avto, ki se enako lepo pelje po kolovozih in brezpotjih in na avtocesti. Zaradi mehkega vzmetenja je VEDNO udoben, kar ni nepomembno.
Glede varnosti pa: avtomobil ima dve toni in je ob trku z drugim manjšim s tem v prednosti. Imel sem le eno nesrečo, ko me je izsilil voznik s Cliom, moja poškodba je bila ukrivljena registrska tablica, njega pa so naložili na kamion... na srečo sva to uprizorila pri majhnih hitrostih, tako da ni bilo poškodb in tudi air.bag se je sprožil le eden - njegov.

Skratka - priporočam.

LP