Salonitke z azbestom

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sem pogledal predračun....300m2, 900€ + 8,5% DDV.

Piše pa demontaža, tako da ni nujno tudi odvoz, bi moral vprašat, ker se še ni izvedlo vse skup.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.965
113
pri taščici
Če so za kakšno silo za na streho, jih vzamem jaz. Če mi jih pripeljete dobite ob uporabnih salonitkah (konce in polomljene ne rabim) dobite kavo/pivo. Lahko pa pridem sam pogledat in odpeljat, najraje med LJ in Zasavjem.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
ksz
Mi smo lani prekrivali streho, smo še salonitke imeli gor.
Sem poklical na občino in vprašal kako in kaj.
So mi rekli, da jih moram lepo zložiti na palete, ovit najprej z gradbeno folijo nato pa s stretch folijo preko in bojo prišli ponj brezplačno.
To so tudi po cca. treh tednih naredili.Probajte poklicati na občino.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Stric od fotra star 80+ let, še vedno hodi po strehah in dela...

20 let od tega je redno delal z azbestno kritino in to so žagali s fleksarco ipd. ne "samo" prenašali.

Če ta ni pod rušo ne vem kako je sploh kdo.
tongue-1.gif
jao kake butalizem
bonk.gif

Tudi v Salonitu Anhovo so delavci delali 20 let, spali na vrečah v skladiščih z azbestom, pa so eni zboleli, drugi ne.....
In kaj če sedaj rečem, da sosed ni zbolel, potem ne vem kako je sploh kdo...... Trije sokrajani pa so zaradi tega umrli.....

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz se nebi igral s tem, mezoteliom je zajeban sem videl veliko pacientov, ki so umrli 14 dni po diagnozi.... če se le da, delajte varno. Tudi moj dedek je 50 let delal v rudniku brez maske, kadil 60 let ko turčin umrl je pa zaradi demence... pač je imel srečo a kaj
wink-1.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
sem se pozanimal kako in kaj je z temi ploščami,ker jih tudi imam sam nekaj za odpeljati.
v Pragerskem sem vprašal kako je in so mi rekli da pride kilogram plošče za plačat 0.17€
pomožnost zložene na paleti. Ne preostane mi nič druga kot teh 10 kom odpeljat tja in plačati.

pozdrav.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Zapelji plošče v bližnjo hosto, posnemi lokacijo in jo pošlji Ekologom brez meja.
grin1.gif

vidim da ga oba malo sereta,čeprav bi jih morali po logigi sprejemati brezplačno
ne bo me vrag vzel za tistih nekaj evrov ,pa bom vsaj nekaj prispeval da jih uničijo.

pozdrav.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Lej, prej je bil azbest tata i mama, vse se je z njim delalo, sedaj pa je smrtno nevaren, ker je kao cela Slovenija pod azbestozo.

Butasto in iz tega delajo biznis.

Se je pa zadeva vmes že rešila...
smile-1.gif