Salzsburg - Orlovo gnezdo

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.482
6.712
113
Konec maja začetek junija imamo v planu na pardnevni (3 ali 4 dni). izlet v Solnograško... Spalo bomo nekje v okolici Salzburga, potem pa izleti vamo-tamo. Cilj je rudnik soli, Red Bull hangar 7, Koningsee, in mojmu mulcu najpomembnejše; Orlovo Gnezdo.
V kolikor je kdo že bil gor, me zanimajo izkušnje, gužva, parkiranje, vstopnina. Vstopnina je verjetno online, kot vse ostalo. Najbrž, ni opcije, da se pripelješ tja in upaš da boš prišel na vrsto. Skratka, vsake informacije dobrodošle.
Če so še kaki drugi predlogi v okolici Salzburga, dobrodošli v debato.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.482
6.712
113
Si šel potem do vrha? Če gledam prav, ker parkiraš dejansko na tej Panoramasrase in ker se za to plača cestnina, je potem pametno obvozit to celo pot?

Nazadnje urejeno:

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
105
5
18
Za na Orlovo gnezdo oz. Kehlstein greš lahko tudi peš - parkiraš pred Obersalzbergom in od tam je do vrha lepo urejena pešpot (če se prav spomnim, je celo asfaltirana ali tlakovana). Cca. 8,5 km in 900 višinskih metrov do vrha. V tem primeru ni vstopnine.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.299
207
63
Parkira se spodaj na velikem parkplacu, od koder vozi na vrh avtobus. Ta te pripelje na zgornje parkirišče, od koder sledi še kratek sprehod do dvigala, ki te pripelje na vrh. Midva sva bila pred leti, ko ni bilo skoraj nobene gužve, verjetno odvisno od dneva. Karte sva kupila kar tam, danes verjetno ne bi računal na to in bi jih raje kupil online.
Tam blizu imaš še Chiemsee (vožnja z ladjico, grad na Herreninslu) in Königsee, nazaj proti domu jo pa lahko pičite čez Grossglockner.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.482
6.712
113
Za na Orlovo gnezdo oz. Kehlstein greš lahko tudi peš - parkiraš pred Obersalzbergom in od tam je do vrha lepo urejena pešpot (če se prav spomnim, je celo asfaltirana ali tlakovana). Cca. 8,5 km in 900 višinskih metrov do vrha. V tem primeru ni vstopnine.
To bi bila opcija, ampak je energijsko in časovno bolj potratna. Radi bi čimbolj izkoristili teh nekaj dni.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.482
6.712
113
Parkira se spodaj na velikem parkplacu, od koder vozi na vrh avtobus. Ta te pripelje na zgornje parkirišče, od koder sledi še kratek sprehod do dvigala, ki te pripelje na vrh. Midva sva bila pred leti, ko ni bilo skoraj nobene gužve, verjetno odvisno od dneva. Karte sva kupila kar tam, danes verjetno ne bi računal na to in bi jih raje kupil online.
Tam blizu imaš še Chiemsee (vožnja z ladjico, grad na Herreninslu) in Königsee, nazaj proti domu jo pa lahko pičite čez Grossglockner.
Aha ... Chimsee ... eden od Lidvikovih gradov. Dobra opcija. Tanx za idejo.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.299
207
63
Aha, še tole. Sicer odvisno od mulca in njegove starosti, ampak v Salzburgu imaš Haus der natur (naravoslovno-tehnični muzej). Mi smo bili z mulci not cel dan.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.352
1.347
113
43
Parkiraš pa greš peš.
1000007367.jpg