Samsung klima za 200+ EUR v rdečem katalogu

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mene pač rešuje to, da sem firbec.

in recimo zidar je namest svojga pomožnega bagerista in dvigala imel mene.
unmu za elektriko sem pomagal vlečt kable, mu podajal sponke
vodovodarju sem podajal cev, orodje
keramičarju sem prekladal keramiko, nosil lepilo, podajal gobo

in pol dobiš neki cenej zarad svojega dela, dobiš stik, predvsem pa vidiš kaj dela, kako dela, a popravlja napake, al jih spušča...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik softi pravi:
mene pač rešuje to, da sem firbec.

in recimo zidar je namest svojga pomožnega bagerista in dvigala imel mene.
unmu za elektriko sem pomagal vlečt kable, mu podajal sponke
vodovodarju sem podajal cev, orodje
keramičarju sem prekladal keramiko, nosil lepilo, podajal gobo

in pol dobiš neki cenej zarad svojega dela, dobiš stik, predvsem pa vidiš kaj dela, kako dela, a popravlja napake, al jih spušča...

Uf, take imajo majstri najraje.
hysterical-1.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
bom kar tukaj nadaljevale

Treba bo nabavit klimo in sicer multisplit sistem (dve notranji in eno zunanjo), inverter seveda. Klima bo stenska (napeljave že imam narejene). Prva notranja enota bo grela/hladila 14 m2 oz. 30 m3 (soba v mansardi na južni strani), druga pa bo pritličje nižje, ki bo grela/hladila 54 m2 oz. 132 m3.

z zeleno je označena pozicija klime, rdeča označuje prostor ki ga bo klima grela/hladila

mansarda
podstresje.jpg

1. nadstropje
1-nadstropje.jpg

Pri Mitsubishiju sem zasledila tehnologijo I see senzor, pa me zanima če kdo to ima pri svoji klimi in če to funkcionira. Skrbi me, da nama klima v 1. nadstropju ne bo delovala dobro, saj bo postavljena na hodniku nad vrata, ogreti pa bo morala kuhinjo z dnevno med katerima je 2,3 m širok prehod a ima ta prehod preklado (40 cm).

Nagibava se k kakšnemu Mitsubishiju ali Toshibi. Pa ni potrebno, da je zmožna gret pri ne vem kakšnem minusu. Po moje je dovolj da greje do -5. Torej kaj mi priporočate? Seveda želim, da bo razmerje cena/kvaliteta kar se da najboljša.

hvala

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
jst mislim, takole iz slike, da bo nekako šlo.... Zna biti manjša razlika v temperaturi, ki pa ne bo problematična. Problematično bo kvečjemu takrat, ko boš imela izpih na klimi nastavljen na minimum, da se zrak ne bo dovolj mešal....

Glede I-see senzorja.... Ne boš ga uporabljala. Vsaj jst ne poznam nobenega, ki bi ga.... Ker ti boš nastavila klimo, da piha, kamor ti bo najbolj odgovarjalo. I see pa "pametuje" po svoji logiki in v takšem primeru ti ta logika ne bo odgovarjala!

Jst bi zase dal mitsubishija, pa čeprav je cena toshibe popolnoma enaka!

22. jul 2007
13.443
1.682
113
124
klima zaradi gretja na hodniku postavljena nad vrati ni najboljša rešitev, ker ti toplota zabija termostat povsem drugače je za hlajenje kjer se hladni zrak enakomerno razporeja po prostorihLPWWY

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
topel zrak se zadržuje pri stropu in s tem izklaplja klimo, ker klima "misli", da je že dovolj toplo. Ampak če ročno povečaš moč izpiha, delno rešiš težavo s tem. Je pa to klasičen problem pri montažah "na hodnik" ker vsi pravijo, smo videli pri sosedu in imajo celo stanovanje hladno.... dejstvo pa je da hodnik se v trnutku odladi in klima se izklopi/zmanjša moč, naprej pa? gre bolj slabo... Ampak se da preživeti!

Jutri ti napišem modele.

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
No in ravno zaradi tega kar si opisal sem pomislila, da bi tisti I-see senzor pri meni prišel v upoštev, pa praviš da mi ga ne priporočaš. hmm ... začaran krog

I-see gleda in obrača lopute levo desno!

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
glede modela pa:

Za zunajo enoto Mitsubishi MXZ-2A52VA (skupna moč hlajenja 5,4 in gretja 6,6kW)
Za notranje enote pa v tamajhno sobo MSZ-GE25VA in spodaj MSZ-GE35VA.

Klime so zares tihe in imajo soliden izkoristek.

Ko boš imela ponudbe pri sebi, mi pošlji mail, pa bom videl, če se da še kaj "načarati" pri ceni....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.778
113
pri taščici
Samo ena "pripomba" ki mene ne moti ,sem pa bral da nekatere moti.
Micke (vsaj moja pa še kakšna) imajo "enostaven" timer. Lahko nastaviš samo enkratni vklop/izklop, pa še to lahko samo za 12 ur.
Baje druge poznajo že tudi "tedenske" timerje?!

Sicer pa nas že celo poletje hladi "igijeva" micka. Zaenkrat bp.
Štos je samo v tem da imam klimo naštimano na cca 2 stopinje več kot je v prostoru.
Naštimano imam na 27, v prostoru imam 25 (tudi v neposredni bližini - ob klimi 2 termometra kažeta enako temperaturo).
Za hlajenje garsonjere v flatu(dobrih 20m2, balkona in kopalnice ne hladim) mi žre ob zunanji temperaturi okoli 30 cca 270 W.
Toliko mi žre skoraj star PC s CRT.
Žal mi je kolikor imam las na glavi da si klime nisem omislil že prvo leto.

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
ja tedenski timer.... sploh ne vem kaj je tu problem, da noben ne naredi tega... tudi toshiba ga nima. Takoj zamenjam svojo, ko bo na voljo!

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zakaj to rabiš.

a ni tako, da recimo anstavis, da v dnevnih prostorih dela dnevno od 12 do 19 in naj drži 23 stopinj. recimo

Ja točno to bi želel! Ampak pri vseh (zelo redke so ki to ne drži) je potrebno vsak dan ponovno potrditi! Jst pa bi imel, da to enkrat nastaviš, in potem dela do preklica. Še bolje pa bi bilo, da bi lahko še dve temperaturi nastavil. Recimo, da bi zjutraj pol ure preden vstanem dvignilo za kakšni tris topinji, potem pa ko sem v službi za kakšno zmanjšalo.... Ampak to je že čista znanstvena fantastika
wink-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
hm..jest mam termostat, k zna vklapljat in izklapljat na x temperatur. sam še na klimo bi blo treba povezat oz na strom..pa bi slo. ampak...nisem to predvidel in ne bo slo.

ceprav.valjda..bo slo..ker se napeljavi v eni dozi srecata.

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik softi pravi:
hm..jest mam termostat, k zna vklapljat in izklapljat na x temperatur. sam še na klimo bi blo treba povezat oz na strom..pa bi slo. ampak...nisem to predvidel in ne bo slo.

ceprav.valjda..bo slo..ker se napeljavi v eni dozi srecata.

Ni čist tak enostavno.... inverter gleda razlike v temperaturi in prilagaja moč.... nima samo pozicije 0 in 1..... da se pa rešit seveda!