Samostoječi kamin

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.197
113
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Pri nakupu glej da ima čimvečjo kalorično moč. Mi imamo 9 kilowatno.

NAPAKA!! prevelika moč je prej slabo kot dobro!!

vzemi tolk kw kot imaš veliko stanovanje

za tvojih 45m2 bo 6kW vrh glave.....

Zdaj sem šel malo gledat po netu in gledam podobne, da so okoli 8 kW. Sem se zatipkal
smile-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
S cigaretom sem mislil to, da preveriš, če dimnik sploh vleče.

Vidva z Mekanim pa takoj pomislita na najlepše.
bonk.gif

Z jesenom nimam izkušenj, jaz v kaminu kurim samo brezo.

Tule imaš kalorične vrednosti lesa:

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.701
1.344
113
ksz

V kaminu boš kuril tretinke (~33cm polena), priporočam brezo, vzemi do 6kW kaminsko peč, dober proizvajalec je tudi Lokaterm.

Pa veselo uporabo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
S cigaretom sem mislil to, da preveriš, če dimnik sploh vleče.

Vidva z Mekanim pa takoj pomislita na najlepše.
bonk.gif

Z jesenom nimam izkušenj, jaz v kaminu kurim samo brezo.

Tule imaš kalorične vrednosti lesa:

da pitam

kdo je kle čuden..midva al ti?

in od kje tak odklon v miselnosti. eno je geografska sirina kjer smo padli an svet, drugo pa..a se nama kaj preveč dogaja, al premal..al pri tebi.

tretinke so mal prehude za domače kamine

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
brezova drva so zakon. pol bukev.

usisivač za pepel maš v bausranju, 40 evriča.

drva kupi suha, potem jih mej u kletu. ne u shrambi. u shrmabi je vinska vitrina i gajba jelen piva, takovo sok za klince

Pa sej nisi, ampak si ne, u kletu je napisal, džabe tebi ray ban očala, ko pa si u kletu.
smile-1.gif

Kleti nimam oz imam, samo to je v tej stavbi drugače rešeno. V kleti so graže za avtomobile, "kleti" kot takšne pa ne obstajajo oz ima vsako stanovanje dodatni prostor v centru zgradbe. Sicer vse deluje kot klet, ni pa tistega občutka, da si pod zemljo. "Klet" je pa dokaj zasedena, biciklo, smuči, Thule itd.

Imam na voljo bukev, jesen pa nekaj hrasta, samo ti odsvetuješ hrast. Katera drva pa pokajo?

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.701
1.344
113
Zgoraj je tudi eden dobro svetoval - drva je fajn imeti naložena v nekakšni leseni skrini, če paše v stanovanje - na njej se lahko tudi sedi in vanjo se lahko skrije smetišnico in metlico.

Dobiš pa take lične kompletke, ki tudi zgledajo, ko so postavljeni zraven kamina. Tisto z akumulatorskimi sesalčki je pa meni mestna, gay fora
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
V jeziku.

Vi izraz pušenje uporabljate za več reči.

Al jaz verjetno pomislim na kajenje, ker sam kadim.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.701
1.344
113
Ja kakšne dimenzije oz. koliko kW kaminsko peč bi mu pa ti svetoval za 45 kvadratov? Ne vem, to se da en ličen majhen kaminček notri in je to to.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
ksz

V kaminu boš kuril tretinke (~33cm polena), priporočam brezo, vzemi do 6kW kaminsko peč, dober proizvajalec je tudi Lokaterm.

Pa veselo uporabo.

TNX za podatek, sem pogledal njihovo spletno stran in tudi našel nekaj zanimivih modelov.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.701
1.344
113
Ma kakšna kompliciranja
grin1.gif
pokanje je pa ja dodaten efekt k vzdušju. No se bom raje umaknil počasi ven iz teme, da ne bomo preveč zašli...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Ja kakšne dimenzije oz. koliko kW kaminsko peč bi mu pa ti svetoval za 45 kvadratov? Ne vem, to se da en ličen majhen kaminček notri in je to to.

Sej pravim, zadeva je bolj za atmosfero in za predhodno gretje, ko je hladno samo proti večeru, čez dan se pa prijetno ogreje. itak je pa ena stran dnevne sobe celotna v steklu, tako da se bo hitro vse skupaj zagrelo, zato resnično ne potrebujem nekaj velikega in močnega, 6kw je vrh glave.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
On je dal sliko tegale: na koncu so dimenzije.

Jaz imam 9kW kaminski vložek in gre not klada, katere ne spravim v peč za centralno. Zadnjič mi je ena držala od zvečer od 20. ure, do naslednjega dne do 15. Sem dal gor samo poleno in odprl lopute.
cheer.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Ma kakšna kompliciranja
grin1.gif
pokanje je pa ja dodaten efekt k vzdušju. No se bom raje umaknil počasi ven iz teme, da ne bomo preveč zašli...

Sej men je všeč, da poka, samo ne bi pa zdaj imel petard v kaminu.
smile-1.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Citat:
Ma kakšna kompliciranja
grin1.gif
pokanje je pa ja dodaten efekt k vzdušju.

Za tako vzdušje predlagam kostanjev les...
grims-1.gif

Citat:
Uporabnik softi pravi:
brezova drva so zakon. pol bukev.

Drži se tega nasveta...
zmaga.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Sej pomoje bo padla bukev, kubik bukve mi zdrži za koliko časa? Pa recimo, da bi kuril predvsem čez vikende, ker med tednom me ni doma? Seveda odštejemo poletje.