Podobno, začelo.se je s srednjo šolo. Nisem prispeval za elektriko (net gsm , prevozi, avti.... je bi moj strošek), strošek hrane je bil na kmetiji mogoče do 100 evrov mesečno za 4clansko familijo (tukaj se tudi vsaj na začetku nisem preveč ponujal,kaksnih 100 ur dela mesecno na kmetiji pa ni bilo plačano, razen nekaj let sem prodajal češnje, katere sem sam obiral kot 12-15 letni mulc, borovnice in kostanj je pa lahko vsak nabiral), sem pa bil sicer šele pri 28 na svojem. Je bil plan iti že nekaj let prej, pa sem najprej se za eno leto preselil v bolnico, potem pa se nekaj let prezivel po bolnici, toplicah, Soči... Ko sem bil spet sposoben sam za sebe poskrbeti pa srečno starši, Odhajam na svoje, brez 30 letnega kredita. Sem v 15 letih privarčeval za garsonjero v Ljubljani. Če bi v teh 15 letih plačeval najemnino, bi to res težje izvedel, ampak moj mesečni dohodek je bil nižji od jurja tristo.
Da bi mi starši kupili avto? Nazadnje kolo v 5 razredu(rogov "dirkalc" na 10 prestav, zato da sem lahko mleko vozil v mlekarno kadar je bil foter na siht ), svoje druge smuce sem si okoli 12 leta ze kupil sam od znanca (to je bil.pac luksuz). Svoj prvi avto sem po pol leta prodal fotru, ker se je z njim vozil že skoraj toliko kot jaz(ker njegov ficko ni bil več primeren za vožnjo v dežju).
V zadnjih 20 letih dvomim da sem od staršev dobil vse skupaj v denarju 500 evrov. Pa sta bili dve nepremičnini , poroka, dva otroka....pa vsaj mami ne zamerim. Ker ona pač nima. Fotru pa familija ni ravno "sveta". Je pa res, da sva z mlajšim bratom z otroskimi dokladi in stipendijo od zacetka SŠ dalje razpolagala sama.
In ja, kot pravi Apollo, nisva edina s podobno zgodovino. Če nisi rojen za sedenje ob knjigah za faks (ob delu ki ga moraš opraviti da imaš za bone in prevoz, lajf.... Pa da ti kaj ostane) greš pac v službo po nekaj mesecih spoznavanja faksa. Ne pa da ti starši vse k riti prinesejo ob desetletju 4letnega šolanja na faksu.
katerega po možnosti nikoli ne dokoncas