Samsung Galaxy Note8

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
... in vse tiho je bilo.
smile-1.gif
Kaj bi pa rad slišal ? O najboljšem ni kaj za pisat in tudi sicer se lev ne zmeni, kaj o njem pravijo ovce
smile-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Zate S9, ker sploh primerjaš ta dva
smile-1.gif
Za uporabnike s-pena ni alternative na trgu.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
A je to mogoče ali pa se pri Samsungu delajo norca iz uporabnikov in kupcev v letu 2017 je možen nakup top tablice + telefona s samo 64 GB pomnilnika???

Ne ni mogoče in tudi se ne delajo norca, samo ti si polpismeno tele, ki ne zna brat. Ampak ne se sekirat, saj smo že navajeni, da je vsaki tvoj drugi post strel v temo

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
525
18
18
Glede na to, da nimam neke potrebe po najnovejših Samsung modelih, Note8 pa se trenutno dobi po kar primerni ceni me zanima kako ste kaj zadovoljni z mašino? Malo gledam teste kjer hvalijo samo delovanje ter kamero, marsikdo pa izpostavlja probleme z baterijo...

Ali je res baterija tako slaba?

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
5+ ur SoT ni bil noben problem in ob moji uporabi,(v glavnem maili, telefon, splet) v povprečju 2 dni avtonomije in ostalo še cca 25%, tako da sem filal na dva dni.

Igric pa ne igram, zato ne vem koliko bi znale papati baterijo. BT in WiFi skoz na ON, GPS pa samo po potrebi.

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
525
18
18
2 dni??? Meni na S7 (že od samega začetka) baterija komaj pride čez dan... Izkloplen BT in GPS, nobenih igric, videoposnetkov ipd., zgolj maili, net, klici...

Tale dva dneva sta mi tako zelo všeč... :) :) :)

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Baterija je nekje povprečna, čudežev ne gre pričakovati od 3000mAh. Ostalo delovanje pa po enem letu še vedno super, če bi zdaj kupoval bi isto vzel.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Verjetno je tudi odvisno od samih nastavitev in uporabe, npr. Brightness sem imel in imam tudi sedaj na N9 na cca 40% in na auto in telefon v glavnem uporabljam v notranjih prostorih. Če si veliko zunaj in na svetlobi in ročno ne zmanjšaš brightnessa zna kar pripomoči k večji potrošnji. Ni pa neke panike, saj se res hitro fila in če je nuja, ga daš malo napolnit in je to to.

Se strinjam z Lateral, baterija je solidna, ni pa v samem vrhu. Ampak, če so res zgolj maili, net, klici (seveda odvisno koliko ur si na netu), sem skoraj prepričan, da čez dan prideš z lahkoto in še bi moralo ostati. Je pa to res zelo relativna zadeva, eni so ure in ure na telefonu, drugi večkrat na dan v kratkih intervalih, tretji spet drugače ...

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Xiaomi Mi Max 2 v čem je ta slabši, ob tem, da je 3x cenejši
Off topic, ampak vseeno.Tehnološko gledano je med njima precejšnja razlika. Prednosti Mi Max-a 2 pred N8 so daljša avtonomija baterije, FM radio, boljši zvok vgrajenega zvočnika (dveh pravzaprav, ker predvaja stereo zvok v kombinaciji s slušalko za pogovor), nekaj dobrih rešitev v Mi androidu (snemanje pogovora, dvojni tap za vklop in izklop zaslona...), večji ekran z bolj ugodnim razmerjem za gledanje YT, drugih video storitev in branja knjig (Kindle itd), možnost polnjenjenja baterije druge naprave.
Slabosti Max-a 2 v primerjavi z Note8 (ali N9) so slabši ekran (ločljivost, tehnologija, svetilnost), precej počasnejši procesor (SD 625 vs SD 835/845/Exynos9xxx...), precej slabša kamera (sploh v slabih svetlobnih pogojih), še vedno android 7.1 in že več kot pol leta brez varnostnih popravkov, Xiaomi bloatware in dejstvo, da tudi Global verzija ne deluje v 800 MHz LTE omrežju (band 20), kar je v Slo precejšnja pomanjkljivost, če potrebuješ LTE izven urbanega okolja. Sicer pa ne glede na vse pomanjkljivosti deluje presenetljivo solidno in stabilno.
Mi Max 3 stane slabo polovico cene N8 ali tretjino cene N9. Od predhodnika, Max-a 2, ima precej boljšo kamero, večji ekran z aktualnim razmerjem stranic 1:2, malenkost večjo baterijo s sicer manjšo avtonomijo, hitrejši procesor (SD 636), podporo za LTE 800 in posodobljen android.
Oba Max-a sta glede na razmerje cena/zmogljivost dobra aparata. Odlično nadomestilo za manjše modele tablic, ki so zapustile trg androidnih naprav.